Șapte idei creative pentru grădină, pe care să le pui în practică în 2016

Redactor Alexa Galgau

Acum, că a venit vara, grădina ta trebuie să arate cât mai bine! Desigur, plantele sunt „vedetele”, însă ar trebui să încerci să vii cu diverse idei originale de decor, pentru a te simți cât mai bine când te relaxezi în grădină. Am ales pentru tine cele mai creative idei pentru grădină, din care să te inspiri dacă vrei să te invidieze toți vecinii și prietenii!

Idei creative pentru grădină

1. Clopoței de vânt din chei

Una dintre cele mai creative idei pentru grădină se numără și printre cele mai simple: nu ai nevoie decât de chei vechi și de sfoară, pentru a face singură un clopoțel de vânt colorat și vesel. Vopsește fiecare cheie cu o altă culoare și leagă cheile una lângă alta, la distanțe egale și la aceeași înălțime. Când va bate vântul, ele vor scoate clinchetul familiar. Poate că nu sunt la fel de melodioase precum clopoțeii de vânt din comerț, dar arată mult mai bine!

2. Sedum sarmentosum în loc de iarbă

Sedum este o iarbă decorativă care are avantajul de a crește foarte repede și, în plus, pe timpul verii este plină de floricele galbene, care fac grădina să arate ca-n povești. Poți să plantezi sedumul în loc de gazon, pentru că este mult mai deasă și se regenerează rapid. Dacă folosești un astfel de „covor, grădina ta poate arăta ca o adevărată pădure pe alocuri.

Există mai multe tipuri de sedum, iar specia care te interesează pe tine dacă vrei un astfel de acoperământ pentru sol este sedum acre, care este o plantă târâtoare.

3. Vopsea luminescentă pentru ghivece

Ghivecele în care ții plantele cântăresc enorm în aspectul general al grădinii. O idee foarte interesantă este să vopsești ghivecele câtorva plante cu vopsea luminescentă. Aceasta absoarbe lumina și o reemite timp de câteva ore, ceea ce înseamnă că ghivecele tale pot deveni adevărate lămpi. Vopseaua acrilică luminescentă poate fi aplicată pe o mulțime de materiale, printre care lutul și metalul, iar după ce se usucă nu se dizolvă în apă, așa că nu trebuie să îți faci griji că o ploaie îți va distruge „opera de artă”.

4. Borcane cu lumânărele

Una dintre cele mai romantice idei pentru grădină este să creezi mici corpuri de iluminat din borcanele pe care nu le mai folosești - cu siguranță poți găsi câteva depozitate prin cămară. Apoi, nu trebuie decât să le agăți cu sârmă de ramurile unui copac sau de gard și să pui în ele lumânărele. Ai grijă ca borcanele să fie neapărat din sticlă, pentru a rezista la căldura emanată de lumânări.

5. Butuci fosforescenți

Butucii sunt deja niște elemente decorative de nota 10, dar ce-ar fi să îi transformi, la fel ca pe ghivecele de mai devreme, în niște decorațiuni superbe de noapte? Ai nevoie de vopsea fosforescentă în mai multe culori și de o bucată de șmirghel, pentru a netezi suprafața butucilor. După aceea, îi vopsești, îi lași la uscat la soare, într-un loc ferit de umezeală, și sunt gata de folosit. Pot fi utilizați și ca scăunele, nu doar ca decorațiuni!

6. Gard decorat cu mărgele

Ai un gard cam vechi care a ajuns să fie plin de găurele? În loc să te gândești cu groază că trebuie să îl schimbi și să dai o grămadă de bani pe unul nou, mai bine transformă ceea ce ai deja în ceva deosebit! Un gard plin de găuri poate fi decorat cu tot felul de mărgele și pietre. Într-un final, va arăta ca o adevărată bijuterie. Dacă îți place ideea foarte mult, poți să dai chiar tu câteva găuri în gard, pentru a pune aceste ornamente simpatice.

7. Lustra din grădină

Ai o lustră veche pe care tot vrei să o schimbi de ani întregi, dar mereu neglijezi problema sau nu te înduri să o arunci? Ei bine, află că poți să o folosești în grădină, pe post de decorațiune creativă. Nu trebuie decât să scoți becurile vechi și să le înlocuiești cu unele ce se încarcă prin lumină solară. Agață lustra de ramurile unui copac, iar aceasta îți va lumina curtea discret în timpul nopții. În plus, este o decorațiune pe care probabil nu o vei mai vedea la nimeni!

Descoperă și alte tipuri de mobilier de grădină pe care ți le poți face singură!

Aplică aceste idei creative pentru grădină, care au două mari avantaje: sunt ușor de pus în practică și foarte ieftine!

Descoperă și 10 ornamente de grădină făcute manual!

Surse foto: buzzfeed.com, telegraph.co.uk

Articolul urmator Mulcire: ce reprezintă și care este rolul ei în gradina ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.