Rețetă de otravă pentru șobolani pe care o poți face acasă

Miercuri, 18.05.2016
de Alexa Galgau

Cu toții ne dorim o casă curată și fără insecte sau dăunători, însă problema nu stă întotdeauna în mâinile noastre. Uneori ne trezim „invadați” de aceste creaturi care ne displac atât de mult și trebuie să facem tot posibilul să scăpăm de ele, deoarece pot aduce în casele noastre o sumedenie de boli. Tot mai puțini oameni au șobolani, datorită otrăvurilor eficiente care se găsesc pe piață, dar i se poate întâmpla oricui să se trezească cu o astfel de rozătoare în casă, pentru că sunt niște animale foarte „descurcărețe”, care pătrund cam pe oriunde.

Până să ajungi să apelezi la otrăvurile din comerț, încearcă această rețetă simplă de otravă pentru șobolani, care te poate scăpa de problemă rapid!

Otravă pentru șobolani: rețetă simplă

Ingredientul principal al acestei rețete de otravă pentru șobolani este boraxul, un mineral care se găsește în natură și care este folosit în gospodării, la curățenie. Boraxul mai este folosit și la producerea săpunurilor. Boraxul este incolor și inodor, astfel că rozătoarele nu vor putea să îl adulmece, în ciuda faptului că au un simț al mirosului foarte dezvoltat. Odată ingerat de șobolan, acesta devine foarte toxic și îl omoară rapid. Când prepari otrava, folosește întotdeauna mănuși de cauciuc și nu îți expune pielea la borax.

Cea mai simplă metodă de a elimina șobolanii este să le faci niște biluțe otrăvitoare din borax și unt de arahide. Amestecă cele două ingrediente până obții o consistență de aluat, apoi creează biluțele și pune-le în locurile unde ai văzut șobolanii sau urme ale existenței lor. Ei vor fi atrași de aroma puternică a untului de arahide. Dacă, prin absurd, șobolanii nu mănâncă biluțele, încearcă să mai adaugi niște ingrediente apetisante: pudră de cacao cu lapte, fulgi de cacao, nuci, alune etc. Nu folosi cașcaval sau brânzeturi, pentru că, deși în desenele animate rozătoarele sunt înnebunite după astfel de produse, în realitate ele nu prea mănâncă lactate.

După ce biluțele otrăvitoare au dispărut, trebuie să cauți șobolanul și să te descotorosești de trupul lui rapid, înainte ca acesta să înceapă să se degradeze.

Dacă nu ai borax la îndemână și ai nevoie de o soluție urgentă, poți apela la o altă rețetă de otravă pentru șobolani, de data aceasta numai din ingrediente pe care sigur le ai în casă. Este vorba despre un amestec de făină, zahăr și bicarbonat de sodiu. Această combinație nu este deloc toxică și poate fi folosită pentru a omorî dăunătorii, dar și pentru a-i ține la distanță. Folosește puțin unt de arahide pentru a crea alte biluțe și amestecă părți egale de făină, zahăr și bicarbonat de sodiu. După ce mănâncă acest amestec, șobolanii se vor balona, ceea ce este letal pentru rozătoare, pentru că nu pot elimina gazele din intestin.

Încearcă și tu această rețetă de otravă pentru șobolani și vei scăpa de aceste creaturi cât ai bate din palme. Află și cum să scapi de gândacii de bucătărie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!