Top 3 aspecte importante atunci când decorezi un apartament mic

Top 3 aspecte importante atunci când decorezi un apartament mic

Andreea Constantin

Casa ta trebuie să te reprezinte şi să îţi confere acea senzație profundă de confort pe care cu toţii o iubim. Însă, pentru asta, este nevoie să acorzi mai mult timp amenajării, pentru a te asigura că rezultatul final este cel dorit. 

Indiferent de dimensiunea casei noastre, confortul fizic şi emoţional trebuie să fie unul ridicat. Pentru a te simţi bine în locuința ta nu înseamnă neapărat că trebuie să respecţi recomandările feng shui, deşi nu ar fi rău. De multe ori, este suficient doar să îţi amenajezi spațiul în concordanţă cu stilul tău personal. Însă, dacă nu locuieşti într-un ansamblu rezidenţial nou, este foarte posibil ca apartamentul tău să nu aibă o dimensiune generoasă. 

Avantajele unui apartament cu dimensiuni reduse constau în facturi mai mici la gaze şi curent (ai o suprafaţă mai mică de încălzit şi luminat) şi în faptul că ai de cumpărat mai puţină mobilă. Dacă simţi că vrei să-i aduci casei tale un vibe nou şi ai decis să o redecorezi, iată câteva idei care îţi vor face procesul mai uşor:

Holul 

Deşi este sărit cu vederea deseori atunci când vine vorba despre mobilarea încăperilor, holul oferă o primă impresie oaspeților tăi la intrare. Este, de fapt, ca o carte de vizită, aşa că merită ceva mai mult credit. Astfel, în funcţie de dimensiunea şi forma sa (poate fi pătrat, rotund sau dreptunghiular), poți găsi un cuier hol care se potriveşte perfect. Află mai multe detalii aici. Pentru un plus de personalitate, poţi adăuga şi câteva accesorii de design interior, precum o plantă artificială, rame foto sau câteva oglinzi care formează un întreg. Foarte important este corpul de iluminat ales, deoarece este un spaţiu mic şi lustra sau aplica aleasă va ieși imediat în evidență. 

Livingul 

Atunci când este vorba despre un apartament mic, dorința tuturor proprietarilor este să creeze impresia de spațiu mai mare. Din fericire, există o mulțime de tipsuri oferite de designerii de interior pe care aceștia le pun în practică pentru a obține rezultate splendide, pe care cu toții le admirăm. Există două aspecte importante pe care ar fi bine să le adaugi atunci când amenajezi un living mic: mobilierul cu picioare și perdelele diafane. Maximizarea luminii naturale cu ajutorul unor perdele fine, care lasă impresia că plutesc, este cel mai simplu mod de a crea impresia unui spațiu mai mare. Dacă ai ferestre de dimensiuni standard, mărirea lor ar însemna timp și bani în plus. Pentru a evita asta, poți așeza în locul în care lumina cade în încăpere o oglindă, care să o reflecte armonios în întregul spațiu. 

Mobilierul cu picioare este nu numai practic, dar și un real ajutor în dorința de a crea impresia unui spațiu vast. Acesta este ușor de mutat, plus că poți aspira și spăla sub el fără mari eforturi. „Alegerea unei canapele sau a unui fotoliu care să stea pe picioarele ridicate va ajuta să aducă o senzație de lumină și spațiu și va face chiar și cele mai mici camere de zi să se simtă aerisite”, precizează Kelly Collins de la Swyft Home. 

Dormitorul

Dormitorul este, de fapt, locul unde petrecem cel mai puțin timp în casă. Deoarece aici trebuie să te trezești odihnit și relaxat în fiecare dimineață, este important să folosești culori calde și să limitezi, pe cât posibil, numărul pieselor de mobilier. O lumină caldă pornită dintr-un corp de iluminat ales pe gustul tău și o veioză sunt două elemente ce contribuie la îmbunătățirea stării de spirit. Patul, care este elementul esențial al acestei camere, trebuie să aibă culoarea (cadrul și cuvertura) ta preferată, dar care să te relaxeze. 

Cu puțin efort, poți aranja acasă un cadru perfect pentru serile petrecute cu prietenii și pentru momentele tale de relaxare. Urmând aceste idei simple, vei avea casa perfectă pentru crearea unor amintiri dragi.

Surse foto: Unsplash.com

Articolul urmator
Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare
Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.