Opt plante de casă care reduc considerabil stresul și anxietatea

Opt plante de casă care reduc considerabil stresul și anxietatea
Ramona Jurubita

Stresul este o problemă pe care o au tot mai mulți oameni ai zilelor noastre și poate apărea din mai multe cauze. Nu-i așa că și tu experimentezi astfel de stări pentru că ai impresia că nu reușești să termini un proiect la timp sau să te ridici la înălțimea așteptărilor? Sau ți se întâmplă asta când ești în întârziere la o ședință sau când trebuie să te pregătești pentru un examen stresant? Dar la școala de șoferi, la cumpărături când ești contra cronometru, în trafic unde este haos? Poate și la o petrecere unde trebuie să stai încorsetat/ă într-un costum inconfortabil doar pentru a arăta bine...

Lista de motive poate continua la nesfârșit, iar fiecare persoană are cel puțin un factor care îi provoacă disconfort la nivel psihic. Partea bună este că toți ne punem relaxa și destresa acasă, mai ales dacă ne creăm un mediu plăcut, cald, liniștit. Dacă vrei să te simți bine când ajungi în confortul locuinței tale, ar trebui să te asiguri că aceasta arată așa cum ai visat și că ai folosit și elemente decorative menite să îți îmbie simțurile.

Florile joacă un rol foarte important și unele dintre ele sunt numite „antidepresive naturale”. Doar nu degeaba cele mai multe ceaiuri sunt pe bază de plante. Dar nu este obligatoriu să le infuzezi pe acelea și să bei acea poțiune magică. E suficient să ai în casa ta anumite plăntuțe care contribuie fantastic la relaxarea ta. Da, este, de multe ori, de ajuns să le privești și să le miroși. Există flori simple de casă care pot ameliora tensiunea musculară și activitatea crescută a inimii, declanșate de stres.

Iată opt plante care te-ar putea ajuta să te calmezi în momentele tensionate:

1. Lavandă Vezi galeria foto » 2. Limba soacrei 3. Iedera engleză

Surse foto: UnsplashUnsplashUnsplashUnsplashPexelsUnsplash, Pexels, Pexels

Surse articol: BrightsideHappysproutHellomagazine

Articolul urmator
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.