Nu Skin

Șapte flori nemuritoare potrivite pentru persoanele care nu au grijă de plantele din casă

Alexa Galgau

Tuturor ne plac plantele, însă multe persoane au vieți mult prea haotice pentru a se putea ocupa de „grădina” din apartament. Vestea bună este că există mai multe specii de flori nemuritoare, în sensul că sunt foarte rezistente chiar și în cele mai dure condiții.

Dacă ești prea ocupată (sau uitucă) să te ocupi de plantele de apartament, iată câteva flori nemuritoare potrivite pentru casa ta !

Florile nemuritoare, ideale pentru oamenii ocupați

Plantele de apartament pot fi foarte dificil de îngrijit corespunzător și trebuie să ții cont de o mulțime de factori dacă vrei ca acestea să trăiască (lumină, umiditate, materialul ghiveciului, tipul solului etc.). Dacă nu te pasionează grădinăritul și nici nu ai timp de așa ceva, dar nu vrei să trăiești totuși într-o casă fără plante, iată câteva specii de flori nemuritoare care se încăpățânează să trăiască în orice condiții:

1. Anthurium

Probabil te bucuri să vezi această plantă în lista noastră, pentru că este și foarte frumoasă, nu doar ușor de îngrijit. Florile de un roșu aprins îți vor colora încăperea și nu se ofilesc prea ușor. Această plantă trăiește cel mai bine într-o cameră luminoasă, dar nu direct în lumina soarelui. Spre deosebire de multe alte plante, aceasta trebuie udată doar în momentul în care solul este complet uscat, pentru că nu poate trăi într-un sol umed. Asta înseamnă că nu trebuie să îți rupi decât un minut, cam o dată pe săptămână, pentru a uda această floare nemuritoare.

2. Bambus

Am putea spune că nu există plantă mai ușor de îngrijit decât bambusul, care stă „cuminte” în colțișorul lui, fără să ceară prea multe. El trebuie ținut în apă, iar din când în când aceasta trebuie schimbată cu apă proaspătă. Din fericire, nu este pretențios nici măcar la capitolul lumină, fiind foarte adaptabil. Ca să nu mai spunem că este o componentă importantă a amenajării Feng Shui! Ce ți-ai mai putea dori de la o plantă?

 

3. Bromelia

Bromelia este o floare nemuritoare de care oricine poate avea grijă. Nu e nevoie să o uzi regulat, ci doar când solul devine foarte uscat. Apa nu se pune direct pe sol, ci pe fruzele din vârf, pentru a se forma o baltă în mod natural la baza plantei.

4. Kalanchoe

Ai vrea să cumperi o plantă de apartament cu flori cât mai colorate și eventual deloc pretențioasă la capitolul îngrijire? Atunci Kalanchoe e pentru tine! Această plantă are niște floricele vesele, care se usucă foarte greu. Ea trebuie udată foarte rar, doar când solul este foarte uscat. În plus, nu trebuie ținută într-un ghivechi cu găurele de scurgere. 

5. Orhidee

Pare greu de crezut că niște flori atât de frumoase pot fi nemuritoare, nu? Trucul este tocmai să nu le îngrijești excesiv, ci să le uzi o dată la o săptămână și să nu le ții în lumina soarelui (dar nici în camere foarte întunecate). Durează doar câteva secunde să pui un cub de gheață pe pământ, în loc să uzi planta, așa că nu te poți plânge de lipsă de timp. Când înflorește, viața florilor ar trebuie să fie de 8-10 săptămâni, dacă nu uzi excesiv planta.

6. Plante suculente

Plantele suculente sunt tot mai populare, fiind adesea folosite in diverse aranjamente decorative pentru casă. Acestea nu doar că sunt foarte frumoase, dar nici nu au nevoie de o îngrijire specială. Ele nu trebuie udate decât foarte rar și neapprat trebuie ținute departe de razele soarelui, care le-ar putea arde frunzele. În rest, nu îți rămâne decât să te bucuri de frumusețea lor!

7. Cactuși

Oricine știe că aceste plante sunt nemuritoare! Cactusul este ideal pentru persoanele care nu prea stau pe acasă, pentru că nu trebuie udat decât o dată la câteva săptămâni. În plus, produce niște flori absolut superbe și poate fi lăsat în lumina directă a soarelui - de fapt, e chiar indicat.

Dacă îți vei decora apartamentul cu aceste flori nemuritoare, te vei putea bucura de frumusețea lor pentru mult timp, fără să îți mai faci probleme cu privire la îngrijirea lor!

Iată și șase plante decorative care îți aduc noroc, sănătate și armonie în casă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!