Sănătatea ta este pe primul loc. Descoperă beneficiile unui purificator de aer în casa ta

Sănătatea ta este pe primul loc. Descoperă beneficiile unui purificator de aer în casa ta

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă erai de părere că un purificator de aer e un moft, o strategie de marketing căreia tu nu ai nici cea mai mică intenție să îi cazi pradă, ține cont de această informație: poluarea din interiorul casei e în multe cazuri mai ridicată decât cea din exterior. Cum substanțele chimice periculoase abundă în locuința ta fără ca tu să o știi, fie că sunt emanate de vopseluri sau de materialele de construcție ori de lumânările parfumate pe care le folosești sau de spray-urile de cameră, e musai să iei inițiativa. Iar un purificator de aer e cea mai bună idee cu putință.

De ce spunem asta? Pentru că face mult mai mult decât să curețe aerul pe care îl respiri, la rândul său un lucru esențial. Un astfel de aparat are super beneficii pe termen lung, cum ar fi prelungirea duratei de viață sau un somn mai bun și mai odihnitor.

Cum e posibil? Îți povestim în rândurile de mai jos!

Cum putem fi mai sănătoși cu ajutorul unui purificator de aer

Ochi mai mereu iritați, senzație de mâncărime, nas și gât inflamate, dureri de cap și o stare perpetuă de oboseală: știai că toate aceste simptome pot fi semne că ai parte de un aer „irespirabil”? Cea mai la îndemână soluție e un purificator de aer.

Îl cumperi, îl instalezi și beneficiile începe să curgă! Nu ne crezi? Știința ne susține cu date sprijinite de cercetări.

Iată ce face un purificator de aer...

... elimină din aer alergenii. Atât de vastă e categoria alergenilor în lumea de azi încât ne mirăm că nu ne curg ochii și nu strănutăm nonstop. Fie că vorbim despre părul de pisică sau despre praf, aerul e plin de particule de alergeni, uneori cu o dimensiune mai mică de 0,3 microni. Cum le poți capta? Cu un purificator: studiile au arătat că folosirea unui astfel de dispozitiv putea reduce medicația administrată celor care sufereau de infecții respiratorii de pe urma alergiilor. Fie că ai alergii generalizate sau „febra fânului”, un purificator de aer nu e deloc un moft, e o necesitate.

... filtrează substanțele chimice periculoase. Nu numai de alergeni e musai să te ferești. Pe lângă faptul că activitățile desfășurate în casă (da, inclusiv curățenia sau privitul la TV) pot determina eliminarea unor substanțe chimice periculoase, în locuința ta „își fac veacul” și poluanții din exterior care pătrund în interior. Mai ales dacă locuiești într-o zonă cu un nivel ridicat de poluare, în apropierea unei artere intens circulate sau a unui aeroport, gazele (precum periculoasa formaldehidă) vor afecta în mod agresiv sănătatea ta.

... îndepărtează părul de animale, praful și fumul de țigară. Să presupunem că de fapt trăiești într-un mediu ideal, pe vârful unui munte acoperit cu păduri și consideri că nu ai de ce să îți faci griji cu privire la poluarea din interior. Nu e nimic, intervin în ecuație acarienii, praful, bacteriile transmise pe calea aerului, sporii de mucegai, fumul de țigară, pesticidele, dezinfectanții, părul animalelor de companie, toate având capacitatea de a irita sistemul respirator. Aceste particule provoacă atât alergiile, dar și astmul.

... neutralizează mirosurile neplăcute. Substanțe precum gazolina, benzenul sau formaldehida se descompun la temperatura camerei și pot cauza un miros neplăcut. Te consideri ferit de acești compuși volatili organici? Să știi că sunt emanați și de odorizantele de cameră, mobilă, spray-uri cu aerosoli sau vopsea, iar în timp cauzează stări de greață și de vomă și dificultăți de respirație și pot afecta funcțiile cognitive. De partea cealaltă, sunt studii care au arătat cum un nivel scăzut din acești compuși poate să stimuleze productivitatea și performanțele intelectuale. Un purificator de aer e din nou cel mai bun răspuns, remarcându-se drept soluția adecvată și pentru că absoarbe și mirosurile de mâncare sau pe cele de fum de țigară, astfel anulând necesitatea de a folosi odorizanți de cameră.

