Metode ecologice de curățat bucătăria pe care trebuie să le încerci

Redactor Andreea Baluteanu

Suntem în Săptămâna Mare, ceea ce înseamnă că în cea mai mare parte a timpului în care nu te afli la job cel mai probabil „trebăluiești” prin casă. Paștele trebuie să ne surprindă cu locuința strălucind de curățenie.

Suntem sigure că ești deja aprovizionată cu tot ceea ce îți trebuie pentru ca lumina Învierii să pogoare peste casa ta „lună”, dar, deși nu putem contesta eficiența produselor de curățenie din comerț, ești conștientă de efectele adverse pe care acestea le presupun?

Specialiştii atrag atenția că detergenții plini de substanțe artificiale ne amenință sănătatea, distrug mediul înconjurător și poluează locuința. Din fericire, există metode ecologice de curățat casa, care fac minuni din toate punctele de vedere. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Produse de curățenie naturale pentru o bucătărie strălucitoare

Intră în casa oricărei gospodine și va deschide un dulap plin de detergenți cu cele mai felurite atribuții: de la cuptoare la podele și vase, pentru toate există un produs-minune care curăță în profunzime. Ce mai fac însă acești aliați „cu două fețe”? În mod ironic, deși ne scapă de urmele de unsoare și de murdărie, ne pot provoca alergii, astm și boli ale sistemului nervos, fiind periculoase mai ales pentru copii și bătrâni, respectiv categoriile care au un sistem imunitar deficitar.

De asemenea, produsele de curățat din comerț distrug mediul înconjurător, compușii lor periculoși ajungând din canalizare în rețeaua de râuri și apoi în mări și oceane, unde nimicesc toate formele de viață. Nu în ultimul rând, cercetătorii estimează că aerul din case e chiar mai poluat decât cel de afară, în special din cauza substanțelor emanate de produsele de curățenie.

E însă extrem de ușor să faci curat în casă folosind numai metode ecologice! Produsele de curățat naturale sunt benefice atât pentru tine, cât și pentru mediu, și, în plus, la fel de eficiente. Azi îți vorbim despre puterea de curățare a enzimelor!

Ce-ai spune dacă ți-am promite că există metode de curățare a bucătăriei care nu numai că nu fac rău mediului înconjurător, dar îl protejează și îl „vindecă”? Este vorba despre enzime! Acestea sunt proteine aflate în mod natural în corpul uman, care descompun alimentele și ușurează procesul de digestie. Tocmai datorită acestor proprietăți, enzimele sunt extraordinare în produsele de curățenie, deoarece „topesc” microorganismele și resturile alimentare, ceea ce simplifică în mod incredibil misiunea ta de a-ți face casa lună.

Enzimag este magazinul online care pune la dispoziția ta superputerea enzimelor! Apărut inițial ca o firmă ce se ocupa în special de transportul internațional al mărfurilor, Enzimag s-a reprofilat, din fericire pentru noi și pentru mediul înconjurător, pe distribuirea produselor enzimatice, o alternativă 100% naturală a detergenților chimici. Soluțiile pe bază de enzime sunt metoda ecologică ideală de a face curat în casa ta acum!

Iată ce ne propune Enzimag pentru o bucătărie mai curată!

Spray pentru multisuprafețe

Fie că este vorba despre cuptor, masă sau chiuvetă, spray-ul pentru multisuprafețe de la Enzimag e tot ceea ce îți trebuie. Formula curăță orice suprafață lavabilă, de la gresie, faianță, blaturi, podele, vopsea lavabilă, și acționează grație capacităților enzimelor chiar și în locurile în care murdăria nu e vizibilă.

Nu e nevoie de frecare, nu lasă urme, împiedică depunerea ulterioară a murdăriei și are o microacțiune de invidiat, ceea ce înseamnă că funcționează și în acele locuri în care accesul e dificil. Pulverizează după aragaz sau între piesele de mobilier și va face minuni!

Mai mult, după ce tu ai terminat curățenia, spray-ul pentru multisuprafețe de la Enzimag continuă să își facă datoria de a salva lumea. Enzimele din componența sa descompun în continuare materiile organice din canalizare, din conducte și scurgeri, astfel încât sistemul de purificare a apei va da un randament mult mai bun, iar tu vei fi mândră că ai făcut o minune de Paște.

SPRAY MULTISUPRAFEȚE 750 ML EEZYM

Detergent pentru podele

Podelele tale vor străluci de curățenie grație detergentului pe bază de enzime de la Enzimag. E mai mult decât obligatoriu să alegi acum un produs pe care să te poți baza, dat fiind faptul că podelele sunt unul dintre spațiile cel mai afectate de microbi din întreaga bucătărie. Formula de la Enzimag este dedicată tuturor tipurilor de podele, fie ele din gresie sau parchet, și acționează cu aceeași eficiență pe care ți-am descris-o și mai sus.

Detergentul de la Enzimag îți este recomandat mai ales dacă folosești un mop plat cu stoarcere manuală: astfel te asiguri că pielea ta delicată nu ajunge în contact direct cu chimicalele deținute în produsele obișnuite de curățenie.

Detergentul de podele prezintă efectul anti-urme, de curățare în profunzime, de microacțiune și continuă să „lucreze” în canalizare și în conducte și scurgeri. Pe noi ne-a convins!

DETERGENT PODELE 1 L EEZYM

Scapă de toxine! Scapă de mănuși! Alătură-te campaniei HOMEDETOX! Numai pentru cititorii DivaHair, avem o extrareducere de 5% la cele mai bune produse de curățenie de pe enzimag.ro. E supersimplu: tot ce trebuie să faci este să introduci codul DHPROMO în câmpul „cod cupon” din coșul de cumpărături și gata, ai bani în plus în pușculiță.

Descoperă pe enzimag.ro metodele de curățare ecologice pe care să le încerci cu inima curată în bucătăria ta! Scapă de murdărie, de pete și de grăsime cu ajutorul produselor naturale și eliberează-ți conștiința cu gândul că salvezi în același timp și mediul înconjurător. Metodele ecologice de curățare nu mai sunt o simplă recomandare, ci o obligație, o datorie pentru omul de azi!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.