Curățenia, mai importantă decât ai crede

Curățenia, mai importantă decât ai crede

Redactor Divahair.ro

Mulți dintre noi avem tendința să credem că făcutul de curățenie prin casă este un adevărat chin. De aceea, încercăm să evităm pe cât posibil tot acest proces, iar dacă s-ar putea, l-am amâna la nesfârșit. Dar atunci când suntem puși pe treabă, ne uităm prin jurul nostru și avem impresia că este curat. Este însă numai o simplă impresie, pentru că igiena lipsește cu desăvârșire, iar asta înseamnă un real dezavantaj pentru santatea noastră, dar și pentru confort.

Experții din spatele site-ului Clinit.ro, dedicat comercializării de produse profesionale de curățenie susțin curățenia și igienizarea în casele românilor. De aceea, oferă câteva informații care s-ar putea să schimbe modul în care a fost privită curățenia până în prezent. Nu va deveni distractivă peste noapte, dar îi vor fi cunoscute beneficiile și va putea fi cu mult ușurată datorită utilizării unor produse de cea mai bună calitate.

colaj curatenie

1. Creșterea productivității

De cele mai multe ori se spune că mințile creative sau geniile își găsesc inspirația în dezordinea creată în casă. Sunt cazuri singulare, iar dacă stăm bine să ne gândim, aceștia creau haosul atunci când pictau ceva sau rupeau foile scrise și le aruncau pe podea. Nu este nimic romantic în acest caz.

Imaginează-ți că dorești să gătești ceva și vezi că bucătăria e dezastru. Încerci să găsești locuri libere care să îți permită să gătești, așa că pierzi mult timp degeaba și nici nu mai ai siguranță că respectiva mâncare e de calitate. În timp ajungi nici să nu mai ai poftă pentru aceasta sau nici chiar determinarea să îți gătești ceva și să fii mulțumit de rezultat.

Pentru o bucătărie lună sunt necesare doar câteva produse care să te poată scoate din încurcătură: saci de menaj cât mai rezistenți, bureți și lavete din materiale de calitate, detergenți de vase, detergenți de pardoseli, chiar și niște dezinfectanți s-ar dovedi de un real folos.

2. Ușurință în găsirea lucrurilor pierdute

De cele mai multe ori, atunci când se face curățenie generală, se pot găsi obiecte rătăcite de foarte mult timp. Uneori, chiar se pot găsi chiar și bani. Se întâmplă mai des decât s-ar putea crede vreodată.

3. Inspirația vine din suprafețele curate

Pentru unele minți haosul din casă este comparat cu cel din propriile minți. Așa că, de cele mai multe ori, poate să stârnească confuzie și chiar nervi, o stare de neliniște totală. Obiectele aflate într-o ordine cât mai plăcută și podelele strălucind de curățenie pot să devină mijloace atipice de inspirație, dar și de calm.

4. Mai puține stări jenante

Vizitele neașteptate ale amicilor, cunoștințelor etc. nu mai trebuie să producă frică, temeri, dar și o stare de jenă persistentă și de scuze stângace legate de curățenie. Când inviți pe cineva în intimitatea propriei casei, iar de cum intri pe prag miroase a curățenie, vei putea iniția un dialog cât mai natural cu putință. Câteva produse de curățenie vor aduce sănătatea în propria casă și te vor proteja de bacteriile și virusurile din mediul extern.

5. Copiii sunt cei care au de câștigat de pe urma curățeniei

Pentru cei care au copii, e mai mult decât necesar să mențină curățenia în casă. Astfel, vor putea fi mai puțin expuși germenilor patogeni. În cazul copiilor mici, de până în trei ani, e mai mult decât necesar să se țină cont de acest aspect.

6. O stare de bine, un somn mai plăcut

De multe ori nici nu știm cum anumite acțiuni sau obiceiuri ne pot modifica organismul, modul în care funcționează acesta și activitățile de zi cu zi. Somnul poate să fie afectat de stilul de viață, dar mai ales de gradul de curățenie care există în casă. De aceea, e mai mult decât indicat să se țină cont de aceasta. Dezordinea nu este egală cu mizeria, de aceea e bine să se poată face distincția dintre cele două.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă o casă curată, un real avantaj pentru starea de bine a fiecăruia. Cu produsele oferite de Clinit.ro și doar 15-20 minute pe zi, casă poate deveni mai mult decât un simplu spațiu de locuit, ci o adevărată oază de liniște, curățenie și ordine. Nimic nu va mai fi la fel după ce se face ordine totală în locuință, iar mai apoi în minte.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.