Grija față de electrocasnice te scutește de costuri suplimentare

Redactor Divahair.ro

Nu este niciun secret că a avea grijă de orice te scutește de multe bătăi de cap. În cazul electrocasnicelor, grija te poate feri de bani în plus scoși din buzunar. Garanția este acolo pentru a te feri de neplăceri, însă aceasta se termină într-o zi. Din acel moment, trebuie să fii atent cu modul în care ai grijă de electrocasnicele tale.

Vei găsi multe articole în care specialiștii îți vor face recomandări pentru îngrijirea electrocasnicelor. Acesta poate fi considerat unul dintre ele, deși nu este scris de către specialiști. Ce vei vedea în rândurile următoare sunt câteva reguli de bun simț în ceea ce privește îngrijirea electrocasnicelor, în special a fiarelor și stațiilor de călcat.
Fie că ai un fier de călcat simplu, fie că folosești cu plăcere cel mai nou model de stație de călcat Philips, regulile de bază sunt la fel pentru ambele. Începem cu cel mai evident element: calcarul.

Acesta este principalul inamic al unei stații de călcat. Pentru că folosim apă de la robinet pentru a călca, prea multe moduri de a evita calcarul nu prea sunt. Cantitatea de calcar depinde, însă, de cât de dură sau nu este apa de la robinet. E adevărat, în ziua de azi, majoritatea stațiilor de călcat folosesc sisteme anticalcar, dar sunt sisteme bazate pe filtre, care, cu timpul, se deteriorează și-și pierd capacitățile de protecție. Așa că ce avem de făcut pentru a evita depunerea calcarului pe stațiile de călcat?

haine-perfect-calcate

Apa distilată sau cea filtrată

O primă măsură pentru reducerea calcarului este prin folosirea apei filtrate (cănile Brita, de exemplu, sunt foarte potrivite pentru asta) sau a apei distilate. Evident, e mult mai la îndemână prima variantă, pentru că apa distilată nu este atât de ușor de obținut. Dacă totuși ai făcut rost de apă distilată, nu o folosi ca atare. Trebuie combinată cu apa de la robinet în proporție de 50%-50%.

Păstrarea curată stației de călcat

Sistemele anticalcar cu care sunt dotate stațiile de călcat au nevoie de asistența noastră. Trebuie umplut rezervorul, stația trebuie încălzită, iar ajunsă la temperatura optimă trebuie să golim rezervorul apăsând un buton care activează filtrul anticalcar. Acest proces trebuie realizat cel puțin o dată pe lună (în funcție de duritatea apei folosite) sau când observăm că randamentul stației de călcat nu este cel dorit.

Golirea recipientului de apă după fiecare sesiune de călcat

E una dintre cele mai simple metode. Lasă rezervorul gol după fiecare sesiune de utilizare a stației de călcat. Dacă nu ai posibilitatea de a folosi apă distilată, golirea după fiecare utilizare va evita formarea depunerilor de calcar prin uscare.

O altă metodă eficientă de îngrijire a stației de călcat este curățarea periodică și temeinică a tălpii. Dacă, dintr-un motiv sau altul, se murdărește sau pe ea rămân resturi textile, nu trebuie folosite produse abrazive sau materiale nepotrivite pentru curățarea acesteia.

Cel mai indicat este frecarea tălpii, numai și numai după ce aceasta s-a răcit și stația a fost deconectată de la priză, cu un prosop de bumbac umed. Dacă pata persistă, putem aplica puțin săpun. Se poate folosi și un burete nu foarte dur pentru această acțiune.

Găurile din talpa fierului de călcat, pe unde iese aburul, trebuie curățate, dar evită folosirea obiectelor metalice ascuțite. Dacă observăm murdărie acumulată acolo, cel mai bine folosim bețișoare de urechi, cu vată în vârf. Cu puțină răbdare, găurile se curăță foarte ușor.

Așadar, fie că ai cel mai simplu fier de călcat, fie că folosești cea mai modernă stație de călcat Philips (sau Tefal, sau Rowenta sau multe altele din care poți alege), sfaturile de mai sus te vor ajuta să prelungești durata de viață a electrocasnicului tău cu foarte mult timp după expirarea garanției. Cu alte cuvinte, vei face din călcatul rufelor un obicei un pic mai plăcut, mai ușor, cu rezultate mai bune pentru hainele tale și ale celor dragi.

Tu cum ai grijă de fierul sau stația de călcat? Dar de restul electrocasnicelor din casa ta?

Articolul urmator 5 electrocasnice utile pentru mamele ocupate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.