Afla cum poti sa prepari un aluat de biscuiti cu miere

Cuprins
Cand vrei sa te indulcesti si nu ai idee ce sa prepari, noi suntem mereu aici, dispusi sa te ajutam si sa venim cu idei, ca tu sa iesi din impas si sa ai parte de adevarate delicii culinare. Am o reteta pentru tine, care cu siguranta va incanta toti copiii, dar si parintii, si anume: Aluat de biscuiti cu miere
Aluat de biscuiti cu miere
Pentru aluat ai nevoie de: - 500 g faina - 200 g miere - 100 g zahar - 100 g unt sau margarina - un ou intreg - un galbenus - 100 ml lapte - o lingurita rasa scortisoara macinata - un varf lingurita cuisoare macinate - o lingurita cu varf amoniac alimentar |
Pentru glazura ai nevoie de: - un albus - 200 g zahar pudra - 3 linguri zeama de lamaie (50 ml) |
![]() |
Cum prepari aluatul de biscuiti?
Cantaresti mierea direct in castron si adaugi toate ingredientele indicate, iar la urma faina cu amoniacul. Le amesteci pe toate, apoi, framanti cu mana 2 - 3 minute. Lasi aluatul la rece 2 - 3 ore sau de seara pana dimineata, acoperit, ca sa nu prinda crusta.
Iei din aluat cate o bucata si, pe masa pe care ai presarat faina, ii dai forma de sul cu diametrul de 2 cm care, apoi se taie in bucati de 2 cm. Bucatile le rulezi intre palme, formand bile, care le asezi in tava presarata cu faina (netezita cu palma) cu distanta de cativa cm intre ele, deoarece vor creste la copt. Introduci tava in cuptorul bine incalzit dinainte, la foc mijlociu, si ii lasi sa se coaca circa 30 minute, reducand focul imediat sub mijlociu, fara sa mai deschizi cuptorul timp de 20 minute. Din cauza mierii, acestia se rumenesc mai mult si se intaresc. Pe masura ce ii coci, ii asezi intr-o cratita de vreo 5 l.
Dupa ce i-ai copt pe toti, deserti peste ei, in mai multe locuri, glazura, adunand bine de pe vas cu lopatica de plastic. Cratita o prinzi de toarte si o salti pentru ca biscuitii sa se rastoarne si sa se unga pe toate fetele cu glazura. Dupa aceea, asezi biscuitii pe baza lor, pe o foaie de nailon, unde ii lasi 3 - 4 ore, pana cand se usuca glazura.
![]() |
Acesti deliciosi biscuiti care contin si miere in aluat, ce ii face mai aromati, ii poti pastra in cutie de metal inchisa sau in punga de nailon.


