Idei geniale pentru a doua baie din casă

Idei geniale pentru a doua baie din casă

Redactor Divahair.ro

Toate apartamentele cu trei camere sau mai mult de trei, de la bloc, dar și casele individuale au beneficiul de a avea cea de-a doua baie. Cu toate acestea, suprafața este mică și rolul ei rămâne unul secundar, deși, în ciuda dimensiunilor, poate fi amenajată astfel încât să ofere toate facilitățile necesare unei băi complete. Câteva idei bune și inspirate te vor ajuta să sporești confortul acestei încăperi și, implicit, pe cel general, din casă.

Adaptează în funcție de dimensiune

Există soluții de amenajare pentru orice spațiu, astfel că o eventuală repoziționare a obiectelor sanitare și alegerea lor în funcție de dimensiunea băii secundare poate permite includerea tuturor celor trei elemente esențiale: vas de toaletă, chiuvetă și loc pentru duș, astfel încât dotarea să o facă perfect funcțională. Alege o cabina de dus Romstal care să fie compatibilă cu spațiul. Modelele pe colț sunt cele mai practice și sunt ideale pentru o baie cu formă pătrată, dar cabina de duș poate fi amplasată și pe tot peretele mic al băii, dacă aceasta este îngustă. Ia în calcul și faptul că există modele de chiuvetă și vas de WC care se pot instala pe colț, ceea ce, în cazul unei băi mici și foarte mici, poate să fie o soluție ideală, care te va ajuta să câștigi spațiu. Detalii aici

imagine cu baie amenajata

O ușă nouă

În mod normal, ușile se deschid spre interior, fie că este vorba despre baie, bucătărie sau camere. În cazul unei băi foarte mici, acest lucru se poate dovedi o mare problemă care impune o anumită amenajare în baie, consumă spațiu util și face imposibilă o amenajare eficientă. O soluție extrem de simplă este să inversezi sensul de deschidere a ușii spre exterior. Baia devine dintr-odată mai mare și poate fi amenajată în mod optim.

Dacă deschiderea spre exterior nu este posibilă, există varianta unei uși pliante (care se deschide ca o armonică) sau una care să gliseze de-a lungul peretelui.

Detaliile de amenajare

Folosește cu încredere cele patru strategii de bază pentru spațiile mici.

  1. Monocromia duce la supradimensionarea spațiului și se poate obține foarte simplu folosind aceeași culoare pentru pereți și podele, indiferent de tipul materialelor pe care le alegi. Ideale sunt culorile deschise, cu tentă lucioasă, fie că este vorba despre faianță, gresie sau vopsea.
  2. Oglinzile mari au rolul de a amplifica și lumina, și spațiul. În plus, o oglindă mare este confortabilă, practică și induce senzația plăcută a unei amenajari elegante.
  3. Lumina este esențială în orice amenajare, pentru că pune în valoare spațiul și amplifică volumele, iar într-o baie, mai ales în una de dimensiuni reduse, este vitală. Secretul este să utilizezi cel puțin două surse de lumină, una în plafon, alta la nivelul ochilor unui adult care stă în picioare. Un alt detaliu important este utilizarea surselor de lumină caldă, în ciuda ideii că, în baie, lumina rece este cea mai bună alegere.
  4. Folosește contraste pentru a da adâncime. Acest sfat nu vine în contradicție cu ideea monocromiei și este perfect în băile foarte mici, prin utilizarea de faianță sau vopsea închisă la culoare pentru un perete, ideal acela pe care este amplasată cabina de duș. Spațiul va părea mult mai mare și echilibrul dimensiunilor va fi plăcut.

Decor opulent

Este foarte simplu să dai un aer opulent unei încăperi și dacă faci asta într-un spațiu mic, aceste elemente de decor vor atrage privirea și vor ascunde defectele.

Folosește o ramă sofisticată pentru oglindă sau, în locul unei plafoniere, montează un candelabru. Alege un model care să fie în ton cu restul amenajării sau, dacă vrei să impresionezi, unul sofisticat, cu aspect vintage. O altă soluție este aceea a plantelor. Dacă baia nu este un spațiu adecvat pentru dezvoltarea plantelor, alege-le pe cele din plastic. Chiar dacă sunt un compromis, există imitații perfecte, care vor înveseli decorul. Nu în ultimul rând, alege elemente de decor pentru pereți: un poster, fotografii sau un fototapet.

Ordine și curățenie

O baie mică trebuie să fie perfect ordonată și mereu foarte curată. În consecință, evită să aglomerezi spațiul. Dacă există posibilitatea, montează un dulap mic pe un perete sau sub chiuvetă, pentru a depozita toate cele necesare. Nu face însă greșeala de a-l poziționa deasupra chiuvetei. Într-o baie mică, nu este potrivit. Deasupra lavoarului nu trebuie să fie decât o oglindă, fără niciun fel de alte spații de depozitare pentru că, în caz contrar, locul va fi aglomerat și neprietenos.

Aer proaspăt

Una dintre cele mai mari probleme ale băilor secundare este absența unei ferestre sau o fereastră prea mică. În cazul în care nu există posibilitatea de aerisire, un sistem care să ventileze aerul este necesar. Te ferește de umezeală, mucegai și de mirosuri neplăcute. O baie mică fără ferestre are nevoie și de un dezumidificator, mai ales dacă este dotată cu o cabină de duș.

A doua baie din casă nu trebuie neglijată. Ba chiar din contră, merită toată atenția, chiar dacă la prima vedere poate părea complicat, pentru că aduce un plus de confort și crește substanțial valoarea casei sau apartamentului.

Sursa foto: Pexels.com
https://www.pexels.com/photo/modern-bathroom-with-shower-and-sink-6394563/

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.