Zece modele de pat neobișnuite

Zece modele de pat neobișnuite

Redactor Alexa Galgau

Atunci când alegem un pat, suntem atenți atât la forma lui, cât și la saltea, poate și la spațiul de depozitare pe care îl oferă. Cei mai mulți dintre noi ne mulțumim cu un pat dublu standard, însă ofertele din prezent sunt mult mai variate în ceea ce privește această piesă de mobilier. De la paturi plutitoare la paturi care induc stări de relaxare profundă prin muzică la frecvență joasă, este clar ca dacă ai posibilități financiare poți să îți cumperi un pat rupt din filmele SF.

Descoperă zece modele de pat neobișnuite, care te vor cuceri pe loc!

Modele de pat ciudate și interesante

Patul în formă de carte

Acest pat a fost inventat de un japonez, iar designul său neobișnuit nu este numai o alegere ce ține de estetică, ci și de pragmatism. Având în vedere ca japonezii au un spațiu de locuit foarte limitat, creatorul acestui pat s-a gândit că ar fi foarte util unul care se închide întocmai ca o carte - încă o dovadă că spațiul limitat ne sporește creativitatea.

Patul care se leagănă

Nu degeaba dorm copiii atât de bine atunci când au un pat de tip leagăn sau sunt legănați în brațele mamei. Acest pat a fost creat tocmai datorită senzației relaxante pe care o oferă legănatul, iar acum și adulții se pot bucura de ea. Din păcate, nu putem să nu ne gândim că acest pat poate să te și trezească din somn dacă se leagănă la orice mișcare a ta sau a partenerului.

Patul în formă de hamburger

Cât de mult ar trebui să iubești fast-foodul ca să simți nevoia să pui în cameră un pat în formă de hamburger? Chiar dacă nu este foarte „apetisant” să vezi așa ceva în dormitor, adevărul este că acest pat este extrem de comod. Cu toate acestea, dacă ești genul de persoană care simte o foame de lup pe la miezul nopții, un astfel de pat nu prea are cum să te ajute să îți stăpânești apetitul, dimpotrivă!

Patul-cuib

Unul dintre cele mai bizare și în același timp adorabile modele de pat din lume este, fără îndoială, cel în formă de cuib. „Ouăle” sunt perne moi în care te scufunzi cu totul și nu ne putem imagina un loc mai plăcut pentru a ațipi decât între acestea!

Patul hamac

Dacă leneveala într-un hamac alături de o carte bună și un cocktail reprezintă imaginea ideală de vacanță pentru tine, imaginează-ți cum e să vii acasă zi de zi de la muncă și să te scufunzi într-un asemenea pat! Este totodată și foarte practic, nu doar frumos și comod, pentru că lanțurile sunt ajustabile și patul în sine poate fi lăsat pe podea sau transformat în canapea. De asemenea, poate fi mutat oriunde, dacă ai unde să îl agăți.

Patul cu fermoar

Nu-i așa că a face patul în fiecare dimineață este o adevărată corvoadă? Toată lumea (mai ales copiii) ar fi de acord că viața ar fi mult mai frumoasă fără această muncă! La acest aspect s-au gândit și cei care au creat acest pat futurist, cu fermoar care se deschide când vrei să te culci și care se închide la loc când te trezești. În loc să împachetezi și să îndrepți cuvertura, nu trebuie decât să tragi fermoarul!

Patul Yin-Yang

Acesta este, fără îndoială, un model de pat echilibrat! Designul interesant îți permite să dormi cu partenerul în același pat fără să mai dați adevărate lupte „teritoriale” sau să vă furați unul altuia bucata de plapumă! Dezavantajul este, desigur, că nu vă puteți îmbrățișa! Să fie acesta un pat gândit pentru cuplurile bătrâne, care deja nu mai țin cont de aceste lucruri mărunte?

Patul Enignum

Fără doar și poate, nu există persoană pe lume care să nu adore instantaneu acest minunat pat, rupt parcă din basme. Liniile lui elegante sunt aproape poetice, iar perdeluța fină te duce cu gândul la cele mai senzuale scenarii. Cine nu și-ar dori un asemenea model de pat în dormitor?

Patul plutitor Fluttua

Unul dintre cele mai inovative paturi de pe piață este patul plutitor, care are niște proprietăți cel puțin interesante: îți oferă senzația că plutești pe un norișor și te ajută să dormi ca un prunc. Desigur, nu este chiar plutitor în adevăratul sens al cuvântului, ci are un picior de metal ajustabil și o bază formată din mai multe straturi, cu o structură de fier ancorată în perete.

Patul sonic

Nimic nu poate fi mai relaxant decât să dormi în acest pat perfect, gândit astfel încât să îți inducă o stare relaxantă atunci când te afunzi în el, cu ajutorul muzicii reglate la o anumită frecvență, care favorizează somnul. Chiar dacă pare rupt din filmele SF, se pare că tehnologia a evoluat în sfârșit suficient de mult pentru ca toți iubitorii de somn și leneveală în pat să fie în culmea fericirii.

Ce părere ai despre aceste modele de pat neobișnuite? Pe care l-ai cumpăra pentru casa ta dacă ai putea?

Descoperă și cinci idei de paturi geniale pentru copii!

Articolul urmator
Ce se întâmplă dacă lași hainele în mașina de spălat prea mult timp
Ce se întâmplă dacă lași hainele în mașina de spălat prea mult timp
Ce nota primesti in pat?
Incepe quiz
Ce nota primesti in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.