Nu Skin

Superstiții legate de oglinda din dormitor

Redactor Alexa Galgau

Dormitorul trebuie să fie o încăpere „sacră”, unde să poți lepăda toate grijile și energiile negative și să îți încarci bateriile pentru o nouă zi. Totodată, este camera unde împărtășești cele mai intime și mai frumoase momente cu partenerul de viață, care vă apropie mai mult decât orice altceva. Tocmai din acest motiv, mulți designeri își sfătuiesc clienții să acorde o atenție deosebită amenajării dormitorului, alegând cu grijă fiecare obiect, culoare și textură. Nu puțini sunt cei care duc chiar mai departe această idee și țin cont de superstițiile legate de organizarea dormitorului, chiar dacă provin din popor sau din fascinanta filosofie Feng Shui.

Am ales pentru tine câteva superstiții importante legate de oglinda din dormitor, de care trebuie să ții cont pentru a atrage numai energiile pozitive în încăperea în care te odihnești!

Superstiții legate de oglinda pentru dormitor

Aproape că nici nu poți concepe un dormitor fără oglinzi, nu? Cu toate acestea, mulți oameni interesați de ocultism și spiritualitate recomandă ca acest obiect indispensabil unei femei să nu fie deloc pus în dormitor, din cauza efectului pe care îl are asupra fluxului energetic.

Cei care au astfel de credințe aduc mai multe argumente în acest sens. În primul rând, se crede că, atunci când dormi, energia părăsește trupul, întorcându-se când te trezești. Însă, dacă ai o oglindă în dormitor, spiritul ar putea să devină confuz și să intre în aceasta, în loc să se întoarcă în trupul tău. Aceasta este una dintre cele mai răspândite superstiții legate de oglinda din dormitor, întâlnită în multe culturi ale lumii.

În al doilea rând, se crede și că oglinda este un portal către alte lumi, acest mit existând încă de când a fost creat acest obiect. De aceea, se spune că poate să aducă spiritele rele în cameră. Dacă te trezești în toiul nopții, nu trebuie să te privești în oglindă, pentru că vei avea coșmaruri sau nu vei mai reuși să adormi.

O superstiție mai puțin răspândită este aceea conform căreia oglinda poate să conducă la înfiriparea unor relații extraconjugale, deoarece dublează, din punct de vedere vizual, numărul de oameni din încăpere, dar și pentru că atrage energii exterioare.

Oglinda în dormitor: reguli Feng Shui

În filosofia Feng Shui, fiecare element din încăpere trebuie să ocupe un loc precis, astfel încât fluxul de energie să nu fie perturbat, iar energiile pozitive să fie atrase. Una dintre cele mai importante reguli Feng Shui de care trebuie să ții cont este aceea că nu se recomandă poziționarea oglinzii exact în fața patului, pentru că se va reflecta în ea corpul celui care stă în pat, lăsându-te fără energie exact când ai nevoie mai mare de ea. Totodată, se mai spune că oglinda îndreptată spre pat atrage o persoană străină în relația ta.

Dacă ai o oglindă separată de restul mobilierului, este foarte simplu să o așezi în altă parte, însă ce faci dacă ai, de exemplu, oglinzi pe ușile de la dulap? Cea mai simplă soluție în acest caz este să folosești niște draperii, pentru a acoperi oglinda pe timpul nopții.

Tot în Feng Shui se recomandă ca oglinda pe care o folosești în dormitor să nu fie foarte mare, pentru a nu dezechilibra energiile din încăpere. Chiar dacă îți surâde ideea unui perete sau al unui tavan acoperit de oglinzi, gândește-te că acest decor va „goni” armonia din dormitor, putând chiar să ducă la apariția neînțelegerilor și a certurilor.

Dacă nu ești dispusă să renunți la oglinda din dormitor din cauza unor superstiții, îți recomandăm să ții totuși cont de regulile Feng Shui legate de poziționarea ideală a acestui obiect. Astfel, dormitorul tău va deveni o oază de relaxare și o sursă de energie pozitivă!

Descoperă și cum să ai o casă Feng Shui!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta