De ce deseurile ar trebui separate?

De ce deseurile ar trebui separate?

Redactor Divahair.ro

Auzim tot mai mult vorbindu-se despre separarea deseurilor si reciclare. Dar adesea ne intrebam ce sens are aceasta activitate si daca ajuta la ceva anume. Deci, dacă vrei să știi de ce ar trebui să separăm gunoiul în primul rând, iată câteva răspunsuri.

Are sens separarea deșeurilor?

Se aud adesea argumente că separarea deșeurilor este inutilă. Unii susțin chiar că deșeurile sunt puse în același loc odată preluate de firma de salubritate. În primul rând: această afirmație aparține domeniului miturilor și basmelor. Deșeurile separate sunt, de asemenea, procesate separat. Din acest motiv, fiecare pubela gunoi pentru colectarea selectiva este luată de mașini diferite.

Femeie care separă deșeurile din bucătăria sa.

Separarea deșeurilor are sens, deoarece așa se realizează pre-separarea. Nu toate deșeurile pot fi reciclate. Prin separarea corectă a diverselor deșeuri, susții procesul de reciclare. Acest lucru economisește energie și timp și formează baza unei procesări ulterioare eficiente.

Separarea în diferite grupuri de materiale facilitează reciclarea. Separarea se face cu ajutorul unor cosuri gunoi colectare selectiva. Fiecare casă ar trebui să aibă astfel de coșuri. De asemenea, companiile ar trebui să își instruiască angajații în acest sens și să le ofere coșuri pentru colectarea selectivă. Dacă locuiești la apartament, există numeroase cosuri gunoi stradale pentru a face această separare. După ce sunt preluate de firma de salubritate, loturile individuale de deșeuri sunt tratate în instalații speciale înainte de a trece prin procesul de reciclare. Sistemele separă deșeurile defecte și separă deșeurile după tipul de material.

Separarea deșeurilor are sens, deoarece gestionarea deșeurilor se bazează pe ea. Teoretic, toate deșeurile pot fi aruncate ca deșeuri reziduale, dar majoritatea vor fi incinerate. Materiile prime reciclabile se pierd în timpul procesului. Separarea deșeurilor facilitează reciclarea. Reutilizarea reduce nevoia de materii prime, ceea ce reduce presiunea asupra mediului.

Deci, răspunsul la întrebarea dacă are sens să se separe deșeurile este „da”. Prin separarea deșeurilor, materiile prime pot fi refolosite, se poate produce energie și mediul poate fi mai curat într-o oarecare măsură.
Toate măsurile pentru reutilizarea materiilor prime sunt luate de majoritatea statelor civilizate. În funcție de tipul de materie primă, unele materii prime reutilizate au același grad de calitate ca materia primă originală.

Sunt exemple excelente de reciclare obiectele din sticlă și metal. Ele pot fi topite și transformate în componente noi cu o calitate constantă. În special, metalele sunt o materie primă căutată. Deoarece sunt încorporate în multe aparate electrice, acestea trebuie colectate și aruncate separat.

Sticlă

Sticla este colectată într-un recipient de sticlă. Sticla colectată este clasificată după culoare și apoi transformată în produse noi. Sticla poate fi topită ori de câte ori este nevoie. Rata de reciclare este constant peste 80%.

Hârtie

Un alt produs care poate fi reciclat cu ușurință il reprezinta deșeurile de hârtie. Hârtia și fibrele de carton pot fi transformate în hârtie reciclată printr-un proces complex. Cu toate acestea, făcând acest lucru, fibrele devin mai scurte. Prin urmare, hârtia reciclată nu are aceeași rezistență ca fibrele virgine. Prin urmare, este folosită în principal ca hârtie de ziar sau hârtie de imprimantă.

Materiale plastice

Plasticul este un exemplu de materie primă reciclată. Deși deșeurile de plastic pot fi topite și prelucrate în continuare, produsul rezultat nu este de aceeași calitate. De exemplu, o sticlă PET nouă nu trebuie să fie turnată dintr-o sticlă PET. În schimb, PET-ul reciclat este utilizat, de exemplu, în producția de textile (lână) sau la fabricarea covorașelor de protecție împotriva zgomotului și altele asemenea.

Separarea deșeurilor făcută corect

Nu este întotdeauna ușor să separi corect deșeurile, deoarece sistemul nostru de separare a deșeurilor include multe rute diferite de eliminare. Pentru a facilita sortarea deșeurilor, alege cosuri speciale ce te vor ajuta în acest sens. La cosuri-ueropubele.ro exista multe modele de luat în considerare atunci când sortezi deșeurile.

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ar trebui sa va impacati?
Incepe quiz
Ar trebui sa va impacati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.