Șase gadgeturi pentru casă care îţi simplifică viaţa

Eugenia Dinescu, redactor

Noutăţile în materie de gadgeturi pentru casă din 2016 par desprinse dintr-un episod din „Familia Jetson” şi ne aduc cu un pas mai aproape de „The Internet of Things” - un viitor în care toate electrocasnicele vor fi conectate la internet şi îţi vor trasmite informaţii în timp real despre ce se întâmplă acasă, direct pe smartphone-ul din buzunarul tău.

Eşti curioasă care sunt surprizele în materie de gadgeturi pentru casă în 2016? Descoperă-le pe toate în galerie!

Barisieur

Barisieur

Imaginează-ţi cum ar fi să te trezească în fiecare zi aroma cafelei proaspăt preparate! Dimineţile tale ar fi cu siguranţă mai frumoase, nu-i aşa? Barisieur transformă această dorinţă în realitatea ta de zi cu zi: cel mai ingenios ceas deşteptător al momentului prepară cafea sau ceai la ora programată de tine, trezindu-te cu sunetul apei care fierbe şi mirosul delicios al cafelei. În plus, Barisieur nu îţi încarcă doar ţie bateriile, căci este prevăzut cu un slot USB la care îţi poţi conecta telefonul în timpul nopţii. Îi putem mulţumi lui Josh Renouf pentru minunatul concept al lui Barisieur, iar dacă îţi doreşti şi tu unul, poţi contribui la campania de crowdfunding care îţi va aduce propriul barista la marginea patului în iunie 2017.

Foldimate

Foldimate

Dacă împăturitul hainelor te face să te simţi ca într-un roman de Kafka, Foldimate este invenţia pe care ai aşteptat-o în tot acest timp! Foldimate nu doar împătureşte rufele cu precizia unui expert, dar le şi împrospătează. Acesta poate fi montat pe maşina de spălat sau pe uscător şi are o capacitate de până la 30 de articole pentru o tranşă de împăturire. Trebuie doar să selectezi tipul de articol pe care vrei să îl împăturească FoldiMate (fustă, cămaşă, pantaloni etc.) şi să uiţi de restul: dispozitivul detectează automat lungimea mânecilor şi alege cea mai bună metodă de împăturire. Îngrijorată de cute? FoldiMate foloseşte un jet de abur pentru a reduce cutele înainte de a împături hainele, însă funcţia nu înlocuieşte presarea clasică a hainelor cu fierul de călcat.

Cosmos

Cosmos

Cosmos este mai mult decât o simplă boxă cu Bluetooth care îţi indică ora. Proiectat de Jay Hyun Kim, Cosmos creează o atmosferă romantică inclusiv în cea mai austeră încăpere, prin licărirea sutelor de stele şi a muzicii suave. Acest gadget pentru casă este prevăzut cu un ecran LED care îţi transformă dormitorul sau sufrageria într-un observator astronomic în miniatură. Mişcarea aştrilor ilustrează trecerea timpului, în timp ce muzica pe care o redă creează o atmosferă relaxantă. Iar în timp ce stelele mai mari îţi indică ora, te poţi delecta cu o privelişte a constelaţiilor vizibile din emisfera nordică, chiar dacă locuieşti într-un oraş aglomerat unde ai acces doar la un petic de cer.

Parrot Pot

Parrot Pot

Ai omorât mai multe plante decât ţi-ai dori să recunoşti? Parrot Pot te scapă de grija udatului plantelor de apartament şi, cu toate că nu ne place să recunoaştem, va avea grijă de ele mai bine decât o poţi face tu. Dispozitivul este accesorizat cu un ghiveci ascuns din ceramică, având o capacitate de 2 litri, pe care trebuie doar să îl umpli cu apă. Parrot Pot se va ocupa de restul: tehnologia îi permite să recunoască planta din peste 7000 de specii botanice, astfel încât să identifice cu exactitate momentul în care planta are nevoie de apă şi să dozeze perfect cantitatea de care are nevoie.

Articolul urmator Opt plante de casă care reduc considerabil stresul și anxietatea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.