Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare

Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare

Lorena Pintilie

Felul în care ne aranjăm și îngrijim casa spune multe despre noi, fără doar și poate. Dar de multe ori trecem cu vederea peste anumite detalii care pot face diferența, atunci când vine vorba despre Feng Shui. Chiar dacă nu pare foarte important, holul este unul dintre cele mai importante locuri din casă, spun specialiștii în decorare interioară și Feng Shui. Tot aceștia au explicat care sunt obiectele pe care nu e bine să le ținem niciodată la intrarea în casă, fiind de fapt, un soi de magneți pentru ghinion.

Ce obiecte să nu ții niciodată în holul casei

Holul, după cum prea bine știm, este primul contact pe care îl au persoanele care ne trec pragul atunci când intră în locuința noastră. Tocmai de aceea ar trebui să fie un spațiu atent amenajat, aranjat și îngrijit și din care să nu lipsească obiectele care să aibă atât un rol funcțional, cât și unul estetic.

Dar, din păcate, de cele mai multe ori, fix holul rămâne locul cel mai neglijat, fiind transformat într-un depozit de haine și încălțăminte. Specialiștii în Feng Shui precizează că este extrem de important să punem accent pe obiectele care se află în hol și să facem repede o schimbare în cazul în care printre ele se regăsesc și unele care aduc ghinion.

Cum sa iti faci un dressing pentru hol

Plante ofilite sau un cactus

În filosofia asiatică, florile uscate sau moarte sunt un simbol al morții, practic un magnet al ghinionului, mai ales atunci când se află la intrarea în casă. De asemenea, o plantă foarte des întâlnită în casele noastre, cactusul, este considerat un simbol al sărăciei și lipsurilor, tocmai de aceea, așezat la intrarea în casă, poate atrage probleme financiare.

Cactusul este asociat cu necazul tocmai din pricina faptului că poate crește în condiții grele, în medii din care lipsește tocmai elementul cel mai important pentru plante: apa. Astfel că, s-a făcut o legătură între seceta din deșert și „seceta” financiară pe care o poate atrage dacă nu este ținut într-un loc corespunzător.

Obiecte negre sau foarte închise la culoare

Dă o fugă până în holul de la intrarea casei. Vezi vreo ramă, tablou, vază sau bibelou negru sau foarte întunecos? Atunci pune în locul lor o vază transparentă, o ramă albă sau albastră și un bibelou din cristal. Specialiștii spun că negrul, sau culorile întunecate tind să atragă întuneric și supărare în casă, astfel că, dacă sunt ținute la intrare, se creează un portal energetic care sporește intensitatea energiilor negative care își fac loc în cuibul nostru.

Alungă energiile rele prin lumină, culori și prospețime. Dacă nu ai un obiect deschis la culoare cu care să le înlocuiești pe cele negre, atunci lasă spațiul liber. Mai bine gol decât plin și negativ.

Decorațiuni interioare pe care nimeni nu trebuie să le aibă în casă

O oglindă

În multe culturi, oglinda este un obiect care îți poate fura sufletul, tocmai de aceea este bine să nu dăm nas în nas cu una fix în momentul în care intrăm pe ușa casei. Dacă totuși dorești să ai o oglindă lângă ușa de la intrare, încearcă să o poziționezi astfel încât să nu te reflecți direct în ea atunci când deschizi ușa. Iar în cazul în care este ciobită sau spartă într-un colț, arunc-o imediat, cioburile unui astfel de obiect pot aduce un ghinion extraordinar.

Așa că, acordă mai multă atenție lucrurilor din jurul tău, căci acestea pot influența foarte mult funcționalitatea casei și energiile din interiorul acesteia. Odată ce înveți cum să îți aranjezi lucrurile în interiorul locuinței, vei vedea că felul în care te vei simți în ea se va schimba radical.

Și nu uita, frumusețea stă în detalii!

Surse foto: Unsplash 

Surse articol: Playtech

Articolul urmator
Care sunt "plantele norocului" și unde trebuie să le poziționezi în casă pentru a atrage prosperitatea
Care sunt "plantele norocului" și unde trebuie să le poziționezi în casă pentru a atrage prosperitatea
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.