Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Instalarea unui șemineu aduce frumusețe și căldură casei tale. Citește ghidul specialiștilor!

Miercuri, 13.06.2018
de Andreea Marinescu

Nevoia de a te face remarcat sau de a-ți exprima unicitatea se poate face prin mult mai mult decât prin afișarea unei atitudini potrivite. Un șemineu de  aici poate exprima în casa ta, de exemplu, faptul că ești o persoană deschisă, care acordă importantă ambianței și esteticului.
Fie că șemineul ales este unul modern sau unul rustic, bunul gust și funcționalitatea dobândesc o prezență foarte puternică. Alegerea șemineului perfect se face în funcție de mai multe caracteristici, această achiziție fiind totuși o investiție pe termen lung.

Specialiștii Șeminee-Expert.ro propun parcurgerea unui scurt ghid informativ, menit să-i educe pe cei interesați de o astfel de sursă de încălzire, dar și să le ofere informații interesante la care poate nu s-au gândit până în prezent.

camera cu semineu camera vintage cu semineu

1. Istoric

Încă din cele mai vechi timpuri, anumite forme ale șemineelor se puteau găsi în locuințele oamenilor. Pe când oamenii din era preistorică făceau focuri în pământ pentru căldură, oameni ai Evului Mediu foloseau aceste construcții în masă.

Deși la începuturi scopul acestora era strict pentru căldură și prepararea mâncării, în timp, oamenii au observat avantajele de ordin estetic și ambiental pe care diferite stiluri de șeminee le aduc unei locuințe.

Ulterior, cu ajutorul reprezentării în cultura populară, șemineele au devenit un simbol al unui statut social mai înalt, dar și al unui mediu familiar și familial, unde oamenii se strâng în preajma unui șemineu pentru a se relaxa sau a desfășura diverse activități de socializare.

casa cu semineu

 2. Beneficii

Beneficiile deținerii unui șemineu sunt clare și confirmate de toți specialiștii:

a) Sursă de căldură

Un șemineu poate înlocui total celelalte surse de căldură din anumite camere. Costurile combustibililor sunt relativ scăzute (în special ale lemnului), poluarea este redusă drastic, iar specialiștii spun că un șemineu de calitate poate chiar să înjumătățească facturile la curent și/sau gaze naturale.

b) Estetică

Oricărei case, fie ea aranjată modern sau tradițional, i se poate potrivi un șemineu. Specialiștii pot construi și instală șeminee într-o varietate foarte mare de stiluri, de la cele mari și rustice, până la unele mici și minimaliste.

Un șemineu mai mic nu este unul mai puțin eficient. Companiile de profesioniști instalează șeminee eficiente din punct de vedere termic indiferent de stilul ales de cumpărător.

c) Ambianță

Atmosfera pe care un șemineu o creează într-o casă este probabil primul lucru la care ne gândim când auzim de acestea. Frumusețea focului este greu de înlocuit, iar căldura vine atât din punct de vedere termic, cât și pe plan emoțional.

semineu aprins

3. Tipuri

Ordonate în funcție de popularitatea generală a șemineelor și principalul beneficiu, acestea se pot clasifica astfel:

a) Șeminee pe lemne-Combustibil ieftin;
b) Șeminee pe gaz-Ușurința utilizării și reglării;
c) Șeminee electrice-Aspect realist;
d) Șeminee pe bază de bioetanol – Randament ridicat.

semineu lemn

4. Compania ideală

Când vine momentul alegerii unei firme capabile să furnizeze materialele necesare și să instaleze șemineul, se recomandă să ținem cont de următoarele caracteristici:

-Să aibă o experiență notabilă pe piață;
-Să fi realizat multe proiecte într-o varietate mare de stiluri;
-Să ofere consultanță înainte, în timpul și după finalizarea lucrării;
-Să garanteze calitatea și durabilitatea lucarii realizate.

Șeminee-Expert.ro este cu siguranță o astfel de companie. Cu o experiență vastă pe piața românească, firmă oferă servicii de top și garantează lucrări de calitate, indiferent de cerințele clienților. Asistență tehnică oferită este și ea un beneficiu care recomandă alegerea companiei.
Mai multe informații sunt disponibile dacă accesezi https://www.seminee-expert.ro/.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!