Idei pentru amenajarea băii în 2020

Idei pentru amenajarea băii în 2020

Redactor Divahair.ro

Dacă ai amânat reamenajarea sau renovarea băii, anul acesta ai suficiente motive să te apuci de treabă. În special dacă pandemia de coronavirus te obligă să muncești de acasă, poți folosi timpul liber pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Anul acesta, specialiștii în design interior și arhitectură se concentrează pe culori și elemente decorative îndrăznețe și încurajează la renunțarea la clasicul alb sau o baie fără personalitate. Iată mai multe idei inspirate de trendurile pentru acest an în amenajarea băii:

Oglinzi și lavoare duble

Zilele alături de partenerul tău de viață sunt cele mai dulci, dar diminețile în care nu aveți suficient spațiu în baie pot isca certuri serioase. Optează pentru două lavoare și două oglinzi pentru a oferi un aer mai sofisticat băii, dar și pentru a profita de spațiu. Într-o baie mică vei avea mai mult spațiu de depozitare odată ce instalezi și măștile cu sertare sau un dulăpior. Pentru un plus de dramatism și personalitate, alege oglinzi cu rame strălucitoare sau forme neconvenționale. Acordă atenție detaliilor și nu include elemente care nu se potrivesc în cadrul stilului de design de ansamblu. Detalii aici!

amenajare-baie

Verde

Majoritatea oamenilor optează pentru culori precum albastru sau se rezumă la alb când vine vorba de baie, dar în acest an și verdele este printre vedetele culorilor potrivite pentru această încăpere. Nu doar că îți oferă senzația de apropiere de natură, dar nuanțele închise de verde se potrivesc de minune în băile în care există detalii din lemn sau finisaje cu aspect de lemn. Încearcă să stai departe de verdele în nuanțe stridente, deoarece va obosi ochii și va încărca spațiul. Alege în schimb nuanțe care îți amintesc de natură, inspirate din tonurile neutre, dar colorate. Verdele pe care îl alegi pentru baie trebuie să fie cât mai apropiat de culoarea plantelor aromatice și a plantelor din casa ta. De exemplu, verdele măsliniu sau verdele salvie sunt încă potrivite pentru pereții din baie care te inspiră.

Modele inedite de marmură

Anul trecut terrazzo-ul era vedeta finisajelor atât pentru bucătărie, cât și pentru baie sau terase. Anul acesta, în schimb, marmura se întoarce cu noi standarde. Modelele inedite, precum Paonazzo și Calcutta Gold, se adresează în special celor care-și doresc o baie spectaculoasă, cu iz de salon regal. Specialiștii numesc aceste materiale adevărate instalații de artă atunci când sunt instalate cu grijă, corect și cu gust. Acestea pot fi folosite pe un perete de accent, de exemplu, în jurul căzii sau atât pe podea, cât și pe pereți într-o baie de dimensiuni mari dintr-o casă contemporană. Poți combina marmura cu un alt element popular în acest an, betonul.

amenajari-interioare

Căzi negre

Nu poți vorbi de o baie elegantă și ieșită din comun dacă nu incluzi o cadă freestanding neagră. Aceasta va deveni cu ușurință punctul forte al unei băi, în special în cele minimaliste. Poți folosi mobilier negru mat în combinație cu vopsea decorativă cu efect industrial care va oferi acel aspect de beton pereților. Cada neagră, cu o baterie neagră sau aurie, trebuie instalată în prim plan și este recomandat să optezi pentru una freestanding, dacă îți dorești să obții un decor demn de invidiat.

Poate până acum ai ignorat importanța unei băi cu design grandios, dar trebuie să știi că aceasta nu poate lipsi dintr-o casă modernă. Fie că este vorba de o baie mare sau una de mici dimensiuni, fii cât mai creativă și lasă-ți bunul gust să te inspire atunci când o amenajezi.

Sursa foto: pexels.com

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.