Idei de amenajare ingenioase pentru o baie spațioasă

Redactor Divahair.ro

Baia reprezintă un spațiu vital pentru relaxare. Este o încăpere importantă în casa fiecăruia dintre noi. Atunci când hotărăști să amenajezi această parte din casă, gândește în termeni de confort.

Bineînțeles, pentru fiecare confortul este ceva personal, la fel și modul în care alegi decorul, iar toate acestea țin de personalitatea și de stilul tău.
Dacă te numeri printre norocoasele care beneficiază de o baie spațioasă, poți jongla ușor cu patternuri creative, nuanțe sau accesorii. Câteva idei ingenioase și gata să fie puse în practică vei afla dacă citești rândurile de mai jos:

Joacă-te cu lumina
Nu tot timpul ai parte de lumină naturală, de aceea trebuie să apelezi la diferite trucuri pentru a conferi luminozitate băii, în lipsa acesteia. O încăpere bine luminată va crea impresia de spațiu larg, cu atât mai mult cu cât noi, femeile, folosim foarte des această parte a casei.

Plasează lămpi de tavan în zonele pe care dorești să le evidențiezi. Un accesoriu cochet care va atrage atenția cu siguranță poate un candelabru amplasat la nivelul tavanului, mai ales dacă acesta are o înălțime aproximativă de 2,5 metri.

De altfel, te poți folosi și de oglinzi pentru a crea iluzia unui spațiu amplu. Nu sunt doar cochete și elegante, ci și foarte utile. Mai mult, acestea vin în diferite variante, inclusiv cu spoturi de lumină pentru un machiaj cât mai elaborat.

Cada - împărăteasa băii
Cada este un obiect indispensabil în baie. Este bine, așadar, să faci un research meticulos înainte de achiziționare, pentru o informare cât mai corectă în legătură cu tipul de cadă preferat. Căzile de baie vin în materiale, forme și culori diferite, precum fontă, oțel, lemn, fibră de sticlă sau marmură, standard, triunghiulare sau ovale.

Indiferent de opțiune, alegerea unei baterii cada si dus, ca aceasta, este importantă pentru un ambient cât mai estetic. Într-o baie spațioasă și pe tonuri deschise, obiectele sanitare pot fi adevărate accesorii pe care poți conta atunci când vrei să oferi un look simplu, dar elegant încăperii tale.

Folosește materiale diferite pentru decor
Atunci când decorezi băi mari poți folosi sticlă sau inclusiv piatră pentru un efect modern. Asigură-te, în schimb, că acestea se vor îmbina estetic și nu vei aglomera inutil spațiul. O pardoseală din piatră sau lemn rezistent la apă este un adaos minunat pentru o baie care se vrea luxoasă și care îmbie la relaxare.

Culorile folosite sunt și ele foarte importante. Încearcă o abordare mai naturală, albul în tonuri diferite este cel mai potrivit pentru a lăsa impresia unui spațiu larg și luminos.

Adaugă o zonă de relaxare
Un colț din baie pe care să-l desăvârșești cu o canapea mică și o masă din material textil pot face ca baia ta să devină locul perfect pentru un spa revigorant în zilele de weekend. Adaugă lumânări de diferite mărimi și felinare în nuanța mobilierului, pentru un efect garantat.

Cu siguranță, locul tău preferat din casă va fi baia!

Fie că locuiești într-un apartament de dimensiuni mari în care lărgimea băii nu este o problemă, fie la casă, amenajarea acesteia îți va aduce zâmbetul pe buze, fiind unul dintre locurile unde te poți reculege după o zi grea la birou. Este un spațiu intim, de aceea ai grijă la calitatea materialelor pe care le folosești.

Caută decorațiuni cât mai aproape de sufletul tău și de personalitatea ta, pe care să le introduci într-un spațiu menit pentru curățenie, dar și pentru porția zilnică de relaxare.

Sursa photo: Shutterstock

Articolul urmator Renovarea bucătăriei: 12 idei practice și moderne

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.