Patru plante anti ţânţari pe care trebuie să le ai în casă

Patru plante anti ţânţari pe care trebuie să le ai în casă

Nicoleta Soare

Odată cu bucuria venirii verii şi a planurilor de a petrece seara în aer liber sub cerul înstelat, pe teresa balconului tău sau la un grătar cu prietenii, apare şi o problemă mai puţin plăcută, cea a ţânţarilor.

Există soluţii speciale anti țânțari pe care le poţi găsi în magazine, dar care de cele mai multe ori sunt pline de chimicale, au un miros neplăcut şi îţi pot lasă pielea lipicioasă.

Oare există variante pentru cei care preferă metodele naturale de a ţine ţânţarii departe? Vestea bună este că mama natură ne-a lăsat la dispoziţie câteva plante anti ţânţari pe care îţi recomandăm să le ai în preajmă dacă vrei să scapi de pişcături şi mâncărimi.

Patru plante anti ţânţari pe care trebuie să le ai în casă

1. Roinița

Această plantă are un parfum discret de lămâie şi reprezintă un adevărat tratament pentru rănile tale, având proprietăţi vindecătoare. Dacă ai roiniță în casă, aceasta nu numai că va ţine ţânţarii la distanţă, dar îţi va reduce și problemele cu anxietatea şi insomnia. De asemenea, poţi folosi şi uleiul esenţial de roiniță, care îţi va lăsa pielea catifelată şi parfumată.

2. Levănţica

Printre plantele anti ţânţari se numără și levănţica. Aceasta este o alegere potrivită atât pentru îndepărtarea ţânţarilor adulţi, cât şi a larvelor de la mai multe specii de insecte.

Un mod interesant de a ţine ţânţarii departe constă în adăugarea unei picături de ulei de lavandă pe o panglică şi aşezarea acesteia în dreptul unei fereastre deschise.

 

3. Iarba mâței

Este o plantă parfumată cu frunze de culoare verde intens, în formă de inimă, utilă în alungarea ţânţarilor datorită compușilor organici numiţi nepetaloctone. Dacă ai o pisică prin casă, trebuie să ştii că această plantă acţionează ca un „afrodisiac” natural pentru ea. Astfel, poate deveni mai jucăuşă şi mai sociabilă.

O plantă cu multe beneficii, iarba mâței are proprietăţi sedative, tonice, antiinflamatoare şi de îmbunătăţire a funcţiei digestive.

4. Menta

Este o plantă aromatică pe care o poţi folosi atât în bucătărie, cât şi pentru a îndepărta ţânţarii. Mirosul său puternic va ţine departe insectele, iar uleiul esenţial de mentă ajută la vindecarea înțepăturilor.

Cu ajutorul acestor plante anti țânțari te vei putea bucura de serile de vară fără grija pişcăturilor sau a infecţiilor!

Articolul urmator
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.