De ce să cumpărați un fier de călcat vertical pentru haine

De ce să cumpărați un fier de călcat vertical pentru haine

Redactor Divahair.ro

Dacă doriți să reduceți timpul de călcat, utilizarea unui fier de călcat vertical pentru haine sau îmbrăcăminte pare o opțiune tentantă. Fiarele cu aburi pentru îmbrăcăminte sau haine sunt aparate verticale concepute pentru a aranja rapid hainele de pe umeraș, fără a fi nevoie să instalați o masă de călcat.

În acest articol, analizăm ce fac aparatele cu aburi pentru haine. De asemenea, vă vom spune ce caracteristici să căutați.

femeie cu haine groase in brate

Ce este un fier de călcat vertical pentru haine și ar trebui să cumpăr unul?

Fiarele de călcat verticale pentru haine - uneori numite aparate de calatorie sau steamere - sunt concepute pentru retușuri de ultim moment. Dacă trebuie să călcați ceva de urgență înainte de a ieși în oraș, ar trebui să puteți să vă luați fierul de călcat vertical și să îl treceți peste haine.

Acestea sunt comercializate ca fiind ușoare și convenabile de utilizat și nu necesită o masă de călcat (deși unele pot fi folosite atât pe orizontală, cât și pe verticală). De asemenea, sunt recomandate pentru hainele delicate, deoarece reduc riscul de arsură.

S-ar putea să luați în considerare un fier de călcat vertical pentru haine dacă:

  • călcați în mod regulat doar un singur articol odată (și de obicei în grabă)
  • doriți un fier de călcat ușor pentru a aranja hainele atunci când călătoriți
  • vi se pare că fiarele de călcat și mesele de călcat sunt grele de folosit
  • aveți o mulțime de haine delicate și greu de călcat

Ce tip de fier de călcat vertical pentru haine ar trebui să aleg?

Există două tipuri principale de fiare de călcat cu aburi pentru haine din care puteți alege: portabile și verticale.

Primele sunt mai mici, mai ușoare și mai portabile decât modelele verticale (între 1 și 2 kg, în timp ce cele verticale pot depăși 7 kg). Așadar, acesta este tipul de care aveți nevoie dacă doriți unul pe care să îl luați în vacanță. Acestea au un mic rezervor de apă în interiorul aparatului de abur. Unele au forma unui cap de duș, iar altele arată mai degrabă ca un ceainic.

Modelele verticale sunt mai mari și mai voluminoase decât modelele portabile. Au un rezervor mare de apă la bază, ceea ce înseamnă că pot aburi mai mult timp. Deseori vin cu un cuier încorporat și sunt și mai puternice.

Ce caracteristici utile ale fiarelor de călcat verticale ar trebui să urmăresc?

Dacă sunteți pe piață pentru un fier de călcat vertical pentru haine, căutați aceste caracteristici care vor face mai ușoară călcarea:

  • Greutate - dacă intenționați să îl luați în călătorii (de exemplu, la o nuntă sau la o întâlnire în străinătate), sau dacă vi se pare că fiarele de călcat obișnuite sunt prea grele, căutați un model ușor.
  • Abur continuu - faptul că trebuie să apăsați în mod constant cu degetul pe butonul de abur poate fi incomod. Căutați unul care produce abur continuu.
  • Setări de abur - unele aparate de călcat cu aburi pentru haine vă permit să variați debitul de abur - la îndemână dacă aveți nevoie să aburiți atât articole delicate, cât și pe cele mai voluminoase.
  • Timp de încălzire rapidă - esențial dacă sperați ca fierul de călcat vertical pentru haine să vă economisească timp.
  • Rezervorul de apă - niciunul dintre fiarele portabile pe care le-am încercat nu avea un rezervor de apă imens, dar nu doriți unul atât de mic încât să trebuiască să îl completați constant.
  • Potrivit pentru toate țesăturile - unii producători declară că modelele lor sunt potrivite pentru toate țesăturile, inclusiv pentru mătase. Dacă cumpărați un fier de călcat vertical special pentru haine delicate, asigurați-vă că verificați mai întâi acest lucru.

Este un fier de călcat vertical pentru haine potrivit pentru mine?

Nu vă lăsați prea mult influențați de marketing: fiarele de călcat verticale pentru haine nu vor fi soluția potrivită pentru toată lumea. S-ar putea constata că vă este mult mai bine să vă alegeți cu unul dintre cele mai bune fiare de călcat și o masă de călcat ușor de utilizat.

Deși ideea unui fier de călcat vertical mic și portabil care netezește rapid hainele de pe umeraș este tentantă, în realitate nu este întotdeauna atât de ușor. Asigurați-vă că verificați recenziilepentru a obține verdictul complet asupra modelelor individuale de fier de călcat vertical.

Articolul urmator
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?
Incepe quiz
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.