Iată de ce ar trebui să dăruiești flori galbene!

Redactor Alexa Galgau

Un buchet de flori este o atenție de care oricine se bucură. Indiferent de tipul lor, aceste plante superbe au darul de a ne aduce zâmbetul pe chip oricând și sunt chiar terapeutice din multe puncte de vedere. Nu trebuie să uităm totuși că fiecare culoare are o semnificație aparte.

Astăzi te învățăm ce semnificație au delicatele flori galbene și care sunt cele mai potrivite alegeri dacă vrei să faci cadou cuiva un astfel de buchet!

Semnificația florilor galbene

Multe persoane au impresia greșită că galbenul este o culoare a geloziei și că nu ar trebui să dăruiască flori în această culoare. În realitate, galbenul este o culoare a optimismului și a prieteniei, iar florile galbene sunt un îndemn la bucurie.

Când dăruiești un buchet de flori galbene, nu ai cum să dai greș, ceea ce nu este valabil pentru alte culori. De exemplu, dacă un bărbat oferă unei femei un buchet de trandafiri roșii, acest gest ar putea fi interpretat greșit, pentru că roșul este întotdeauna o culoare asociată cu pasiunea și iubirea. În schimb, florile galbene emană optimism și căldură, mesajul fiind unul clar de prietenie.

Cele mai frumoase flori galbene

Vrei să oferi un buchet de flori galbene cuiva, pentru a-i face ziua mai frumoasă, dar nu prea știi ce flori să alegi? Iată ce flori galbene ai putea să dăruiești și ce semnificație au!

1. Floarea-soarelui: fără îndoială, un buchet de floarea-soarelui este impresionant. Floarea-soarelui este asociată cu fericirea și înveselește instantaneu orice încăpere. Dăruiește floarea-soarelui unei prietene dragi sau unei persoane care nu a avut o perioadă prea bună în viață și îi vei transmite mesajul „Va răsări soarele și pe strada ta!”.

2. Trandafir galben: desigur că această floare cu o „arhitectură” splendidă rămâne o variantă excelentă dacă vrei să oferi un buchet de flori galbene. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei, aprecierii și devotamentului. Sunt ideali pentru ocaziile speciale, precum ceremoniile de absolvire, botezul unul copil sau zile de naștere.

3. Lalele galbene: laleaua este una dintre cele mai frumoase flori din lume, iar cea galbenă simbolizează afecțiunea profundă și iubirea prietenească. Dăruirea unui buchet de lalele galbene înseamnă o legătură puternică de prietenie, iar mesajul lui este „Don't worry, be happy!”.

4. Bujori galbeni: originară din Asia, această floare este considerată un simbol al bogăției, norocului și eleganței. Bujorii galbeni sunt cu atât mai speciali, pentru că se găsesc mai greu. Dacă oferi cuiva un astfel de buchet, persoana respectivă ar trebui să se simtă onorată, pentru că înseamnă că o prețuiești foarte mult și o admiri.

5. Narcise: aceste flori galbene delicate simbolizează respectul și compasiunea. Ele pot fi oferite unui mentor sau unei persoane mai în vârstă, pe care o respecți foarte mult. Totodată, narcisele sunt un dar ideal pentru femeile cochete, care sunt mereu ca scoase din cutie.

6. Orhidee galbenă: de obicei, orhideea este o floare dificil de oferit, pentru că poate avea conotații nepotrivite, fiind asociată cu dorința sexuală. Cu toate acestea, orhideea galbenă simbolizează perfecțiunea, regalitatea și bunăstarea. Un buchet de orhidee galbene se dăruiește la ocazii speciale și este perfect pentru aranjamentele florale de nuntă.

7. Frezii galbene: sunt printre cele mai parfumate flori și te cuceresc instant cu aroma lor minunată. Poate că nu știai, dar freziile sunt florile care se oferă în mod tradițional la aniversarea de șapte ani de căsătorie. Freziile galbene sunt un simbol al prieteniei pure și al inocenței. Când le dăruiești cuiva, îi transmiți persoanei în cauză că ai încredere nestrămutată în ea.

Florile galbene nu ar trebui niciodată asociate cu gelozia sau invidia, pentru că semnificația lor este una mult mai frumoasă. Dacă oferi un buchet de flori galbene, îndemni persoana respectivă să fie mai optimistă și îi aduci aminte de prietenia voastră!

Citește mai multe despre semnificația florilor și ce transmiți prin buchetele pe care le oferi!

Articolul urmator Ce flori să nu plantezi niciodată în grădină lângă legume. Uite motivul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.