De ce este bine să pui părul căzut în ghiveciul cu plante

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Plantele înfrumusețează orice casă și o transformă într-un loc primitor, plin de căldură. Produc oxigen, creează o atmosferă relaxată în orice mediu și au beneficii extraordinare pentru sănătatea organismului tău. 

Este foarte plăcut să deții plante în casă, dar toată lumea știe că întreținerea acestora îți poate da mari bătăi de cap. Dacă te-ai confruntat cu probleme în a le ține în viață, există un truc genial care te va ajuta să nu mai cheltuiești o avere pe îngrășămintele din comerț, despre care știm că pot fi destul de costisitoare.

Părul căzut, o comoară pentru plante

În trecut, exista credința că, dacă îți îngropi părul căzut la rădăcina unui copac, vei avea parte de o podoabă capilară sănătoasă. Femeile în vârstă erau convinse că părul lor va avea de suferit dacă îl aruncă la gunoi și astfel îl foloseau pentru a readuce la viață plantele.

o planta de apartament intr-un ghiveci negru, asezat pe o masa, langa un geam

Printre alte lucruri din gospodăria ta, care pot fi folosite pentru a le prelungi viața plantelor, precum cojile de banană sau de ou, și părul poate face minuni. Poate fi destul de enervant să îți cureți mereu peria de smocurile păr, însă acum poți să îi găsești și o întrebuințare reală în casa ta.

Pe lângă apă și lumină, planetele au nevoie și de îngrășământ pentru a se menține sănătoase mult timp, iar părul poate face minuni. Acesta este bogat în azot, favorizează substanțele nutritive și, în loc să îl arunci, mai bine îți hrănești plantele cu el.

Tot ce ai de făcut este să îți cureți peria, apoi să sapi câte o gaură în pâmântul din fiecare ghiveci și să pui acolo smocul de păr. Astfel, vei scăpa de problema mănunchiurilor inestetice care se strâng în perie și poți să beneficiezi și de plante frumoase și sănătoase, care îți vor înfrumuseța căminul mult timp.

o perie cu mai multe smocuri de par

Citește și: Cum să faci îngrășăminte pentru plante din solzi de pește

Pentru ca trucul să funcționeze, ai nevoie de un păr sănătos și nevopsit - altfel nu va avea același efect. Dacă nu dispui de acesta, poți cere liniștit de la frizeria sau coaforul din apropierea casei tale. Și așa îl aruncă, nu?

Încearcă să faci din asta un obicei, punând părul căzut în ghiveci periodic - o dată pe săptămână sau, cel puțin, o dată pe lună. Deși este un proces îndelungat, eforturile tale vor fi răsplătite în cele din urmă, cu plante cu frunze strălucitoare, sănătoase și cu o viață îndelungată.

Surse articol: Playtech / Adevarul / Casepractice

Surse foto: IStock

Articolul urmator De ce să pui hârtie igienică în frigider. Trucul pe care trebuie să-l știe orice român

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.