Motive pentru care să folosești riflaje în amenajarea casei

Motive pentru care să folosești riflaje în amenajarea casei

Redactor Divahair.ro

În 2022, riflajele sunt pe buzele tuturor designerilor de interioare și al persoanelor care au în plan amenajarea locuinței. Și nici nu este de mirare, această tendință are atât avantaje estetice, cât și practice care nu pot fi egalate.

Dacă încă nu ești familiarizat cu noul trend în interioare, îți prezentăm mai jos ce sunt riflajele și care sunt motivele pentru care ar trebui să le integrezi în proiectul tău de amenajare.

Ce sunt riflajele?

Riflajele sunt un sistem de șipci paralele realizate din lemn, din MDF ori PVC. Acestea sunt cele mai populare variante din comerț, însă mai existe și alte materiale. Găsești o gamă diversificată de riflaje din MDF și PVC pe mam-bricolaj.ro.

Panourile pot fi dispuse atât pe orizontală, cât și pe verticală, montate pe perete, pe un suport sau prinse între tavan și podea, în funcție de preferințe. Acestea pot fi integrate cu ușurință în orice decor modern, putând fi folosite în bucătărie, dormitor, living, pe holul de la intrare și chiar în baie.

camera de zi

De ce merită să folosești riflaje în amenajare

  • Schimbă rapid aspectul unei încăperi. Dacă ești în căutarea unei soluții simple, rapide și ușor de montat, atunci riflajele bifează toate aceste caracteristici. Panourile decorative joacă un rol important în stilul decorativ al unei încăperi. Creează un ambient aparte fără prea mult efort, dar și fără să se facă o investiție financiară costisitoare.
  • Separă vizual două zone. Riflajele sunt folosite des în amenajările interioare pentru a delimita două zone dintr-un open space. De exemplu, sunt recomandate în garsoniere, studiouri și chiar apartamente cu bucătărie open space. Totodată, se mai poate apela la astfel de panouri pentru a delimita o zonă de lucru de una de relaxare, un truc la care s-a apelat deseori în această perioadă când multe persoane au lucrat de acasă.
  • Alungă monotonia din amenajare. Ai terminat amenajarea, dar simți că lipsește ceva? Ia în calcul montarea unor riflaje și vei simți că sunt exact condimentul de care aveai nevoie în proiect.
  • Asigură o doză de confort. Riflajele oferă intimitate, dar nu întrerup complet lumina și sunetul dintr-o încăpere, ajutând la crearea unei atmosfere deosebite.
  • Aduc eleganță și naturalețe în orice decor. De la stilul rustic până la cel modern, panourile decorative pot fi utilizate cu succes în împodobirea oricărei încăperi, putând fi montate în diverse modalități, în funcție de necesități.
  • Pot masca anumite zone nedorite. Riflajele se pot dovedi utile și pentru a acoperi țevile din casă, o grindă ori o nișă, însă trebuie acordată atenție proiectului astfel încât să nu fie încărcat locul și să aibă la final un aspect inestetic. Așadar, este indicat să se evite excesele.
  • Pot atenua zgomotele. Încă un beneficiu important al riflajelor este asigurarea liniștii. Spre exemplu, dacă panourile sunt montate într-un dormitor ori un living unde peretele este comun cu al vecinilor sau este la exterior, atunci te poți bucura de mai multă liniște.

Bucură-te și tu de efectele estetice ale riflajelor, dar și de latura lor practică în amenajarea unei locuințe ori a unui spațiu comercial ori office.

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.