Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Top 16 cei mai loiali câini

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Câinele este cel mai bun prieten al omului, fără doar și poate, dar prietenia ia multe forme. Unii câini nu par să știe sau să fie prea interesați de cine îi îngrijește, cine îi hrănește și îi plimbă, gudurându-se la fel la fiecare străin pe care îl întâlnește. Dar nu și aceste rase. Câinii din această listă sunt fideli oamenilor lor, în toate aspectele vieții. Iată 16 dintre cele mai loiale rase de câini din lume. Important de reținut este faptul că această listă este o generalizare și nu fiecare câine în parte din aceste 16 rase va fi la fel de loial. Ca în orice alt lucru, există, mereu, și excepții de la regulă.

Iată care sunt rasele de câini credincioși!

1. Câinele Mare de Pirinei

La fel ca mulți câini de turmă, Câinele Mare de Pirinei este un gardian fidel cu un instinct protector și un devotament peste medie. Această rasă, precum și Kuvasz-ul unguresc cu care se înrudește, sunt unele dintre cele mai maiestuoase și impozante animale.

De asemenea, sunt calmi, răbdători, inteligenți și extrem de fideli. Câinele Mare de Pirinei necesită multă pregătire timpurie și exerciții fizice continue și stimulare mentală – lucru la fel de valabil și pentru Kuvasz, așa că indicat este să se înceapă de când sunt cățeluși.

2. Collie

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai vesele și afectuoase, Collie este și una dintre cele mai devotate rase. Nu degeaba faimoasa și iubita, de generații întregi de oameni, Lassie a fost un Collie! De fapt, atât de mult asociază oamenii personajul cu rasa încât în mintea multora rasa e Lassie și nu Collie.

Cei mai inteligenți câini de pază

3. Rottweiler

Rottweiler a obținut o reputație proastă, fiind folosit mai mult în filme de acțiune, unde se punea accent pe statura și capacitatea lor de luptă. Dar acești gardieni robuști sunt unii dintre cei mai dulci și mai fideli câini din lume, potriviți pentru orice familie. Rottweiler-ul te va proteja până la moarte, e paznicul perfect al tău și al familiei tale. Și asta mai ales pentru că poate face diferența clar între ai lor și străini, fiind rezervați cu cei din urmă și extrem de afectuoși cu oamenii lor. Și asta e fix ce se dorește de la un câine, nu?

4. Ciobănescul german

Nu este o surpriză să vezi ciobănescul german pe această listă. Ciobanii germani sunt fideli haitei lor și sunt atât de deștepți, încât sunt și una dintre cele mai angajate rase din lume, mai ales în poliție!

Cei mai ascultători câini

5. Beagle

Adorabil, mic și extrem de fidel. Una dintre cele mai populare rase de câini din ultima vreme, mai ales când vine vorba de luat un cadou unei persoane dragi și vrei să mergi la sigur cu ea, Beagle-ul reprezintă însoțitorul perfect pentru un copil pe care vrei să îl responsabilizezi, să îl înveți cum să aibă grijă de o altă ființă și care ființă la rândul ei să îi răspundă cu grijă, dragoste și loialitate.

6. Akita

Această rasa impunătoare de câini este numită „extrem loial” de către asociații chinologice din întreaga lume. Acești câini mari, pufoși, de origine japoneză, sunt mereu în alertă și curajoși, dar și afectuoși și răbdători cu copii. Cu siguranță au nevoie de multă socializare timpurie. Ca pui, au o asemănare puternică cu puii de urs în comportament!

7. Labrador Retriever

Această listă nu ar fi completă fără acest câine de familie pe care cutoții îl apreciem și iubim. Orice ar fi, dacă ar fi să se piardă, un Labrador retriever va cunoaște instinctive drumul înapoi către tine, omul lui. Acești câini, sociabili și muncitori, își iubesc oamenii până în punctul în care ar fi în stare să stea non-stop în sufletul lor.

8. Brittany

Această rasă de câine, Brittany, mai are ca nume alternative Prepelicarul Breton, Epgneul Breton și Brittany Spaniel. Această rasă iubitoare de distracție este și „un muncitor entuziast” căruia i-ar plăcea să facă orice misiune îi oferi. Sunt extrem de exuberanți, prietenoși, active, ușor de dresat și tare inteligenți.

9. Boxer

Boxerii sunt foarte atenți și activi, ceea ce îi face o rasa excelentă pentru pază. Sunt ușor agitați de străinii care sunt îndeajuns de nebuni să se bage în seamă cu această rasă iubitoare dar vigilentă.

10. Dachshund

Deși sunt câini de talie mică, aceste suflete mari cu trupușoare lungi sunt foarte protectori cu haita/familia lor. Există numeroase povești despre Dachshund salvându-și familiile de incendiile casnice și chiar atacuri ale urșilor. Sunt agili și cu un instinct de vânătoare excelent.

11. Golden Retriever

Aici nici nu trebuie spuse prea multe, această rasă e cu siguranță una dintre cele mai iubite – dacă nu cea mai iubită – rasă de câini din lume. Lucru mai mult de înțeles, deoarece, pe lângă moaca simpatică și blana aurie pe care i-ai mângâia-o de dimineață până seara, Golden Retriever-ul este un câine cu o deșteptăciune recunoscută, cu o empatie uriașă și un spirit protector greu de egalat.

12. Yorkshire Terrier

Această rasa este una dintre cele mai micuțe, dar una dintre cele mai puternice. Câinii Yorkshire Terrier sunt foarte atașați de proprietarii lor și devin repede sceptici față de străini. O privire în acei ochi mici vă va asigura că Yorkies nu stă la povești și atacă imediat dacă simte vreun pericol iminent.

13. Saint Bernard

Dacă am aflat ceva de la filmele cu uriașul blând Beethoven este că reprezentanții rasei Saint Bernard sunt câini iubitori, fideli și de familie. Aceasta este literalmente rasa care te salvează fără effort de la o avalanșă dar și din fața mașinii dacă eștim doamne ferește, în pericol.

14. Bulldog

Bulldogul are o reputație de mare încăpățânat, dar proprietarii unui astfel de câine află că sunt doar încăpățânați doar când vine vorba de dragostea lor pentru tine. Această rasă demnă este curajoasă, dar iubitoare și protectoare. Ei știu cine are grijă de ei și arată loialitate față de omul lor.

15. American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier are ca scop să mulțumească, cu orice preț. Din păcate, această rasă este adesea aleasă ca și câine de luptă, tocmai pentru că vor face tot ce li se spune. Proprietarii responsabili vor găsi într-un American Staffordshire Terrier un animal de companie încrezător, curajos și tare iubitor.

16. Chihuahua

Mititelul Chihuahua este cu tine până la sfârșitul vieții și dincolo de ea. Conform unei legende, ei sunt rasa care te ghidează în ceruri. Și trăiesc atât de mult, se pare că sunt hotărâți să-și vadă de misiunea cu care au apărut pe acest pământ. Chihuahuasul devine foarte atașat de omul lor atât de tare încât atunci când sunt și alți oameni în preajmă lasă drăgălășenia deoparte și fiind 100% în gardă, pentru a face față străinilor care sunt un eventual pericol pentru stăpân. 

Surse foto: Pixabay, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta