Roșii toxice la vânzare în România! Cum le recunoști ca să nu le cumperi!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Tot mai mulți oameni s-au plâns, în ultima vreme, că roșiile cumpărate din piețe și supermarketuri au un aspect ciudat în interior. Specialiștii au răspuns imediat îngrijorării oamenilor și au sărit în ajutor cu o explicație.

Legume in piata

Roșiile în cauză se pare că sunt din import și, potrivit experților agronomi, sunt toxice pentru organismul omenesc. Cum le recunoașteți? Ei bine, roșiile de care trebuie să vă feriți au în miez, printre semințe, niște firicele verzui care seamănă, la prima vedere, cu niște viermișori. Cu toate acestea, dacă te uiți mai atent, realizezi că nu este vorba de viermi ci de niște încolțituri.

Această problemă, deși semnalată la roșii, se regăsește și la alte fructe și legume și apare din cauza substanțelor cu care sunt tratate pentru a nu se strica în timpul transportului.
Astfel, dacă găsiţi înăuntrul fructelor și legumelor achiziționate niște firicele alb-verzui, înseamnă ca seminţele încolţesc şi pot acumula solanină, o substanţă care dăunează organismului. Mai bine le aruncați decât să le consumați, sfătuiesc specialiștii.

Articolul urmator Ce trebuie să știi atunci când cumperi tapet pentru baie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.