10 lucruri pe care trebuie să le știi despre siropul de arțar

Cuprins
Siropul de arțar se toarnă peste clătite, este toppingul perfect pentru gogoși și este folosit și ca îndulcitor natural la gătit. Însă proprietățile siropului de arțar sunt multiple și nebănuite.
Iată 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre siropul de arțar!
Este ingredientul secret al slăbirii sănătoase
Celebrități precum Beyoncé au reușit să slăbească sănătos și rapid cu ajutorul siropului de arțar. Acest aliment ajută la detoxificare și accelerează metabolismul.
Quebec este fruntaș când vine vorba de producția siropului de arțar
Regiunea producătoare de sirop de arțar de top din America de Nord este Quebec. Acolo se produce o cantitate uimitoare de sirop de arțar în fiecare an: aproape 8 milioane de litri. Primul în top este Vermont, cu 890.000 de litri de sirop de arțar, urmat de Ontario, Canada, New York și Maine.
Calitatea contează
Poate nu știai, dar siropurile de arțar sunt clasificate ca A sau B în funcție de culoare. Un sirop cu gradul B este mai închis la culoare decât un sirop cu gradul A. De regulă, siropul cu gradul B tinde să aibă o aromă mai puternică.
Anotimpul contează
Siropul de arțar se produce în perioade foarte bine calculate. Arborele de arțar este cel mai bun pentru producție între sfârșitul lunii februarie și sfârșitul primăverii. Pentru a obține cantitatea dorită de sirop de arțar, aceste reguli trebuie respectate cu strictețe.
Munca depusă și rezultatele sunt invers proporționale
Din 160 de kilograme de muguri de arțar rezultă doar 4 litri de sirop de arțar. Iată de ce siropul de arțar este atât de apreciat și, până la urmă, atât de costisitor!
Descoperă trei moduri surprinzătoare în care poți întrebuința siropul de arțar!
Nu toate tipurile de arțar produs sirop
Numai câteva tipuri de arbori de arțar produc sirop. În timp ce 13 specii de arțar se dezvoltă în Canada și în SUA, doar trei dintre acestea sunt folosite pentru sirop: arțar de zahăr, arțar negru și arțar roșu.
Siropul de arțar, un deliciu culinar
Încearcă să îmbraci puiul bine rumenit în sirop de arțar și vei descoperi o delicatesă culinară. Totodată, cartofii fierți sau copți amestecați cu sirop de arțar sunt un deliciu!
Este mai sănătos decât zahărul
În comparație cu zahărul alb și cu siropul de porumb cu fructoză, siropul de arțar este mult mai sănătos, deoarece conține o cantitate mai mare de substanțe nutritive și antioxidanți. Înlocuiește zahărul cu sirop de arțar, folosește-l ca îndulcitor pentru ceai și împrospătează-ți tenul cu măști naturale având la bază acest ingredient prețios.
Siropul de arțar este un medicament natural
Locuitorii din Coreea de Sud folosesc siropul de arțar pe post de medicament împotriva osteoporozei și diabetului. În plus, dacă te lupți cu mahmureala, siropul de arțar este remediul ideal, deoarece conține acid folic, vitamina B6 și vitamina A, substanțe nutritive care ajută la eliminarea alcolului din sânge.
Siropul de arțar autentic este scump
Dacă vrei să fii sigură că alegi un sirop de arțar natural, atunci trebuie să fii dispusă să plătești în plus. Siropul de arțar care vine îmbuteliat în sticle de plastic și costă puțin nu e ceea ce trebuie! Alege corect și bucură-te de beneficiile acestuia!
Cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit că siropul de arțar ajută la tratarea unor boli grave, precum diabetul, osteoporoza sau maladia Alzheimer. Include-l în dieta ta zilnică și bucură-te de proprietățile sale inegalabile!



Surse foto: iStock