Trucul ieftin și de succes care te ajută să cureți CORECT salteaua din dormitor

Trucul ieftin și de succes care te ajută să cureți CORECT salteaua din dormitor

Ramona Jurubita

Ți s-a întâmplat să pătezi salteaua pentru că ai mâncat sau ai băut cafea în pat, în timp ce te uitai la televizor? Așa este, o clipă de neatenție a fost suficientă pentru a strica albul imaculat al obiectului care îți oferă confort noapte de noapte. Acum grijile tale vor dispărea pentru că această problemă poate fi rezolvată în doar câteva minute. Ceea ce părea de nereparat va fi gata imediat, cu ajutorul unor produse pe care sigur le găsești în bucătăria ta.

Bicarbonatul de sodiu, de exemplu, poate anihila aproape orice pată, dar trebuie să te asiguri că acționezi rapid și că nu o lași să se usuce. Pudra miraculoasă luptă neașteptat de bine împotriva petelor, așa că asigură-te că o ai mereu în casă, în caz de nevoie.

Persoană care încearcă să scoată petele de vin de pe saltea, folosind un burete umed

Salteaua ta își poate recăpăta albul pe care îl avea când ai achiziționat-o, doar cu ajutorul acestui ingredient bun la toate. Este suficient să pui pudra albă fix pe pată și să o lași să acționeze câteva minute, apoi să freci zona cu o lavetă sau cu un burete umed. Îl poți folosi pentru orice tip de pată: de la cafea, ceai, vin și până la urina animalelor de companie.

Vei avea multe alte beneficii dacă apelezi la această metodă de curățare, pentru că bicarbonatul elimină atât acarienii, cât și mirosurile neplăcute. Acarienii sunt periculoși pentru sănătatea ta și pot produce boli și afecțiuni precum astmul, conjunctivita, dermatita și rinita alergică.

Pentru a obține și un miros proaspăt în dormitorul tău, poți combina bicarbonatul cu două-trei picături din uleiurile tale esențiale preferate, iar aerul din încăpere se va schimba în câteva secunde.

Dacă salteaua nu are pete dar vrei să îi deschizi nuanța pentru că ți se pare că s-a îngălbenit în timp, ai putea să aplici bicarbonat de sodiu pe toată suprafața ei și să îl lași să acționeze peste noapte, asta dacă ai un alt loc de dormit. Dacă nu poți renunța la patul tău pentru așa mult timp, sunt suficiente și câteva ore. După ce consideri că produsul a stat destul pe țesătură, ia o perie și freacă bine salteaua, apoi mai așteaptă încă 15 minute. Când s-a scurs timpul, aspiră lent și cu mișcări ferme pentru a îndepărta atât bicarbonatul, cât și praful care s-a adunat în material. Să nu crezi că particulele de praf nu au pătruns în țesături dacă ai îmbrăcat salteaua în husă înainte să pui lenjeria pe ea!

În cazul în care te confrunți cu pete mai vechi, un alt aliat al tău poate fi amestecul obținut din cantități egale de oțet alb cu apă rece. Pune soluția rezultată într-o sticluță și pulverizează apoi pe suprafețele pătate, iar după zece minute tamponează ușor cu o cârpă moale și uscată. Mirosul de oțet poate fi îndepărtat cu bicarbonat de sodiu, iar apoi este suficient doar să aspiri salteaua și vei observa că murdăria a dispărut.

Saltea - înainte și după ce petele au fost îndepărtate cu produsele corespunzătoare

Petele extrem de rezistente se curăță cu un alt amestec, obținut din bicarbonat de sodiu, oțet alb și detergent de rufe. Aplică această soluție atunci când cele menționate mai sus nu au dat rezultate, dar ai grijă să nu aplici o cantitate prea mare de produs ca să nu îl îndepărtezi foarte greu apoi.

După cum ai văzut, bicarbonatul de sodiu este nelipsit din toate metodele de curățare rapidă, cu ingrediente naturale. Prin urmare, nici ție nu ar trebui să îți lipsească acest praf magic din casă.

De asemenea, producătorii de saltele recomandă clienților să alterneze fețele și să folosească una pentru sezonul rece și una pentru sezonul cald. În acest mod se evită deteriorarea excesivă a unei singure părți.

Citește și: Cum să cureți pielea întoarsă? Trucurile care dau randament în orice situație

Surse articol: ImpactRadubalanSomnart

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Cat succes ai la barbati?
Incepe quiz
Cat succes ai la barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Gura Leului: plantare și îngrijire