Sfaturi despre mașina de spălat care vă vor schimbă viața

Sfaturi despre mașina de spălat care vă vor schimbă viața

Redactor Divahair.ro

Umila mașină de spălat, unde am fi fără ea? Pentru majoritatea dintre noi, este un dispozitiv esențial pe care ne bazăm în fiecare zi, dar oare profităm cu adevărat de mașina noastră de spălat?

De la rezolvarea problemelor, până la cât de des ar trebui să spălați diferite articole de îmbrăcăminte, am adunat câteva trucuri pentru a vă ajuta să deveniți un profesionist în mașini de spălat.

Probleme frecvente ale mașinii de spălat și cum să le remediați

Mașinile de spălat sunt dispozitive destul de robuste. Cu toate acestea, utilizarea regulată poate provoca puțină uzură, ceea ce poate duce la necesitatea efectuării unor reparații rapide. În continuare, am analizat câteva dintre cele mai frecvente probleme și cum să le rezolvați.

 1. Mașina de spălat nu se scurge. Mașina de spălat este plină de apă, dar nu se scurge. Acest lucru este cauzat de obicei de un blocaj al filtrului pompei sau al conductei de deșeuri. Opriți mașina de spălat la comutatorul de izolare sau deconectați-o și localizați, scoateți și curățați filtrul în partea dreaptă jos a aparatului. Dacă acest lucru nu o rezolvă, verificați dacă furtunul de scurgere nu a fost strivit, îndoit sau răsucit și că conducta la care este conectată mașina de spălat nu este blocată.
 2. Ușa mașinii de spălat nu se deschide. Programul s-a încheiat, puteți vedea hainele proaspăt spălate înăuntru, dar ușa nu se deschide. Opriți mașina, scoateți-o din priză, așteptați 60 de secunde și apoi reporniți-o.
 3. Mașina de spălat se mișcă atunci când se rotește. Mașina dvs. face un zgomot tunător și sare în jurul camerei? Există câteva modalități de a remedia această problemă.

masina de spalat

Verificați dacă mașina de spălat stă ferm pe toate picioarele și reglați-le, dacă este necesar. Asigurați-vă că podeaua este dreaptă și că mașina dvs. de spălat nu stă pe covor. O mașină care nu este nivelată sau instabilă se va deplasa în timpul unui ciclu de centrifugare, ceea ce ar putea provoca daune. Verificați picioarele mașinii de spălat și asigurați-vă că acestea sunt toate la același nivel. De asemenea, încercați să evitați supraîncărcarea mașinii, deoarece acest lucru poate provoca un dezechilibru. Cautati masina de spalat pe Emag, aici veti gasi cu siguranta masina de spalat rufe corespunzatoare bugetului si preferintelor dvs.

Programele mașinii de spălat

Mașina dvs. de spălat vine cu o mulțime de cadrane și setări, dar mulți dintre noi folosim doar unul sau două dintre acestea. Iată câteva dintre principalele programe de mașini de spălat:

 • Spălare manuală - Utilizați acest ciclu pentru a vă asigura că nu se deteriorează delicatele.
 • Albe - Acest ciclu este ideal pentru când doriți să păstrați acele albe strălucitoare. Hainele sunt de obicei spălate la temperaturi de aproximativ 60 ° C - 90 ° C.
 • Spălare rapidă - Ideal pentru sarcini mici, care nu sunt foarte murdare, această setare spală hainele în jumătate din timpul obișnuit. Puteți spăla 2 kg de haine în doar 14 minute!
 • Pre-spălare - Încercați să scăpați de o pată? Înainte de a pune mașina pe un ciclu normal, utilizați un set de pre-spălare cu un agent de îndepărtare a petelor.
 • Anti-alergie - Suferiți de alergii? Acest program, disponibil pe unele mașini de spălat, reduce numărul de alergeni care pot intra în mașină. Dacă aveți alergii, spălați hainele separat de alte persoane, folosiți o spălare sensibilă și spălați hainele noi înainte de a le purta.
 • Tricotaje - Minunată în lunile de iarnă, când veți avea nevoie de ea mai mult, această setare vă permite să vă spălați tricotajele cu un risc minim.

Cum să scăpați de mirosurile mașinii de spălat

Nu este nimic mai rău decât să vă spălați hainele și acestea să prindă un miros ciudat de la mașină. Mucegaiul și igrasia se pot acumula cu ușurință, rezultând un miros urât, care nu este ideal pentru persoanele care au alergii. Iată cum să scăpați de el.

Vă recomandăm să spălați mașina de spălat din când în când. Balsamul, detergentul și murdăria se pot acumula, provocând unele mirosuri neplăcute. Curățați mașina cu o soluție de detartraj pentru mașină de spălat. Pur și simplu adăugați această soluție în sertarul pentru detergenți și rulați un program de temperatură ridicată, fără rufe în mașină.

 • Curățați sertarul pentru detergent de rufe. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână, pentru a îndepărta orice exces de detergent care ar putea deveni mai târziu mirositor și mucegăit.
 • Aveți grijă la funcțiile de autocurățare. Multe mașini de spălat au o funcție de autocurățare, care elimină bacteriile care se acumulează și curăță tamburul la 70° C.
 • Lăsați ușa deschisă după utilizare. Lăsați ușa mașinii de spălat deschise, pentru a permite aerului să intre în tambur. Dacă acesta este închis, bacteriile se vor dezvolta în umezeala care rezultă după fiecare spălare.
 • Ștergeți sigiliul ușii după fiecare spălare. Îndepărtați orice exces de umiditate din ușă și sigiliu cu o cârpă curată după fiecare spălare. Apa prinsă în sigiliu se poate învechi rapid și poate începe să miroasă.
Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Ce masina ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce masina ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.