Fericirea de acasă: amenajări și mici obiceiuri care ne influențează starea de spirit

Fericirea de acasă: amenajări și mici obiceiuri care ne influențează starea de spirit

Redactor Divahair.ro

Locuințele noastre sunt o extensie a ceea ce suntem: ceea ce facem în interiorul caselor ne modelează starea de spirit, ne afectează productivitatea și ne influențează perspectiva asupra vieții. Studii științifice au arătat că ajustarea micilor obiceiuri și rutine poate avea un impact puternic asupra bunăstării noastre.

O casă ordonată ne aduce fericirea

Obiceiurile simple și rapid de realizat ne ajută să începem ziua cu dreptul. Gretchen Rubin, autoarea volumului „The Happiness Project“, este de părere că o metodă simplă de a fi fericiți este să facem patul în fiecare dimineață. Prin această acțiune păstrăm ordinea în încăpere și astfel ne îmbunătățim starea de spirit.

mama tata si copil sar fericiti tinandu-se de mana

Pe de altă parte, să facem patul în fiecare dimineață este și un obicei motivant. Amiralul William H. McRaven a ținut un discurs în fața absolvenților Universității din Austin, în mai 2014, care s-a transformat ulterior într-o carte, în care a vorbit tocmai despre importanța acestui obicei. Potrivit acestuia, dacă facem patul în fiecare dimineață, îndeplinim prima sarcină a zilei și acest lucru ne dă un imbold să le facem și pe următoarele. Este important să facem lucruri mici pentru ca apoi să le realizăm pe cele mari.

A fost dovedit faptul că, dacă lucrăm sau ne petrecem timpul într-o încăpere ordonată, suntem mai puțini anxioși și stresați. Drept urmare, este important să menținem zilnic ordinea în dormitor, pentru că astfel păstrăm și ordinea din interiorul nostru.

Pentru a reuși acest lucru, este indicat să mobilăm camera în funcție de nevoile noastre. Un set de noptiere lângă pat sunt utile, deoarece sertarele acestora sunt perfecte pentru depozitarea articolelor de uz casnic. Dacă obișnuim să citim înainte de culcare, să completăm integrame sau să verificăm documentele importante, noptierele de lângă pat ne ajută să avem toate obiectele esențiale la îndemână și, în același timp, să păstrăm ordinea în încăpere în permanență. Detalii aici

Obiectele dragi ne dau un sentiment de confort

O casă înțesată cu amintiri plăcute este un loc confortabil în care să ne relaxăm sau să muncim. Fotografii cu membrii familiei și prietenii dragi, suvenire din vacanțele preferate, tablouri care ne dau un sentiment de liniște și florile sunt doar câteva dintre obiectele care pot face o locuință mai primitoare și mai confortabilă. Experiențele plăcute pe care le-am trăit de-a lungul timpului pot face parte din viața noastră în fiecare zi, dacă amenajăm locuința folosind obiecte care ne amintesc de momente agreabile. Așadar, este recomandat să transformăm locuința noastră într-o galerie a amintirilor pozitive.

Utilul și plăcutul fac casă bună

O casă amenajată cu stil este plăcută privirii și astfel ne putem bucura de o imagine agreabilă a spațiului în care petrecem timpul, însă este vital să nu pierdem din vedere nici aspectul utilitar. De aceea, în momentul în care ne amenajăm locuința, este indicat să ne asigurăm că dotăm bucătăria cu electrocasnicele perfecte pentru a prepara gustări delicioase atunci când vrem să ne relaxăm și să mâncăm sănătos, că fiecare cameră din locuință este bine iluminată (dacă nu avem parte de lumină naturală, este bine să folosim leduri specifice pentru fiecare încăpere) și că respirăm un aer proaspăt la orice oră (florile sunt un aliat de nădejde pentru a păstra aerul curat într-o cameră, la fel și umidificatoarele și dezumidificatoarele).

Fiecare moment pe care îl petrecem în locuință este important, de aceea este bine să amenajăm casa astfel încât să ne simțim fericiți și confortabil în fiecare zi.

Sursă foto: Evgeny Atamanenko/ Shutterstock

Articolul urmator
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Ce spirit al Crăciunului ești?
Incepe quiz
Ce spirit al Crăciunului ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Trifoiul ornamental: cum îl îngrijești corect