Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

De ce trebuie să ții cont înainte să cumperi bradul de Crăciun

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Sărbătorile de Crăciun se apropie rapid, iar cumpărarea bradului este o tradiție așteptată cu sufletul la gură de micuți și oameni mari deopotrivă. De Crăciun, toată lumea are în casă un brăduț în jurul căruia toată familia se reunește și sub care Moș Crăciun își poate lăsa darurile. Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, trebuie să ținem cont de câteva aspecte care ne pot ușura munca în ceea ce privește procurarea bradului și decorarea acestuia.

Natural sau artificial

Cel mai indicat este să alegi un brad artificial, deoarece nu necesită o atenție specială și poate fi folosit mai mulți ani la rând. Brazii artificiali mai au avantajul că pot fi de diferite texturi și culori. Astfel, poți avea un brad personalizat și nonconformist, după gusturile tale. De asemenea, ajuți la salvarea pădurilor de brad care sunt defrișate masiv în această perioadă. Dacă preferi totuși mirosul de brad în casă, poți să cumperi un brad în ghiveci, pe care poți să îl menții în viață pe perioada sărbătorilor și pe care îl poți planta la finalul acestora.

Dimensiunile bradului

Înainte să plecați la „shopping de brazi”, asigurați-vă că știți dimensiunile camerei, pentru a nu avea surpriza de a nu vă încăpea în casă. Nu uitați să adăugați câțiva centimetri pentru steaua din vârful acestuia și pentru suportul pe care îl așezați. Luând în considerare aceste lucruri, nu veți mai avea neplăcuta surpriză de a-l scurta acasă. Nu uitați și de lățimea locului în care va trebui să încapă. Nu ne dorim un brad îngrămădit și nici nu vrem să îi scurtăm crengile, pentru că nu va mai arăta la fel de bine.

Locul unde îl vei poziționa

Locul unde punem bradul este foarte important din mai multe motive. În primul rând, bradul trebuie așezat într-un loc în care nu este blocată circulația. De asemenea, ar trebui să evităm pe cât posibil să îl așezăm pe covor, deoarece țepii care vor cădea ne pot da pe urmă bătăi de cap. Un alt lucru important de care trebuie să ținem cont este vizibilitatea pe care i-o oferim. Bradul trebuie să fie elementul central al sufrageriei. Așadar, trebuie să ne asigurăm că se vede încă de la intrare. Înainte de a-l băga în casă, aveți grijă să îl desfaceți, pentru a scăpa de țepii deja desprinși și de eventualii intruși care se pot ascunde printre ramurile dese.

Animalele de companie

În cazul în care aveți animale de companie, este recomandat să achiziționați un brad artificial, deoarece țepii bradului natural îi pot răni pe prietenii noștri blănoși sau le pot intra în blană. Indiferent de decizia pe care o luați, aveți grijă unde așezați bradul. Bradul trebuie poziționat la o oarecare înălțime de podea, pentru ca accesul patrupedelor să fie îngreunat. Cu cât îl feriți mai mult de animăluțe, cu atât evitați ca acesta să nu fie răsturnat. Însă nu vă faceți prea mari speranțe, pentru că, la un moment dat, ei tot îl vor găsi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!