Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

De ce este bine să ţii o oglindă sub pat

Andreea Baluteanu

În tumultul de neoprit al vieţii în lumea contemporană, mulţi dintre noi au descoperit refugiul în filosofiile orientale, care promovează ordinea, disciplina, liniştea şi pacea interioară. Dacă adori meditaţia şi yoga şi eşti îndrăgostită de efectele pozitive ale acupuncturii, de ce nu ţi-ai pleca urechea tainic şi în faţa înţelepţilor Feng Shui?

Descoperă mai jos câteva principii de efect care îţi pot aduce în dar nu numai o casă mai atrăgătoare, cu un design armonios, dar şi o viaţă împlinită! Ne concentrăm pe cea mai importantă piesă de mobilier, patul!

Cum te pot ajuta oglinzile să scapi de monştrii de sub pat

Feng shui (trad. din chineză vânt şi apă) este un sistem de reguli care pleacă de la principiul că energia mediului în care trăim (qi) este influenţată de cele cinci elemente, şi că numai prin deplină concordanţă cu acestea poţi trăi o viaţă armonioasă.

Poate că nu ne permitem să angajăm un maestru chinez cu privire blândă şi păr alb de înţelept care să ne mute mobila în casă, dar putem ţine cont de câteva principii uşor de aplicat, cu un impact extraordinar, pe care îl vom resimţi imediat.

Acolo visezi, trăieşti nopţi de pasiune, evadezi în universuri intangibile prin paginile unei cărţi captivante, dar şi mănânci, lucrezi, tresari la scenele terifiante ale unui horror sau te lupţi cu insomnia. Da, vorbim despre pat, cel mai important obiect de mobilier al dormitorului, dacă ţinem cont de proximitate (până şi iubitul ar putea fi gelos pe apropierea pe care o ai de această piesă deco), dar şi al duratei (sperăm că îţi petreci cel puţin opt ore în fiecare noapte în compania sa).

Dacă şi concepţiile occidentale acordă importanţa cuvenită obiectelor pe care le păstrăm pe pat (specialiştii ne recomandă lenjerie plăcută la atingere şi o saltea de calitate pentru frumuseţe şi sănătate), Feng Shui-ul merge şi mai departe şi atrage atenţia asupra unui aspect ignorat de mult prea grăbiţii vestici: ce ţii sub pat te poate vindeca sau, dimpotrivă, îmbolnăvi mai repede decât ceea ce ţii deasupra, pentru că nu îţi va răpi doar bunăstarea trupului, cât şi liniştea spiritului.

Astfel, unul dintre obiceiurile noastre de bază este criticat de înţelepţii chinezi, care îi atribuie efecte catastrofale: înghesuitul tuturor obiectelor de care nu avem nevoie sub pat. Poate că nu e vina noastră, ci a garsonierelor neîncăpătoare pentru toate artificiile de stil de care are nevoie o fată modernă, dar realitatea este că noi suntem cele care ne vom lupta cu această aglomeraţie crescândă de piese!

Desigur, este valabil şi reversul: sunt obiecte care, plasate sub pat, îţi vor transforma existenţa mai ceva ca sub bagheta unei zâne Disney. Este vorba de banala oglindă, care are un înţeles mult mai profund în Feng Shui decât suprafaţa superficială în care ne reflectăm imaginea în timpul unui makeup complicat. Conform chinezilor, oglinda este un leac puternic împotriva insomniei: pofteşte-o sub patul tău, cu faţa în sus. La nivel simbolic, oglinda va reflecta patul în jos, sugerând profunzimea şi inducându-ţi noapte de noapte un somn adânc, ferit de coşmaruri! La fel ca franţuzoaicele, nu vei mai avea nevoie de anticearcăn a doua zi!

Nu numai oglinda este însă un obiect must have... sub pat! Dacă monstrul care ne ameninţă nouă odihna are un nume înfricoşător, insomnia, micuţii sunt tulburaţi de chipuri anonime, izvorâte din fantezia lor bogată, dar la fel de terifiante. Vrei să îţi protejezi copilul de visele urâte ale nopţii? Pune-i sub pat războinicul preferat şi spune-i că îl va apăra de orice intrus răuvoitor: nici măcar nu îl minţi pentru că, aşa cum am stabilit, este vorba despre valoarea sa simbolică!

Visezi ca în viitorul apropiat să călătoreşti în ţări exotice, îndepărtate? Găzduieşte sub pat o valiză cu cărţi, ghiduri de călătorie sau vederi din locul respectiv: o să ajungi în Bali mai repede decât ţi-ai fi imaginat. Dimpotrivă, ai nevoie de o perioadă de repaus acasă? Poţi să păstrezi valiza, dacă nu ai unde să o duci, dar umple-o cu o piatră acoperită de o pătură, care să semnifice faptul că urmează o etapă de linişte în viaţa ta.

Dacă am analizat teritoriile „aşa da”, iată ce NU ai voie să ţii sub pat!

Cărţile, caietele sau cursurile care ți-au rămas din perioada facultății te vor provoca intelectual şi nu te vor lăsa să dormi. Cum ai putea să te odihneşti, când ştii că sub tine hibernează în expectativă atâtea lecţii neînvăţate sau aventuri nedescoperite? Pericolul este şi mai mare în cazul în care păstrezi maculatură veche, care te va transforma şi în prizoniera trecutului.

Pantofii, echipamentele sportive sau aparatele la care îţi lucrezi trupul te vor agita în mod nedorit: este ca şi cum ai încerca să dormi în toiul unei ore extenuante la sală.

Colecţii de cuţite sau arme de apărare: nu ştim cu ce te confrunţi şi sperăm să fii bine, dar aceste obiecte, departe de a te face să te simţi în siguranţă, vor atrage neliniştea şi violenţa în viaţa ta. Mai bine cumpără-ţi un câine sau investeşte într-un sistem de securitate profesionist!

Tu ce părere ai? Te-au convins principiile de Feng Shui să acorzi mai multă importanţă lucrurilor pe care le ţii sub pat? O să încerci şi tu trucul cu oglinda?

Surse foto: Instagram, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (27)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!