Studiu: Oamenii care au pisici sunt mai inteligenți decât cei care dețin câini

Studiu: Oamenii care au pisici sunt mai inteligenți decât cei care dețin câini

Redactor Divahair.ro

Rivalitatea dintre câini și pisici este arhicunoscută, dar se pare că există o competiție și între persoanele care dețin feline ca animale de companie și cele care au căței acasă. Poate deja ați observat în parc astfel de semne în comportamentele lor, însă, mai nou, există un studiu care vine să întărească această teorie.

Dacă ar fi să dăm curs clișeelor, persoanele care au pisici sunt mai izolate, mai selective, mai sensibile, singuratice și independente. Despre cei care au câini se spune că sunt mai predispuși spre activitățile în aer liber, spre mișcare, au energie multă, sunt binevoitori, prietenoși, serviabili și foarte loiali.

Ei bine, această rivalitate este pe cale să ia amploare, pentru că oamenii de știință au găsit diferențe vizibile între prima categorie și cea de-a doua. Concluzia? Deținătorii de mâțe sunt mai inteligenți decât cei care au căței.

Cum s-a ajuns la aceste rezultate? Denise Guastello, psiholog la Universitatea Carroll, din statul american Wisconsin, a realizat un studiu pe un număr total de 600 de persoane, împărțite în două eșantioane – iubitori de pisici și iubitori de câini –, în cadrul căruia cele două categorii au primit teste de inteligență. În urma acestor examene, Denise Guastaello a observat că primul grup a obținut un punctaj net superior celui de-al doilea grup. Specialista a analizat răspunsurile și și-a dat seama că acest rezultat este în mare parte o consecință a mediului în care își petrece timpul fiecare grup în parte, dar și a nevoilor pe care le are fiecare reprezentat al celor două specii, potrivit time.com.

„Este logic, dacă stăm să ne gândim, că persoanele care au câini sunt mult mai active și le place să stea mai mult în aer liber, socializează mai mult, se împrietenesc cu alte persoane care au căței. Pe de altă parte, cei care au pisici nu sunt nevoiți să-și scoată animalul de companie la plimbare. Stau, probabil, în casă și citesc o carte, cu pisica torcând undeva în apropiere. Iar dacă este vorba despre o persoană care, așa cum se spune, chiar seamănă cu pisica ei, atunci cel mai probabil este și o persoană nonconformistă, căreia îi place să petreacă majoritatea timpului în singurătate, învățând o limbă nouă sau lecturând romanul preferat”, explică Denise Guastello.

Concluziile au fost prezentate de Guastello în cadrul conferinței anuale a Asociației pentru Științele Psihologiei.
Pe de altă parte, expertul a adăugat că, într-un studiu prezentat de publicația Live Science, pisicile au 300 de milioane de neuroni, în timp ce câinii abia ating jumătate din acest număr. Iar diferențele sunt semnificative între cele două specii, de la abilitatea de a supraviețui în sălbăticie până la acuitatea vizuală îmbunătățită.

Indiferent de afirmațiile făcute de cercetători în urma studiilor lor amănunțite, un lucru rămâne clar și invariabil: iubirea necondiționată pe care stăpânii animalelor de companiei le-o poartă îndrăgitelor creaturi cu blană.

Articolul urmator
Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei
Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui
Incepe quiz
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.