Descoperă tendințele de design interior pentru 2021

Descoperă tendințele de design interior pentru 2021

Redactor Divahair.ro

La fel ca în multe alte domenii și în cel de design interior există anumite tendințe pe care le putem aplica pentru casele și apartamentele noastre pentru ca acestea să ne ofere un confort maxim.

Pentru 2021, specialiștii în amenajări interioare propun decoruri elegante, armonioase, cu piese de mobilier estetice dar funcționale în același timp și care să nu ocupe prea mult spațiu. O casă care nu este aglomerată dar care are ne îndeplinește toate nevoile cu siguranță ne va da o stare de bine.

Dincolo de orice tendințe, de fiecare dată când ne gândim la amenajarea sau reamenajarea locuinței, trebuie să luăm în calcul faptul că este necesar să alegem piese de mobilier de calitate, executate corect și care să fie durabile în timp. Cu o experiență de 30 de ani și 70 de magazine în întreaga țară, Lemet.ro îți oferă o gamă variată de piese, cu designuri actuale și creative. De la canapele, paturi, dresinguri, comode, corpuri suspendate, rafturi și noptiere perfecte pentru dormitoare și camere de zi, în gama de produse sunt incluse și piese de mobiler dedicate zonei de dining sau bucătărie, la cele mai accesibile prețuri.

camera amenajata

Principalele tendințe conturate pentru 2021 sunt reprezentate de mobilier estetic, dar funcțional, materiale sustenabile și prietenoase cu natura, dar și culori mai îndrăznețe precum galben, gri sau aqua.

2020 a fost despre schimbări și adaptabilitate. O știm cu toții și acest lucru a avut impact și asupra modului în care ne amenajăm casele. Cum mulți dintre noi am stat mai mult în casă din cauza pandemiei de Coronavirus, spațiul în care locuim a trebuit să fie transformat pentru a îndeplini și alte nevoi, altele decât cele cu care eram obișnuiți, inclusiv să lucrăm de acasă. Am realizat că nevoia de spațiu și rearanjarea pieselor de mobilier pentru a crea măcar impresia de un spațiu mai mare a devenit o nevoie cu adevărat stringentă.

De aceea, pentru 2021 una dintre tendințe este aceea de a alege piese de mobilier funcționale, cât mai puțin voluminoase și care să aibă o estetică deosebită. Mobilierul multifuncțional este un real ajutor mai ales dacă nu ai prea mult spațiu. Alege mese și scaune care se pliază, măsuțe de cafea transparente, canapele extensibile și paturi prevăzute cu ladă pentru depozitare sau rafturi și polițe pe care să le prinzi direct pe perete.

În ceea ce privește texturile materialelor din care sunt confecționate canapelele, coverturile, covoarele sau perdelele, tendința este ca acestea să fie din elemente cât mai naturale, prietenoase și sustenabile pentru mediul înconjurător. Sinteticul a fost înlocuit de bumbac, in sau mătase. Nu numai că vei proteja natura, dar acestea vor da și un aspect foarte șic și elegant casei tale.

Culorile anului 2021 sunt galben, aqua și gri și le poți folosi cu succes pentru a crea un spațiu vesel, dinamic dar și elegant în același timp. Galbenul luminos dă senzația de pozitiv și stare de bine iar griul va conferi casei tale simplitate, eleganță și confort. Aqua, albastrul care seamăna cu marea, dă senzație de pace, relaxare și în același timp conferă o estetică foarte modernă.

Poți alege să integrezi aqua printr-o canapea sau două fotolii care să devina piesele statement ale livingului tău. Galbenul poți să îl integrezi în zona de dining prin alegerea unor scaune în această culoare sau poți să selectezi obiecte de decor în această nuanță. Niște perne galbene decorative se vor potrivi perfect cu canapeaua ta aqua, mai ales că ambele te vor calma instant din punct de vedere psihic și vor conferi acea notă de relaxare și veselie întregii încăperi. Griul este perfect pentru piesele de mobilier din bucătărie, dormitor și baie.

Plantele de interior și obiectele decorative cât mai simple sunt la mare căutare și în 2021. Creează un colț de relaxare pe terasă sau chiar în living pentru a începe o zi în forță sau pentru a avea parte de o seară relaxantă.
Indiferent de stiluri și tendințe însă, principalul aspect de care trebuie să ții cont în amenajarea locuinței tale este acela de a o adapta pentru personalitatea și stilul tău de viață. Mobila trebuie să fie de calitate, să îți îndeplinească nevoia de confort și să îți folosească la activitățile zilnice. Spațiul trebuie să fie cât mai ordonat și aerisit posibil pentru a-ți da acea senzație unică de relaxare de acasă iar obiectele de decor pe care le alegi trebuie să fie foarte intime pentru tine.

Articolul urmator
Trifoiul ornamental: cum îl îngrijești corect
Trifoiul ornamental: cum îl îngrijești corect
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.