Sfaturi despre cum să scapi de umezeala din casă

Sfaturi despre cum să scapi de umezeala din casă

Andreea Constantin

După cum bine știi, igrasia deteriorează pereții și poate cauza probleme de sănătate. În cele ce urmează îți vom explica care sunt cauzele umezelii și cum să previi apariția ei, dar îți vom da și câteva sfaturi și soluții pentru eliminarea umezelii din casă.

Iar în cazul în care nu ai bugetul necesar să finanțezi lucrările de igienizare pentru a scăpa de igrasie, poți solicita un credit online IFN de la Provident.ro. Astfel poți rezolva această situație care nu mai trebuie amânată.  

dosar

De ce apare umezeala sau mucegaiul pe perete?
Umezeala poate apărea în orice parte a casei, deși există unele camere în care apare mai frecvent. Acestea sunt bucătăria, baia și camerele care au pereți ce dau spre exterior.

După cum îți poți imagina, îndepărtarea mucegaiului de pe perete este mai ușoară dacă îi afli mai întâi originea. Hai să vedem în continuare care sunt cele trei tipuri de umezeală ce pot să apară pe pereți în funcție de cauza care le provoacă!

·  Umezeala cauzată de condens: atunci când pereții nu sunt foarte bine izolați, sunt atât de reci încât apa din aer se depune pe ei, mai ales lângă ferestre și uși.

·  Umezeala cauzată de fenomenul de capilaritate: porii din materialele de construcție fac posibilă circulația apei prin acestea, ceea ce provoacă umezeală.

·   Scurgeri de apă din exterior (în special din cauza ploilor): fisurile din pereți pot permite pătrunderea apei din exterior în interiorul locuinței.

Acum că știi despre tipurile de umezeală ce pot să apară pe pereți, iată ce poți să faci să le elimini!

Sfaturi pentru a elimina umezeala din casă
În cazul în care ai observat mucegai pe perete, este important să îl elimini cât mai curând posibil. Nu doar pentru că strică estetica încăperii, ci și pentru că mucegaiul de pe pereți poate cauza probleme de sănătate, facilitând apariția acarienilor. Alergiile, problemele dermatologice și dificultățile respiratorii sunt câteva dintre principalele probleme ce pot fi cauzate de umezeala din casă.

De asemenea, trebuie să știi că în niciun caz nu trebuie să acoperi umezeala cu var. Chiar dacă maschezi temporar problema, acest lucru va împiedica circulația aerului în zona respectivă și va duce la proliferarea mucegaiului.

Cum cureți mucegaiul de pe perete

·  Răzuiește zona afectată cu șmirghel până când igrasia este complet îndepărtată. Este cel mai laborios mod, dar și cel mai eficient dacă vrei să elimini complet mucegaiul de pe perete.

·  Aplică puțin bicarbonat de sodiu pe zona afectată și lasă-l să acționeze timp de două ore. Apoi îndepărtează-l cu o perie. Această soluție este eficientă deoarece acest compus are proprietăți antibacteriene și o mare capacitate de absorbție. 

·  Diluează o lingură de borax în doi litri de apă și aplică soluția pe zona afectată folosind o perie. După o jumătate de oră, îndepărtează excesul cu o cârpă curată.

·  Odată ce ai îndepărtat petele de umezeală, este important să văruiești pereții cu var anti-umezeală sau anti-mucegai. Este o modalitate de a preveni reapariția umezelii și a  mucegaiului.

Sfaturi pentru a preveni apariția umezelii
Dacă ești îngrijorat cu privire la apariția sau reapariția umezelii în casă, există o serie de măsuri pe care le poți lua pentru a o preveni. Una dintre cele mai bune strategii este înlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi, care să se închidă etanș. Astfel, pereții nu vor mai fi foarte reci și, în consecință, nu se va mai forma condensul care contribuie la apariția umezelii.

Pe de altă parte, cea mai simplă metodă de eliminare a umezelii este folosirea unui dezumidificator. Acesta are rolul de a elimina umezeala din aer. Aerisește cu regularitate încăperile și verifică periodic burlanele și jgheaburile pentru a te asigura că nu există scurgeri de apă.

Totodată, lasă un spațiu mic între mobilier și pereții care dau spre exterior. Acest lucru trebuie făcut pentru a evita formarea condensului în interiorul mobilierului și pentru a preveni umezirea îmbrăcămintei sau a altor obiecte  depozitate în dulapuri.

După cum poți observa, eliminarea mucegaiului din casă nu este o sarcină simplă, dar nici foarte dificilă. Dacă bugetul insuficient te face să tot amâni acest lucru, îți reamintim că un credit rapid poate fi o soluție bună pentru a face rost de banii necesari pentru nevoile tale. Nu mai amâna! Creditul rapid online îți dă posibilitatea să faci tot ceea ce este nevoie pentru a trăi într-un mediu frumos și sănătos.

Articolul urmator
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.