Grădinamax păreri și sfaturi - Obține sfatul specialiștilor pentru grădina ta

Grădinamax păreri și sfaturi - Obține sfatul specialiștilor pentru grădina ta

Redactor Divahair.ro

Deși este încă destul de rece, nu este devreme pentru a face planul pentru grădina ta. Dacă îți dorești o grădină frumoasă anul acesta, este bine să îți creezi planul de acțiune din timp, pentru știi cum să te pregătești când vine sezonul. Află și Grădinamax păreri și sfaturi cu privire la cele mai bune alegeri pentru grădina ta. Atunci când te pregătești din timp, colțul tău de recreere și relaxare din grădină va arăta precum îți dorești.

Amplasarea grădinii

Știi care e cea mai bună amplasare a grădinii în curte? În ce mod se va conecta grădina cu casa și curtea ta? Dacă nu ai o grădină cu flori încă, este ideal să începi cu găsirea locației perfecte pentru ea. Dacă ai deja o grădină, dar nu îți place amplasamentul ei, este posibil să o muți, cu puțină muncă și răbdare. Locația noua va trebui pregătită adecvat și plantele transplantate cu grijă, luând în calcul dimensiunea radiusului rădăcinilor atunci când vor fi dezgropate. În locul fostei grădini, va fi nevoie de pământ pentru a astupa eventualele gropi create și va trebui să plantezi semințe de iarbă sau gazon.

flori de gradina

Știi ce tip de sol ai în grădină?

Cunoașterea solului este importantă, deoarece îți va indica ce tip de plante se vor acomoda cel mai bine la tipul de sol și vor putea fi crescute cu ușurință. Dacă te uiți peste Grădinamax păreri, vei vedea că nu toate plantele se acomodează cu succes dacă parametrii solului sunt departe de cei de care planta are nevoie pentru a se dezvolta adecvat. Nu înțelege acest aspect greșit, pentru că nu trebuie să ai o diplomă în științe pentru a știi cum afectează caracteristicile solului prezența apei și a nutrienților. Și nici nu trebuie să iei mostre de sol pentru a obține informațiile de care ai nevoie. Trebuie doar să observi tipurile de buruieni care cresc în grădină.

În funcție de ce tip de buruieni cresc în grădină, poți determina ce nutrienți se află în sol, și care din iei lipsesc, și dacă apa se disipă rapid sau stă mai mult timp. Trebuie știut că proprietățile solului se pot modifica prin adăugarea unor materiale valoroase, precum gunoiul de grajd sau compostul, săruri minerale și altele. Acestea se pun peste stratul de sol superficial și se amestecă prin afânare.

Alege design-ul pentru plantarea plantelor

Ce nu vei afla din Grădinamax păreri este recomandarea de a găsi cel mai bun design pentru plantarea plantelor pe care ți le dorești în grădină. Odată ce știi unde vei amplasa grădina și cu ce tip de sol lucrezi, făcând desigur și planuri pentru îmbunătățirea acestuia, vei putea să te hotărăști și asupra plantelor. Dar, ce nu este luat în considerare de majoritatea oamenilor este design-ul. Acest design, atunci când este bine ales, te va ajuta să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai în grădină și să obții rezultate optime după ce ai plantat plantele dorite.

Design-ul grădinii nu ține doar de amplasamentul plantelor, ci are legătură și cu compatibilitatea dintre plante. Cu alte cuvinte, trebuie să știi ce tip de plante pot fi crescute împreună, înainte să le plantezi, pentru a nu-ți sabota propria muncă. Apoi, este indicat să plantezi plantele cele mai înalte în fundal, iar pe cele mai scunde mai în față, pentru ca acestea să poată fi observate și să primească suficientă lumină. Iată de ce trebuie să îți faci un plan înainte să începi munca la o grădină.

colt de gradina amenajat cu flori si bol cu capsune

Cât de generos este bugetul?

Fără doar și poate, bugetul pe care îl ai la îndemână va influența modul în care va arăta grădina ta. Așadar, cât ești dispus(ă) să investești în viitoarea grădină? După cum vei afla, unele soiuri de plante sunt mai scumpe decât altele. Apoi, vei mai avea nevoie și de alte produse pe lângă plante, pe care ar trebui să le prevezi în buget, pentru a nu ajunge să cheltui prea mult. Vei avea nevoie de îngrășăminte adecvate, pesticide dacă e cazul, diverse unelte și accesorii. Deși, odată stabilit design-ul, îți va fi mai ușor să estimezi bugetul, pentru că vei știi ce plante să cumperi și de ce ai nevoie să lucrezi cu ușurință.

Ce tip de grădină ți-ar place?

Știai că sunt diverse stiluri de grădină? Dacă îți este greu să te hotărăști ce fel de plante să achiziționezi și cum să aranjezi grădina, aceste stiluri pot să îți ofere inspirația de care ai nevoie. Așadar, există grădini formale care reflectă stilul tradițional de grădină europeană, există grădini mediteraneene, grădini islamice, grădini contemporane, grădini rustice, grădini urbane mici, sau grădini rezidențiale. Este bine de știut că nu orice stil se poate potrivi cu situația ta. De exemplu, grădinile rustice, bazate pe specii de plante sălbatice, nu se asortează cu spațiile urbane mici. În acest caz, grădinile urbane mici, ce presupun plantarea speciilor în diverse vase și ghivece, reprezintă o alegere mult mai bună.

Articolul urmator
Calendarul grădinarului: Ce plante și legume trebuie să plantăm în luna februarie
Calendarul grădinarului: Ce plante și legume trebuie să plantăm în luna februarie
Cat de sportiva esti?
Incepe quiz
Cat de sportiva esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.