Nu Skin

Șapte motive să-ți iei o pisică tigrată

Alexa Galgau

Ceea ce iubim cel mai mult la pisici este că fiecare felină are o personalitate aparte - unele sunt mai capricioase, altele mai prietenoase, însă cert este că nicio pisică nu este ușor de înțeles. În fiecare zi poți să înveți ceva nou despre aceste animale complexe, care sunt foarte diferite și în funcție de rasă. Astăzi vom vorbi despre pisica tigrată sau Tabby Cat, un animal de companie jucăuș și curios, care îți va face viața mai frumoasă!

Iată câteva motive să îți iei o pisică tigrată!

Știai că toate pisicile tigrate au litera „M” desenată pe frunte? Există multe legende referitoare la acest semn distinctiv, iar una dintre cele mai frumoase are tentă religioasă. Se spune că, atunci când Iisus se afla în staul și nu putea să doarmă, o pisică tigrată s-a așezat lângă el și a început să toarcă, iar El a adormit. Fericită, Fecioara Maria a sărutat pisica pe frunte și de aceea se spune că pisicile tigrate au acel „M” însemnat în blăniță.

Șapte motive să îți iei o pisică tigrată

1. Pisica tigrată este foarte inteligentă. De fapt, este una dintre cele mai inteligente rase de pisici, ceea ce înseamnă că te vei înțelege mult mai ușor cu ea, mai ales dacă o dresezi. Este foarte receptivă și învață repede. Pentru că este și isteață, dar și foarte curioasă, pisica tigrată te va păcăli de multe ori și va reuși să pătrundă unde vrea ea, oricât de mult te-ai opune. Însă aceste mici „necazuri” te vor face să o iubești și mai mult și să îi apreciezi inteligența superioară.

2. Pisica tigrată este mai iubitoare decât alte pisici. Atitudinea rece a pisicilor este deja proverbială, însă nu toate rasele sunt la fel. Există și pisici care sunt nedespărțite de stăpânii lor și care le oferă foarte multă afecțiune, iar cea tigrată este una dintre ele. Adoră să fie mângâiate toată ziua și suferă când nu sunt băgate în seamă. O particularitate a acestor pisici este faptul că își aleg o persoană „preferată”, căreia îi acordă cea mai multă atenție.

3. Pisicile tigrate sunt foarte jucăușe. Tocmai pentru că toată ziua se zbenguie și se joacă, comportamentul lor a fost asemănat cu cel al câinilor. Nu este deloc neobișnuit ca o pisică tigrată să alerge după o jucărie și să ți-o aducă înapoi, dacă i-o arunci. Dacă ai de gând să îți iei o pisică tigrată, ține cont că are nevoie de multă mișcare.

4. Pisica tigrată este foarte prietenoasă cu alte animale. Asta înseamnă că poți să aduci fără probleme în familie și alte pisici sau animăluțe. Pisica tigrată va fi foarte curioasă în privința acestora și va încerca să se joace cu ele. Culmea este că se înțelege bine și cu păsările, în special cu papagalii, cu care se împrietenește foarte ușor.

5. Pisicile tigrate se adaptează la personalitatea membrilor familiei în care trăiesc. Desigur că au câteva trăsături specifice, dar unul dintre avantajele de a avea o pisică tigrată este faptul că, dacă o iei de când e puiuț, se va integra perfect în familie, adaptându-se la personalitatea celor din jur. Nu există multe pisici care să fie atât de influențate de mediul în care cresc. De aceea, îți recomandăm să cumperi pisica atunci când încă este pui, pentru că, dacă iei o felină deja matură, ea nu se va adapta cu ușurință la noul mediu, fiind deja formată în altul.

6. Pisica tigrată este o pisică de casă. Dacă ți-e teamă că va păți ceva, nu trebuie să îi dai drumul din casă, pentru că este foarte fericită și dacă nu părăsește locuința. Este o pisică sociabilă, care preferă să stea în preajma oamenilor, așa că nu are nevoie de foarte multă libertate, precum alte rase.

7. Pisica tigrată nu este mofturoasă la mâncare. De fapt, o astfel de pisică va mânca aproape orice, fiind o pofticioasă convinsă. În vreme ce nu vei avea probleme la acest capitol, este bine totuși să ai grijă la cantitate, pentru că pisica tigrată se poate îngrășa foarte mult. De altfel, probabil că nu degeaba Garfield, o pisică tigrată, este o pisică grăsană adorată de o lume întreagă!

Pisica tigrată este una dintre cele mai drăgălașe feline, care se integrează perfect în orice familie, inclusiv în cele cu copii. De aceea, dacă vrei un animal de companie, ia în considerare această pisică prietenoasă!

Citește mai multe despre alte două rase de care te vei îndrăgosti: British Shorthair și pisica siberiană!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (24)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!