De ce este important să alegi o pilotă de calitate

De ce este important să alegi o pilotă de calitate

Redactor Divahair.ro

Oricare dintre noi știe cât este de important un somn odihnitor pentru o stare de sănătate optimă. Nu doar adoptarea unor rutine, a unor obiceiuri pe care să le punem în practică zi de zi ne pot ajuta să avem parte de el, ci și accesoriile pe care le vom folosi în dormitor. Dintre acestea, pilotele sunt esențiale. Parcurgeți cu atenție articolul de mai jos pentru a afla de ce trebuie să se acorde o atenție sporită alegerii lor.

Tu și cei dragi veți fi protejați de unele probleme de sănătate

De exemplu, o pilotă care nu este confecționată dintr-un material de calitate bună va favoriza excesul de umezeală, dar și prezența unor alergeni (cum ar fi praful, acarienii etc.). Astfel, din cauza ei ați putea să vă confruntați cu răceli sau cu alergii, acestea din urmă manifestate prin simptome care de care mai neplăcute, cum ar fi: nasul care curge, gât și ochi iritați, iritații pe piele.
Fie că știi deja despre existența alergiilor, fie că vrei să le previi, este necesar să te orientezi către o pilotă care să fie confecționată la exterior dintr-un material hipoalergenic, cu o textură cât mai compactă. Din acest punct de vedere, specialiștii insistă, în vederea prevenirii declanșării unor alergii să se evita pilotele făcute din materiale cu textură poroasă, ce permit infiltrarea mai ușoară a potențialilor alergeni.

Nu numai exteriorul, ci și interiorul pilotei este foarte important pentru a nu favoriza apariția vreunei alergii. Pe de o parte, se poate opta pentru o pilotă care să aibă o umplutură fabricată din puf de gâscă (dar care a fost perfect spălat înainte), tratată în prealabil pentru a fi hipoalergenică. Pe de altă parte și mai sigur va fi să se achiziționeze o pilotă cu umplutură din materiale precum microfibră, bumbac sau lână.

Un alt detaliu ce contează pentru a evita producerea de alergii este ca pilota să se poată spăla. Numai așa te vei asigura că orice urme de alergeni vor fi eliminate complet.

O pilotă care să fie adecvată pentru cei ce au de suferit din cauza alergiilor sau dacă se dorește să se evite astfel de afecțiuni poate fi găsită și în magazinul online nova house.

De pildă, Pilota Versoft Smart Albastru este călduroasă (fiind flaușată la exterior), conține fibră siliconizată antialergică, iar exteriorul este din microfibră moale. Această variantă de pilotă este lavabilă, putându-se spăla în mașină (la cel mult 40 de grade) și este potrivită oricărui dormitor.

Veți avea parte de un somn mai bun

O pilotă în care să te simți confortabil are și ea un rol incontestabil în asigurarea unui somn cu adevărat odihnitor.
În primul rând, umplutura pilotei este cea care va conferi confortul.

De aceea, este preferabil să găsești una despre care să știi sigur că este „100% puf" sau „Umplutură pură de puf". Îndeplinind această condiție, pilota va fi mai ușoară, mai moale, va permite pielii să respire și totodată va ține de cald.

Un alt criteriu important pentru o pilotă de calitate este design-ul ei. Acesta este cel care va influența distribuția căldurii. De aceea, cusăturile și marginile trebuie să fie cât mai bine cusute pentru ca penele/puful sau alte elemente componente ale umpluturii să nu poată ieși din pilotă și aceasta să se „rărească" în timp.

Vă puteți bucura de o asemenea pilotă dacă vă veți orienta către o pilotă din puf de gâscă de la nova house. Setul format din Pilota Puf de Gâscă Albastră și două perne se remarcă prin următoarele calități:Pat cu pilota bleu
• Pilota este matlasată, în pătrate, ceea ce va permite menținerea pufului și penelor în interiorul pilotei
• Exteriorul pilotei este din microfibră
• Pernele conțin puf și pene de gâscă, iar exteriorul lor este din bumbac 100%
Pilota nu se poate spăla însă la mașina de spălat.

Presupun o întreținere mai ușoară

Pilotele care sunt de calitate nu impun probleme deosebite în ceea ce privește întreținerea. Ideal este să poată fi spălate la mașină, ori de câte ori dorești.
Experții recomandă, pentru spălarea unei pilote în mașină, să se utilizeze un program special pentru o spălare blândă și un detergent delicat. În același timp, va fi evitată stoarcerea și se vor folosi bile pentru o uscare rapidă. Ele vor fi puse în uscătorul mașinii de spălat și vor favoriza o circulație mai bună a aerului, stimulând umflarea pilotei.

O pilotă de calitate te va ajuta să economisești bani

Chiar dacă presupune o investiție inițială mai mare, vei vedea, cu timpul, că aceasta a meritat pe deplin. O pilotă confecționată din materiale bune, cu o umplutură adecvată, va putea să reziste până la 8-10 ani, fără să se deterioreze semnificativ la interior sau la exterior.

Pentru a te asigura că vei beneficia o perioadă mai îndelungată de o pilotă, optează pentru una „patru anotimpuri". Aceasta are o structură „2 în 1", din materiale diferite, ce permit utilizarea ei pe tot parcursul unui an.

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.