Nu Skin

De ce să nu ții jaluzelele trase ziua

Lorena Teacă

Se întâmplă ca uneori să nu vrei să vezi vremea urâtă de afară sau să crezi că vecinii stau doar cu ochii ațintiți în casa ta. Acest lucru te face să stai cu jaluzelele trase cât e ziua de lungă, lucru care este foarte dăunător pentru sănătatea ta și a celor din jur.

Soarele are o mulțime de beneficii asupra organismului tău. Potrivit unui studiu recent, soarele care pătrunde în casa ta distruge bacteriile care trăiesc în praf, iar acest lucru ajută la scăderea riscului de apariție a problemelor respiratorii.

Ferestre deschise și cu jaluzelele date la o parte și un pat

Cercetătorii de la Universitatea din Oregon au creat o cameră cu climatizare și au expus bacteriile găsite în praful din interior la trei medii diferite: o cameră întunecată, una cu lumină naturală puternică și una cu lumină ultravioletă.

După 90 de zile, cercetătorii au intrat în cele trei camere și au colectat rezultatele, pentru a fi studiate. Astfel, s-a descoperit că în camera întunecată bacteriile au rezistat în proporție de 12%, cu aproximativ 6% mai mult față de celelalte camere. În camera cu lumină, bacteriile s-au menținut doar în proporție de 6,8%, iar în cea cu lumină ultravioletă au mai rămas doar 6,1% dintre bacterii.

Femeie care stă pe pervaz cu fereastra deschisă

S-a descoperit, de asemenea, că bacteriile care au fost lăsate în camera întunecată au avut o legătură mai strânsă cu apariția afecțiunilor respiratorii decât în cazul bacteriilor din celelalte două camere.
Astfel, trebuie să ștergi praful cât de des poți și să renunți să mai tragi jaluzelele în timpul zilei, chiar dacă nu vrei să ai niciun fel de contact cu mediul din afara casei.

Mai mult decât atât, lumina soarelui te va binedispune și îți va reface rezervele de vitamina D, cunoscută pentru faptul că ține obezitatea și diabetul la distanță, îți va menține sănătatea plămânilor, îți va întări oasele și proteja inima.

Surse foto: Unsplash, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!