... reduce simptomele de astm. Nu e de jucat cu astmul, cu atât mai mult cu cât, conform Centers for Disease Control and Prevention, 1 din 12 oameni suferă de această boală. Pentru că reduce expunerea la polen, praf sau fum, toate aceste particule provocând activarea astmului, e evident de ce un purificator de aer e atât de indicat.

... poate diminua răspândirea infecțiilor respiratorii. O veste încă și mai bună este că, așa cum s-a demonstrat, contaminarea cu virusul SARS-CoV-2 era mult diminuată sau chiar stopată în interioarele în care se folosea un purificator de aer, la fel întâmplându-se cu alte bacterii, fungi sau virusuri purtate pe calea aerului. Trebuie însă să știi că deși e minmizat riscul, infestarea nu e prevenită complet, și că trebuie să aerisești casa frecvent.

... îmbunătățește calitatea somnului. Vrei un somn de prunc? Îl vei obține alături de un purificator de aer. Să privim următorul scenariu: alergenii din interior provoacă simptome precum mâncărimi, iritație, tuse, strănut, congestie nazală, secreții nazale și oculare, usturimi în gât, ce pot dura și câteva săptămâni; mai e de mirare că nu dormim cum trebuie? Un aer mai curat garantează o odihnă profundă.

... crește durata vieții. E simplu: în timp, poluarea din casă provoacă infecții respiratorii și probleme cardiace sau chiar neurologice. Mai mult, chimicalele periculoase se pot acumula în plămâni sau pot chiar să se insinueze în bariera hemato-encefalică (o barieră fiziologică ce apare între creier și sânge). Atunci când elimini acești intruși, poți avea o viață mai lungă.

Purificatorul de aer Cool Formaldehyde e must-have în casa ta!

Te-ai convins că ai nevoie de un purificator de aer? Atunci alege excelența în materie, respectiv Dyson Cool Formaldehyde. Detectează, captează și reține automat toți poluanții, filtrul HEPA îndepărtând nu mai puțin de 99,95% dintre particulele cu dimensiunea de 0,1 microni, în timp ce stratul de cărbune activ elimină mirosurile și gazele, inclusiv compușii volatili organici.

Dyson Cool Formaldehyde

Ia-ți adio de la formaldehidă, căci datorită senzorului cu stare solidă sunt detectate molecule de 500 de ori mai mici de 0,1 microni, acestea fiind distruse în mod continuu cu filtrul catalitic Dyson ce nu necesită înlocuire.

Aparatul nu doarme, deși te va ajuta pe tine să te odihnești mai bine. Analizează constant aerul, iar algoritmul unic Dyson verifică datele în fiecare secundă, diagnosticând poluanții la nivel molecular și afișând rezultatele live pe ecranul LCD.

Ce ne mai place? Că datorită tehnologiei Air Multiplier™ sunt eliminați și poluanții îndepărtați, aparatul proiectând aer purificat în întreaga încăpere, iar funcția de răcorire folosește 290l de aer pe secundă pentru o răcire care ne garantează că nu mai trebuie să ne temem de caniculă. Există de asemenea și o funcție de mod difuzat de aer, ce direcționează aerul prin spate, pentru a purifica fără răcire.

Te trezești imediat din somn, la cel mai mic zgomot sau sursă de lumină? Dyson Cool Formaldehyde e cu 20% mai silențios, iar modul nocturn e încă și mai tăcut, prezentând și un afișaj estompat.

Dyson Cool Formaldehyde

Ce e de spus despre siguranță? E la cele mai înalte cote. Nu numai filtrul, ci tot aparatul e complet etanșat conform standardului HEPA H13. În plus, filtrul e ușor de schimbat, notificările informându-te despre durata sa de viață pe ecranul LCD sau în aplicație.

Dacă tot am adus vorba despre aplicație, Dyson Link te ajută să monitorizezi și să controlezi calitatea aerului de oriunde, iar telecomanda curbată și magnetizată poate fi atașată de aparat ca să scapi de eternul coșmar al pierderii sale.

Nu un moft, o necesitate: purificatorul de aer Dyson Cool Formaldehyde e soluția pentru o sănătate mai bună! Descoperă la Dyson universul divers al tehnologiei pentru casă, îngrijire și stare de bine la un click distanță!

Articolul urmator
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
În ce loc îți este sortit să mori?
Incepe quiz
În ce loc îți este sortit să mori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.