De ce să nu speli vasele sau să faci duș când este furtună

Alexandra Dragoi

Există multe superstiții legate de ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci atunci când este furtună, cu tunete și fulgere. Fiecare regiune a țării se raportează în mod diferit la aceste convingeri și interpretează în multe feluri fenomenele meteorologice. 

Tradiția legată de Sfântul Ilie care provoacă ploi abundente cu tunete și fulgere este cunoscută în întreaga țară. Oamenii se feresc să stea afară când tună și fulgeră, nu stau în dreptul geamului și nici nu aprind televizorul. Vezi mai jos ce să nu faci când tună!

De ce să nu speli vasele sau să faci duș când este furtună 

tunete si fulgere

Atunci când tună, ai tendința să te adăpostești, chiar dacă tunetul nu este deloc un pericol. Poate doar sunetul, dacă este unul puternic, ne poate face să punem mâinile la urechi ca să atenuăm zgomotul. 

De cealaltă parte, fulgerul are o încărcătură electrică foarte mare și s-a demonstrat că un fulger puternic poate să pătrundă prin țevile de apă din locuința ta, potrivit countryliving.com

Meteorologul John Jensenius atrage atenția asupra faptului că nu este suficient să ne adăpostim în casă atunci când este furtună. Este nevoie să stăm departe de tot ce este conductor de electricitate. În această categorie se încadrează și apa.

„Desigur, dușurile ar putea fi periculoase atunci când afară este furtună și chiar și să te speli pe mâini sau să speli vasele este riscant”, spune Jensenius. „Apa poate să fie un conductor de electricitate. Putem să observăm că atunci când este furtună și fulgeră, iar cineva este în apropierea unui lac, este mai predispus riscului să fie fulgerat”, a adăugat acesta. 

Asemenea cazuri nu sunt deloc izolate. Numeroase persoane și-au pierdut viața după ce au fost fulgerate pentru că se aflau în apă. 

Un alt meteorolog spune că „atunci când îți construiești o casă, trebuie să ai mare grijă ca toată instalația de țevi să fie subterană, ca să nu te expui riscului de electrocutare atunci când este furtună”.

Așadar, stați departe de apă atunci când tună și fulgeră! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator Trucul care te ajută să afli, într-o secundă, dacă cireșele au sau nu viermi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.