Transformă-ți casa într-un loc magic cu câteva trucuri simple

Redactor Divahair.ro

Acasă este spațiul în care te întorci de fiecare dată, zona aceea de confort capabilă să te scoată din cele mai negre depresii și locul unde depinde doar de tine ca totul să fie aș cum îți dorești. Doar că uneori acasă înseamnă și dezordine, și o atmosferă în care nu te mai regăsești și care ajunge să te încarce negativ.

Dacă cea de a doua frază descrie mai bine spațiul tău de acasă, este momentul să faci câteva schimbări mici, care vor avea un impact semnificativ asupra stării tale de bine.

Redecorează spațiul

Și nu, asta nu înseamnă să schimbi mobila sau să înlocuiești parchetul sau gresia și faianța, ai nevoie de mult mai puțin pentru a da locuinței un aer proaspăt.

Începe prin a scăpa de toate lucrurile pe care nu le folosești, care îți ocupă spațiu, adună praf și dau locuinței un aer neîngrijit, fie că este vorba de mobilier, haine sau fleacuri pe care le-ai adunat de-a lungul timpului și pe care nu te-ai îndurat să le arunci, cu gândul că le-ai putea folosi vreodată. Apoi, fă câteva permutări ale mobilierului, fie dintr-o cameră în alta, fie în aceeași încăpere. Cu efort minim poți transforma spațiul în unul aerisit și cu o compartimentare total diferită.

La final, dă o mână de vopsea lavabilă în toată casa. Costurile vor fi mici, dar rezultatele foarte spectaculoase. Și nici timpul necesar unei astfel de acțiuni nu este foarte mare, deci merită cu atât mai mult investit.

Asigură-te că ai lumină suficientă

Fie că este lumină naturală, fie artificială, aceasta este unul dintre factorii esențiali pentru confortul tău general. Ai grijă să nu ai niciun fel de mobilă în dreptul ferestrelor, ca să intre lumina nestingherita, alege perdele transparente și draperii opace pentru noapte.

Alege un sistem de iluminat complex, care îți poate transforma iluminatul de zi cu zi într-o experiență minunată. Cu un astfel de sistem poți modifica nu doar intensitatea luminii din locuința ta, ci poți schimba culorile acesteia, poți sincroniza lămpile din casă cu muzica, spre exemplu sau poți să îți transformi sufrageria într-o adevărată sală de cinema. Aici găsești mai multe modele.

Dacă bugetul nu îți permite un sistem de iluminat foarte complex, și doar câteva modificări mărunte pot face diferența, spre exemplu, dacă înlocuiești becurile clasice cu unele cu LED.

Plantele sunt mereu o alegere inspirată

Chiar dacă ai senzația că la tine acasă până și cactușii reușesc să se sinucidă într-o bună zi, ar trebui să îți reevaluezi această opțiune. Plantele nu doar că vor da un aspect plăcut și relaxant locuinței tale, ci efectiv îți vor asigura un aer mult mai curat.

Dacă nu ai timp de îngrijit o mini gradină la tine acasă, alege plante cu nevoi minime de îngrijire, care să nu îți ocupe mult timp și pentru care să nu fii nevoită să îți faci griji că mai uiți să le uzi, spre exemplu. Ține cont și de nevoile acestora și așază-le în încăperile potrivite. Mai ales că poți avea plante oriunde în casă, chiar și în baie. Tot ce ai de făcut este să te interesezi la florărie, atunci când le cumperi, care ar fi cele mai bune pentru spațiul și resursele tale.

Apoi, poți să citești câte ceva despre plantele pe care le-ai ales și despre îngrijirea lor și, cine știe, poate vei descoperi că îți place să te ocupi de ele, acum, când știi mai multe despre nevoile lor.

Orice schimbare în locuința ta va duce și la o schimbare în viața ta, așa că profită de acest lucru și transformă-ți casa într-un loc magic, unde visele să îți devină realitate. Mai ales că, după cum ai văzut, nici nu trebuie să faci lucruri imposibile.

Sursă foto: unsplash.com

Articolul urmator 10 trucuri de viață simple, dar geniale, de care fiecare femeie va avea nevoie cel puțin o dată în viață

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.