Tot ce nu știai până acum despre uleiurile esențiale DoTERRA

Tot ce nu știai până acum despre uleiurile esențiale DoTERRA

Redactor Divahair.ro

În ziua de azi, medicina alternativă reprezintă o soluție la îndemâna oricui. Tot mai mulți oameni apelează la produse naturiste pentru a-și rezolva diverse afecțiuni sau pentru a preveni posibile disfuncții ale organismului. Una dintre cele mai folosite metode este aromaterapia. Aceasta îmbină notele îmbietoare ale uleiurilor esențiale cu beneficiile pe care le aduc sănătății, oferindu-ți o stare generală de bine.

Dacă ai căutat măcar odată uleiuri esențiale sau difuzoare pentru aromaterapie, cu siguranță ai găsit produse de la DoTERRA, unul dintre cele mai populare branduri din domeniu, dacă nu poate chiar cel mai renumit dintre ele.

Arome ale uleiurilor esențiale din gama DoTERRA România.

Ce este DoTERRA?

DoTERRA este o companie a cărei misiune a fost, încă de la început, împărtășirea cu lumea întreagă a uleiurilor esențiale de cea mai înaltă calitate. Această dorință a luat naștere după ce fondatorii au observat pe cont propriu beneficiile incredibile ale utilizării acestor resurse prețioase. Astfel, au înființat o companie și au numit-o DoTERRA, un derivat din limba latină, care înseamnă „Darul pământului”.

La ce folosesc uleiurile esențiale?

Deși încă mai există oameni care consideră că uleiurile esențiale sunt o tendință nouă, utilizarea extractelor de plante și a produselor bazate pe plante are rădăcini adânci în tradițiile din trecut. Civilizațiile antice foloseau plantele pentru aromaterapie, îngrijire personală, practici terapeutice, ceremonii religioase, tratamente de înfrumusețare și prepararea alimentelor.

Spre deosebire de acele vremuri, în prezent, uleiurile esențiale sunt la îndemâna oricui, trec printr-un proces modern de distilare și sunt ambalate în mod facil și corespunzător. Acestea sunt folosite în aromaterapie, pentru masaj sau chiar pentru aromatizarea mâncărurilor și au multiple beneficii. Iată câteva dintre cele mai utilizate arome din gama DoTERRA România de pe Planteco.ro:

  1. Uleiul esențial de lavandă DoTERRA. Acesta este cunoscut pentru aroma sa inconfundabilă, care induce o stare de liniște și calm. Se folosește adesea pentru combaterea insomniilor și a stării de anxietate. În plus, acesta are multiple beneficii asupra pielii, fiind ideal pentru masaj sau în combinație cu produsele de îngrijire personală.
  2. Uleiul esențial de oregano DoTERRA. Acesta este printre cele mai utilizate uleiuri de-a lungul secolelor. Popularitatea sa este dată de faptul că ajută imunitatea, este un aromatizant pentru mâncare și un agent de curățare apreciat. De asemenea, este un antibiotic natural, având efect calmant, antiinflamator, antifungic, antiviral și antibacterian. El ajută împotriva fungilor și a infecțiilor.
  3. Uleiul esențial de lămâie DoTERRA. Aroma acestui ulei esențial este energizantă, aduce o stare de veselie și de lejeritate. Se folosește des în preparate culinare diverse, începând cu deserturile și continuând cu feluri principale de mâncare din bucătăriile de pe întreg globul. În plus, acesta are efect antiviral, antibacterian și se poate folosi la masaj.
  4. Uleiul esențial de tămâie DoTERRA. Uleiul de tămâie este unul dintre cele mai prețioase și apreciate uleiuri esențiale existente. Acesta relaxează, liniștește și induce o stare de meditație, fiind ideal pentru masaj. În ceea ce privește beneficiile asupra organismului, acesta are efect atifungic, antibacterian și antiinflamator. De asemenea, este foarte bun pentru tratarea afecțiunilor pielii, în special pentru acnee, deoarece reduce iritația și  ajută la refacerea țesutului fără cicatrici.
  5. Uleiul esențial Ylang Ylang DoTERRA. Acest ulei este obținut din delicatele flori ale arborelui cu același nume și are una dintre cele mai suave arome folosite în aromaterapie. Ajută la eliberarea stresului și tensiunii acumulate peste zi, stimulând în același timp gândirea pozitivă și o stare generală de bine. De asemenea, acesta  are și proprietăți antioxidante, ajutând la diminuarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, atunci când este utilizat intern. În plus, contribuie la sănătatea părului și tenului, atunci când este adăugat în produsele și tratamentele cosmetice.

Accesorii DoTERRA

Pentru a te putea bucura din plin de efectele benefice ale uleiurilor esențiale, este necesar să ai la îndemână accesoriile potrivite. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale, DoTERRA a lansat o gamă specială de accesorii (sticluțe și recipiente cu pulverizator) și difuzoare, menite să îți creeze o experiență curativă unică.

Femeie care folosește un difuzor DoTERRA pe care l-a pus în dormitor.

De ce să alegi un difuzor DoTERRA?

Folosirea unui difuzor pentru uleiuri esențiale este o modalitate simplă, convenabilă și ușoară pentru a profita de beneficiile uleiurilor esențiale. Acesta te ajută să îți umpli casa cu aroma uleiurilor esențiale, transformă-ți spațiul de lucru într-un spațiu reconfortant. DoTERRA propune o gamă variată de astfel de difuzoare. Acestea au un design modern, potrivit pentru orice casă și dispun de o tehnologie de ultimă generație, gata să satisfacă și cele mai riguroase cerințe.

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.