Superstiții despre florile de nuntă

Redactor Alexa Galgau

Există foarte multe supersiții de nuntă în fiecare cultură și, chiar dacă e greu să ții cont de toate, nu ar fi rău să le cunoști, astfel încât să ții departe ghinionul de mariajul tău. Probabil că știi multe despre obiceiurile nunții tradiționale, având în vedere că la noi încă se mai ține cont de acestea. Dacă urmează să te căsătorești, îți recomandăm să citești aceste superstiții despre florile de nuntă, pe care probabil nu le știai!

Superstiții despre florile de nuntă

Chiar și cele mai puțin superstițioase cupluri ajung să țină cont de tot felul de reguli în ziua nunții, pentru că precauția nu are cu ce să strice. De aceea, poate că ar fi indicat să reții si următoarele superstiții referitoare la florile de nuntă:

1. Buchetul miresei nu trebuie să fie format dintr-un număr par de flori, pentru că se spune că un astfel de buchet se duce doar la înmormântare. Această superstiție este foarte răspândită în lume și probabil o știai deja, pentru că și la noi se respectă cu sfințenie, chiar și de persoanele care nu sunt superstițioase.

2. În aranjamentele florale de la nuntă se recomandă folosirea anemonelor, nu doar pentru că sunt un simbol al purității, ci și pentru că ar alunga bolile și ghinionul. Dacă mirii folosesc aceste flori în ziua nunții, se spune că vor avea o sănătate de fier și vor avea parte de o căsnicie liniștită și armonioasă.

3. Mireasa trebuie să fie cât se poate de liniștită în ziua nunții. Ușor de zis, greu de făcut, nu? Având în vedere că ziua nunții se dovedește a fi foarte stresantă și obositoare, mireasa ar putea folosi anumite flori pentru a se relaxa. Se spune că macii și crinii de zi au acest efect calmant și că mireasa ar trebui să aibă în preajmă aceste flori, pentru ca emoțiile și oboseala să nu o copleșească.

4. Una dintre florile care nu trebuie să lipsească din buchetul miresei este panseluța, care din cele mai vechi timpuri a fost asociată cu magia (în special cea legată de dragoste). Se spune că panseluțele erau folosite cândva la pregătirea poțiunilor de dragoste. De aceea, nu ar fi deloc o idee rea să le incluzi în buchetul tău de mireasă, nu doar pentru a avea noroc în căsnicie, ci și pentru a da mai departe „vraja” norocoasei care va prinde buchetul când îl arunci.

5. Te-ai întrebat vreodată ce semnificație are tradiția aruncării cu petale de flori când trec mirii spre altar? Se pare că există o superstiție în spatele acestui obicei: petalele de flori reprezintă fertilitatea și se spune că ar crește șansele mirilor de a avea copii.

Nu este deloc greu să ții cont de aceste superstiții despre florile de nuntă, așa că nu le ignora în ziua cea mare și vei avea parte numai de noroc în căsnicie!

Descoperă și cele mai amuzante superstiții românești!

Articolul urmator Cum salvezi repede și simplu o plantă de la moarte

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.