Folosești corect masina de spălat? 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată

Redactor Andreea Baluteanu

Mașina de spălat a devenit, încă de la inventarea sa, una dintre cele mai dragi prezențe din casa noastră. Până la urmă, ne scapă de o îndeletnicire care le-a chinuit secole la rând pe înaintașele noastre, care frecau rufe peste rufe, până când tot procesul de spălare se transforma într-un chin.

Din fericire, lucrurile nu mai stau deloc așa și azi a devenit deja un fapt comun să ai o mașină de spălat. Pentru ca relația dintre voi să fie cât mai îndelungată, experții insistă însă că e necesar să îți menajezi mașina de spălat. Află care sunt lucrurile pe care să nu i le faci niciodată!

Ai grijă de ea: cum să îți protejezi mașina de spălat

Deși aparatura modernă e atât de performantă încât nu ne vine să credem cât de departe a ajuns tehnologia, există în continuare gesturi care pot dăuna mașinii tale de spălat. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Nu citești eticheta hainelor

Până ce va ajunge să fie suficient de inteligentă încât să citească singură eticheta hainelor, mașina ta de spălat are nevoie de tine. E adevărat că investigarea etichetelor hainelor îți va proteja în primul rând prețioasele articole, dar va fi benefică și mașinii tale de spălat. Hainele curățate la programe sau temperaturi nepotrivite pot fi profund afectate, deteriorate, iar culoarea poate ieși, pătând și celelalte articole și amenințând și mașina de spălat.

Încarci dezechilibrat mașina cu haine

Fiecare aparat electrocasnic de acest tip are un anumit prag de suportabilitate atunci când vine vorba despre încărcarea cu haine. Dacă îl depășești și umpli până la refuz mașina, aceasta va lucra la turație maximă sau poate chiar să își întrerupă neputincioasă programul. Dar și dacă folosești prea puține haine îi poți da de furcă: acestea nu se spală așa cum trebuie, folosești prea mult detergent și prea multă apă, faci risipă de energie și poți compromite funcționarea mașinii.

Nu o poziționezi așa cum trebuie

Mașina de spălat trebuie să fie perfect dreaptă, insistă specialiștii. În cazul în care poziția sa e chiar și puțin dezechilibrată, îi vei altera funcționarea. Produsul electrocasnic va munci mai mult decât este necesar pentru a se echilibra, ceea ce poate determina compromiterea părților sale componente. Poziționarea incorectă îți e adesea semnalată prin zgomotele puternice produse în ciclul de spălare, așa că, dacă e cazul și la tine, verifică încercând să miști mașina de pe loc. Dacă reușești fără dificultate, e cazul să o nivelezi.

Nu sortezi hainele

Pe lângă faptul că, spălând albe cu colorate poți ajunge să te trezești că toate hainele tale sunt roz, nu faci bine nici mașinii. De ce? Fiindcă astfel poți ajunge în situația de a uita obiecte contondente în buzunarul hainelor. Un marker în blugi, portofelul în palton sau un lănțișor prins în rochie: nici nu îți imaginezi câte daune pot face aceste obiecte aparent banale.

Lași hainele umede înăuntru

Ai spălat târziu și nu mai ai niciun chef să scoți hainele la uscat, așa că le abandonezi cu orele în mașină. Dincolo de faptul că acest gest va compromite starea țesăturilor tale, poate duce și la apariția mucegaiului și la alterarea pieselor componente ale mașinii. Așa că setează-ți alarma ca să îți amintești să scoți mereu rufele de la spălat și nu întârzia nici măcar atunci când ai motive întemeiate.

Ai greșit? Unde îți poți repara mașina de spălat

Ai încălcat una dintre regulile specialiștilor și acum mașina ta de spălat se află pe buza prăpastiei? E necesar să apelezi cât de repede se poate la specialiști desăvârșiți în meseria lor. Dacă locuiești în Brașov, noi avem cea mai bună recomandare: apelează la www.reparatii-masini-spalat-brasov.ro! Service-ul îți pune la dispoziție cele mai bune servicii de reparații mașini de spălat în județul Brașov, atât în service-ul autorizat, dar și la domiciliu. Bonus: un specialist va ajunge la tine în cel mult 60 de minute!

Profesioniștii care lucrează la www.reparatii-masini-spalat-brasov.ro știu prea bine în ce situație dramatică te regăsești atunci când ți se strică mașina de spălat și de aceea au grijă să ajungă cât mai repede cu putință la tine acasă. Mai mult, atât deplasarea, cât și constatarea defecțiunii mașinii de spălat sunt gratuite, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Cu o experiență de peste 10 ani, www.reparatii-masini-spalat-brasov.ro are profesioniști care pot repara orice model de mașină de spălat, un mare plus. Iar procentul de 100% clienți mulțumiți spune multe despre performanțele acestui service de reparații mașini de spălat din județul Brașov.

Așa că acum știi ce să faci! Dacă, din diverse motive (nu spunem că e vina ta), mașina ta de spălat s-a stricat, știi la cine să apelezi. Sună la +40 762 419 598 sau contactează online service-ul și vei avea parte de reparații mașini de spălat în județul Brașov de cinci stele! 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.