Sfaturi de design interior pentru apartamentul în care te muți cu iubitul

Sfaturi de design interior pentru apartamentul în care te muți cu iubitul

Sorina Corneanu

Atunci când te muți cu iubitul, pe lângă multitudinea problemelor pe care te aștepți să le întâmpini, cel puțin la început de drum, principala grijă a celor mai multe femei este că vor trebui să își schimbe stilul de viață, preferințele în materie de design interior și, în final, că stilul personal le va fi redus considerabil.

Însă nu trebuie să te panichezi. Experții în relații de cuplu și cei în domeniul designului interior spun că există numeroase căi să vă împăcați preferințele, fără a vă depersonaliza.

Sugestii de design interior pentru apartamentul vostru

Dacă amândoi sunteți pasionați de călătorii, atunci redecorarea va deveni mult mai simplă. Cu siguranță veți cădea de acord asupra unui loc de care v-ați îndrăgostit în mod special și veți prelua stilul respectiv, astfel încât să fiți amândoi mulțumiți. În cazul în care sunteți adepții locurilor ceva mai exotice, o sugestie de design care te-ar putea inspira ar fi să vă amenajați dormitorul în stil oriental, însă păstrând confortul de care aveți nevoie. Rămâne la latitudinea voastră cum alegeți elementele de decor specifice. Important este să vă aducă amândurora bucurie!

amenajare apartament in stil oriental

Dacă el preferă clasic și elegant, iar tu vrei o locuință în care romantismul să plutească în aer, o idee excelentă de design, care să vă mulțumească pe amândoi, ar fi stilul retro-romantic. Elegant, dar în același timp comod și călduros, stilul retro-romantic vă aduce împreună prin culorile deschise, multă luminozitate, spații amenajate mai mult estetic decât pragmatic și elemente care să vă facă să vă simțiți într-o permanentă eră a frumosului.

sugestii design interior retro

Dacă amândoi tindeți către simplitate, confort și spațialitate, atunci încercați stilul minimalist, lucrând cu lumina și culoarea, pentru un efect de căldură. Mobilierul multifuncțional, care să vă ajute să vă transformați biblioteca în pat, pe timpul nopții, sau măsuța cu veioză încorporată este soluția optimă pentru a obține cât mai mult spațiu. Stilul minimalist este la fel de potrivit și în cazurile în care unul dintre parteneri preferă să fie practic, iar celălalt are înclinație către modernism sau suprarealism.

sfaturi design interior pentru apartamente

Deși stilul rustic este mai potrivit când vine vorba de case, dacă sunteți tradiționaliști, există și variante rustice adaptate la spațiile oferite de un apartament. Mobilierul din lemn simplu, cu aspect brut, păturile tradiționale, covoarele sau pieile naturale, care iau locul covoarelor și mochetei, sunt doar câteva dintre elementele care vă pot ajuta să vă bucurati de un design interior rustic, pe placul amândurora.

idei design interior pentru apartamentul in care te muti cu iubitul

Sfaturi pentru cuplurile care se vor muta împreună

Dacă simțiți că stilul comun e destul de dificil de găsit, atunci e momentul să faceți compromisuri!

idei design interior apartamente

Căutați puncte comune ale stilurilor voastre

Uneori, inspirația și salvarea vin tocmai din punctele comune, astfel încât, în final, amândoi reușiți să vă simțiți „ca acasă”. Încăpățânarea nu e bună, se caută soluții, nu probleme, nu? În definitiv, așa cum nici ție nu ți-ar plăcea ca el să se impună în decorarea apartamentului vostru, la fel nici lui nu i-ar plăcea să fie totul roz în jur. Echilibrul e important și îl puteți găsi în punctele comune ale stilurilor voastre. Acum e apartamentul vostru, deci trebuie să se simtă prezența și amprenta a două persoane.

Vezi cele mai practice trucuri pentru organizarea apartamentului vostru!

Transformă mutatul împreună în apartament într-o joacă

Dacă adori stilul minimalist, dar partenerul tău este dornic să decoreze casa cât mai mult, nu este sfârșitul lumii. Indiferent dacă decideți să vă aduceți stilurile undeva la mijloc sau să decorați camerele diferit, astfel încât să împăcați ambele stiluri, compromisul de dragul armoniei, care vine, evident, din ambele părți, poate fi colacul salvator. Nu e așa de greu, nu? Jae Joo, expert în amenajări interioare, sugerează că practicarea unui joc prin care să testați într-un program online cum ar putea arăta casa voastră ar putea fi amuzant. Vă puteți decora locuința până când găsiți varianta care vă place. Când totul e suficient de clar, puteți transforma proiectul în realitate, vă puteți achiziționa mobilierul și puteți începe să vă puneți amprenta.

design interior apartament

Căutați calea de mijloc, pentru a obține rezultatul dorit de amândoi

Când alegi să te muți cu iubitul tău, gândește-te la ce bunuri casnice ai tu, ce bunuri are el și căutați să nu va aglomerați cu două frigidere sau două cuptoare cu microunde, dar să nu aveți mașină de spălat. Căutați echilibrul, aduceți confortul necesar și întotdeauna implicați-vă în mod egal în amenajare. E firesc să îi spui cum îți dorești să arate locuința voastră și ce îți oferă o stare de bine, dar nu e normal să te impui. Dacă îți imaginezi că stilul feminin nu se poate îmbina cu succes cu un stil extrem de minimalist, practic și lipsit de culoare, angajarea unui designer de interior, care să țină cont de dorințele ambilor parteneri și care să vină cu o soluție de mijloc ideală, poate fi benefică pentru liniștea relației voastre. Fiecare își expune punctul de vedere, iar expertul propune ceea ce urmează să îi mulțumească pe ambii parteneri. În felul acesta, scăpați de o grijă în plus și toată lumea iese în avantaj.

Indiferent de stilul comun pe care îl veți găsi, până la urmă, fiecare trebuie să aibă un colțișor al lui, unde toate lucrurile să fie exact așa cum erau înainte să vă mutați împreună. Mutarea voastră împreună trebuie să fie un prilej în plus de bucurie, nicidecum un motiv de stres, care să aducă tensiune în relația de cuplu. Țineți cont de aceste sfaturi de design interior și veți avea un cămin în care vă întoarceți cu drag în fiecare seară, unde amândoi vă simțiți bine și confortabil!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
Esti pregatita sa te muti cu el?
Incepe quiz
Esti pregatita sa te muti cu el?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.