Cum să scapi de mirosul neplăcut din mașina de spălat

Cum să scapi de mirosul neplăcut din mașina de spălat

Sorina Corneanu

Deseori, femeile se plâng de faptul că mașina de spălat miroase, iar lucrurile, deși ar trebui să iasă mult mai curate, prind un miros neplăcut și necesită o nouă spălare. Dacă te confrunți și tu cu această problemă, nu e cazul să te îngrijorezi: mașina de spălat nu e pe punctul de a se strica, doar are nevoie de o curățare temeinică.

Ai nevoie de puțin oțet alb, sifon sau apă minerală, o cârpă absorbantă și o periută de dinți veche!

Reglează setările optând pentru cea mai ridicată temperatură a apei și cel mai lung ciclu de spălare, adaugă patru căni de oțet alb și o cană de bicarbonat de sodiu, apoi pornește mașina. E aceeași procedură ca atunci când speli rufele, doar că de data aceasta mașina va fi goală. Înainte de a începe, folosește o cârpă înmuiată în oțet pentru a șterge garnitura de cauciuc de pe partea frontală a mașinii de spălat. Acolo se adună o cantitate incredibil de mare de mizerie, detergent mucegăit, apă care începe să miroasă și fibre care rămân în urma spălării hainelor.

Vezi cum să îți cureți mașina de spălat pas cu pas!

Poți adăuga și o ceșcuță de clor, pentru a ucide bacteriile și a dizolva rapid depunerile de minerale și calcarul. Rezultatul este întotdeauna surprinzător: o masină de spălat care arată ca nouă, miroase mai bine și, cel mai important, funcționează mai eficient!

Fiecare masină de spălat trebuie curățată cel puțin de două ori pe an. Ideal ar fi să faci acest lucru o dată la două luni, pentru a evita depunerile și mirosul neplăcut al mașinii. În momentul în care mirosul dispare, automat va dispărea și mirosul neplăcut al hainelor, la fel și eventualele pete inexplicabile care apăreau pe tricourile deschise la culoare, după spălare. 

masina de spalat cu haine

Fiecare sertar al mașinii de spălat trebuie și el curățat, separat, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Folosește bicarbonat și apă caldă, iar la final șterge bine și reintrodu sertarele, doar după ce sunt perfect uscate. Deși nu te-ai fi așteptat să afli asta, detergentul care face prea multă spumă este dăunător pentru mașina ta de spălat. O cantitate mare de spumă rămâne pe pereții mașinii și declanșează mirosul neplăcut. Încearcă să folosesti un detergent lichid sau alte produse de curățat naturale.

masina de spalat

După fiecare spălare, multe femei sunt tentate să scoată rufele și să închidă ușa mașinii de spălat. Acest obicei este nociv, pentru că în felul acesta interiorul mașinii rămâne umed, depunerile de calcar sunt mai frecvente, iar mirosurile neplăcute apar deseori. După fiecare utilizare a mașinii de spălat, ușa trebuie să rămână deschisă pentru câteva ore, până când înăuntrul mașinii nu mai este abur.

Garnitura de cauciuc din jurul ușilor este deosebit de problematică, așa că ar trebui eliminate periodic resturile prinse acolo, deseori sub forma unei paste urât mirositoare. Cu puțin oțet, zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu și apă caldă, poți face minuni pentru mașina ta de spălat!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Care este mirosul tău natural?
Incepe quiz
Care este mirosul tău natural?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.