Cum să scapi de mirosul persistent de pisică

Luni, 30.05.2016
de Nicoleta Soare

Jucăuşe, în căutare continuă de atenţie, alintate și loiale, pisicile pot fi o companie foarte plăcută pentru oricine. Însă, de multe ori, avantajul de a avea o pisică vine la pachet şi cu lucruri neplăcute, cum ar fi mirosul persistent pe care îl lasă în urma lor.

Există soluţii chimice pe care le poţi folosi, dar care pot fi iritante atât pentru tine, cât şi pentru animăluţul tău, aşa că îţi recomand să încerci variante mai puţin dăunătoare.

Iată cum poți scăpa de acel miros specific de pisică, mai exact cel de urină, atât de neplăcut!

Cum scapi de mirosul de pisică 

Usucă zona

În cazul în care pisica uită de litieră şi te trezeşti că a urinat pe covor sau pe canapea, trebuie să usuci zona cu prosoape de hârtie sau cu o cârpă. Înainte de a curăța zona cu pricina, este important să absorbi tot excesul de lichid. Astfel, igienizarea va fi mai uşoară.

Foloseşte o soluţie preparată cu apă, bicarbonat de sodiu şi oţet

Aplică pe pata de urină un amestec de bicarbonat cu oţet diluat în apă, lasă-l să acţioneze, apoi freacă bine zona afectată cu o perie. Pentru a scăpa de mirosul de pisică impregnat în canapea sau pe covor, poți adăuga și detergent de vase sau câteva picături de ulei esențial în amestecul de mai sus.

Oţetul de mere, potrivit pentru haine

Dacă s-a întâmplat ca pisica ta să-si facă nevoile pe haine, poţi scăpa de mirosul neplăcut adăugând în maşina de spălat, pe lângă detergentul de rufe, o ceașcă de oţet de mere. După spălare, hainele trebuie clătite cu un balsam de rufe. În felul aceasta, mirosul de urină de pisică va fi doar o amintire.

Folosește odorizante

Pentru a scăpa de mirosul de pisică, este important să aerisești bine întreaga locuință și să pui în fiecare încăpere odorizante. Poți folosi cu încredere lumânări parfumate, potpourri, uleiuri esenţiale, ceaiuri concentrate, cafea sau esență de portocale, care au capacitatea de a elimina mirosurile nedorite lăsate de animalele de companie.

Există, de asemenea, soluţii speciale care îndepărtează mirosurile şi igienizează zonele unde pisica a urinat, precum şi săculeţi speciali care se folosesc pentru litiera pisicii şi care absorb umezeala şi mirosul neplăcut. În acest fel te poți bucura în continuare de compania animalului tău.

Miros de pisică? Dacă pui în aplicare trucurile de mai sus, nu vei avea parte de așa ceva! 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!