Tendințe de amenajare și design de urmat în 2022

Tendințe de amenajare și design de urmat în 2022

Redactor Divahair.ro

Tendințele în design interior sau exterior se schimbă frecvent și este natural să îți dorești să amenajezi casa conform celor mai recente tendințe. Alegând inteligent tablouri, vopseaua pentru perete, corpurile de mobilier, pe cele de iluminat și alte accesorii, poți face multe pentru a aduce un aer modern în locuință. Iată câteva sugestii pe care le poți lua în considerare, dacă îți dorești un vibe nou sau un refresh.

 Pictează pereții în culori îndrăznețe

Ai auzit adesea despre culorile neutre că sunt cele mai bune pentru pereți. De aceea, vezi multe case cu pereți bej, gri, alb, roz pastel sau albastru pal. Dar, în ultimul timp, designerii de interior îmbrățișează culorile îndrăznețe. Acum, mai mult ca oricând nuanțele dinamice sunt apreciate în detrimentul celor monotone, semnificând libertate. Iată câteva nuanțe pe care le poți încerca, fără a da greș:

  • Verde lime. Această nuanță creează un spațiu tineresc și vibrant, plin de energie. Legătura sa cu plantele și natura îl face și relaxant.
  • Tangerine Orange. Este o altă nuanță plină de viață, care energizează instantaneu în momentul în care se intră în cameră. Asemănarea cu apusul o face să se simtă caldă, blândă, prietenoasă.
  • Roșu motor de pompieri. este o nuanță ce inspiră sentimente de entuziasm și energie. O poți comina cu alte nuanțe de roșu, mai intense sau mai calme, dar și cu crem ori galben. Rezultatele vor fi incendiare.
  • Negru mat. Încearcă această nuanță dacă ești o fire nonconformistă și vrei să adaugi un pic de dramă spațiului tău. Asigură-te că încăperea este iluminată adecvat, deoarece negrul absoarbe lumina.
  • Galben canar. Pereții vopsiți în galben vorbesc despre sentimente pozitive, deoarece reflectă soarele mereu strălucitor.

Living ai cărui pereți sunt vopsiți într-o nuanță îndrăzneață de verde.

Iluminat eficient

Proprietarii de case optează tot mai des pentru accesorii unice, atipice, în locul celor obișnuite. De exemplu, becurile standard par învechite, de aceea pentru a ieși în evidență sunt folosite alternative artizanale, cum ar fi candelabre, spoturi încastrate, lămpi de podea, aplice sau sisteme de iluminare cu LED. Poți să te extinzi până în zona de grădină cu aceste elemente. Mizează pentru un iluminat eficient unde ai montat mobilier de gradina. Un decor ambiental bine organizat va fi unul atractiv, prietenos ideal pentru petrecerea timpului liber în aer liber.

Mobilier de lux

După casa și mașina ta, mobila este următoarea investiție valoroasă. Așadar, vei dori să cumperi piese rezistente, aspectuoase, fără vârstă, care pe care le vei exploata perioade îndelungate. Cu ceva timp în urmă, funcționalitatea a fost factorul dominant în alegerea mobilierului. Acum, funcționalității și esteticii li se acordă o atenție egală, designul depășind uneori funcționalitatea.

Alege mobilă din materiale naturale. Există o sensibilitate tot mai mare față de utilizarea materialelor sintetice în aproape toate sectoarele economiei, datorită impactului negativ asupra mediului. Poți, de asemenea, să îți arăți atenția față de mediul înconjurător, cumpărând mobilier ecologic în locul variantelor din plastic. Optează pentru materiale naturale precum lemn, piatră sau ceramică.

Culoarea mobilierului trebuie să fie modernă. Nu trebuie să achiziționezi piese în diferite variațiuni de maro pentru că această nuanță a ajuns la saturație și pare plictisitoare. Mizează pe mai mult alegând piese de mobilier viu colorate. Piesele multifuncționale și convertibile sunt la mare căutare, reprezentând soluții de a economisi spațiu și bani. Cu alte cuvinte, oamenii vor mobilier flexibil care poate îndeplini funcții diferite, altele decât cele principale. De exemplu, o canapea care poate fi folosită și ca pat. Sau și mai bine, un pat care poate fi pliat pentru a arăta ca un raft cu cărți, sau un fotoliu care poate fi folosit și ca scaun de grădină.

Scaun de grădină pus pe o terasă cu podea din lemn.

Folosește decorațiuni supradimensionate

În zilele noastre, proprietarii de case renunță la mai multe piese de decorațiuni în miniatură și optează pentru una sau două piese supradimensionate. Se spune că acestea au un impact vizual semnificativ. Astfel de piese ar trebui să alegi atunci când îți decorezi casa cu obiecte de artă. Sunt perfecte și pentru proprietarii de case care doresc simplitate și uniformitate.

Punerea în aplicare a acestor recomandări te vor ajuta să devii un proprietar stilat, cu o pasiune profundă pentru frumos și tendințe. Și astfel te vei bucura de confort maxim și amenajare cu estetică distinsă.

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.