Utilitatea covoarelor în sectorul HORECA: De la funcționalitate la estetică

Utilitatea covoarelor în sectorul HORECA: De la funcționalitate la estetică

Andreea Constantin

In multe cazuri și împrejurări, prima impresie contează enorm, sectorul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) acordă o atenție deosebită detaliilor care pot transforma o experiență obișnuită într-una memorabilă. Printre aceste detalii, covoarele joacă un rol esențial, nu doar din punct de vedere estetic, dar și funcțional.

De la covorul de cauciuc, ideal pentru zonele umede, la covorul personalizat care întâmpină oaspeții cu logo-ul locației, fiecare tip de covor își are locul său bine definit în acest sector.

Siguranță și curățenie: Priorități în sectorul HORECA

Un aspect crucial în orice stabiliment din sectorul HORECA este menținerea unui mediu curat și sigur pentru oaspeți și angajați. În acest context, covoarele de intrare și covoarele dezinfectante sunt primele linii de apărare. Un covor intrare, fie că este un covor de aluminiu sau un covor robust de cauciuc, reduce riscul de alunecare și accidente, prin captarea umezelii și a murdăriei de pe încălțăminte. Pe de altă parte, covorul dezinfectant, plasat strategic la intrarea în bucătării sau zone de preparare a alimentelor, asigură un nivel suplimentar de igienă, eliminând germeni și bacterii de pe soluri.

Estetică și branding: Personalizarea spațiilor

Pe lângă funcționalitate, covoarele din sectorul HORECA contribuie semnificativ la atmosfera și estetica unui spațiu. Un covor personalizat, care poartă logo-ul sau un mesaj specific locației, poate întări identitatea brandului și crea o legătură emoțională cu oaspeții. Acesta poate fi amplasat în lobby, la intrare sau în alte zone vizibile, funcționând ca un element de design care întâmpină și impresionează vizitatorii.

Durabilitate și versatilitate: Covoarele pentru toate zonele

Durabilitatea este un factor esențial în alegerea covoarelor pentru sectorul HORECA, unde traficul intens este o constantă. Mocheta Wellington sau mocheta birou sunt alegeri populare pentru zonele cu trafic ridicat, datorită rezistenței lor la uzură și ușurinței de întreținere. În zonele exterioare, covoarele de exterior rezistente la intemperii oferă o soluție practică și estetică, protejând spațiile deschise și contribuind la confortul vizual și fizic al oaspeților. Calitatea unei astfel de mochete este data de materialele utilizate in realizarea sa. Fiind vorba despre o suprafață care, comparativ cu un mic covoraș de interior sau exterior, nu poate fi spălată și curățată la fel de ușor deoarece aceasta de aplica direct pe podea pentru un timp îndelungat, aceasta trebuie sa fie cat mai calitativa. 

Protecția infrastructurii: O necesitate ascunsă

În spații unde cablurile și instalațiile tehnice sunt o prezență comună, protecția acestora este esențială pentru evitarea accidentelor și a deteriorării. Covoarele cu protecție pentru cabluri oferă o soluție elegantă și eficientă, ascunzând cablurile de vedere și reducând riscul de împiedicare, în timp ce asigură accesul ușor la infrastructura tehnică pentru întreținere și reparații.

Covoarele Notrax: O opțiune de top pentru sectorul HORECA

În contextul unei cereri tot mai mari pentru soluții de pardoseală durabile și estetice, covoarele Notrax se disting prin calitatea și diversitatea lor. Aceste covorașe, concepute pentru a satisface nevoile specifice ale sectorului HORECA, combină funcționalitatea cu designul, oferind soluții personalizate pentru fiecare spațiu. De la zonele de primire până la spațiile de servire și zonele exterioare, covorase Notrax reprezintă o alegere excelentă pentru orice stabiliment care dorește să îmbine confortul, siguranța și estetica.

În concluzie, covoarele în sectorul HORECA sunt mult mai decât simple elemente de decor. Ele joacă roluri vitale în asigurarea siguranței, menținerea curățeniei, consolidarea brandingului și îmbunătățirea experienței generale a oaspeților. Prin alegerea tipurilor potrivite de covoare, de la cele de cauciuc pentru zonele umede, la mochetele elegante pentru birouri și covoarele personalizate pentru intrări, sectorul HORECA poate crea spații care nu doar că arată bine, dar sunt și sigure, curate și invitate.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.