Vrei o baza in bucatarie? Prepara aluat dospit!
- Aluat dospit - usor si rapid!
- Tii post? Iata o reteta de aluat dospit de post!
- Cum se prepara ambele retete de aluat dospit?
Prajiturile sunt pe placul tuturor insa multe gospodine evita sa le prepare. Motivul? Se pare ca prepararea aluatului le da batai de cap. Invata sa prepari un aluat dospit si vei avea primul pas catre orice prajitura!
Aluat dospit - usor si rapid!
Ingrediente necesare:
500 gr faina
50 gr drojdie
4 linguri zahar
150 ml lapte cald
2 oua
100 ml ulei
esenta de vanilie sau esenta de rom
sare
Tii post? Iata o reteta de aluat dospit de post!
Ingrediente necesare:
300 gr faina
30 gr drojdie
200 ml apa calda
o lingura de zahar
3 linguri de ulei
un praf de sare
coaja de lamaie
Cum se prepara ambele retete de aluat dospit?
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron si se formeaza un aluat omogen. Castronul se acopera cu un prosop si se lasa la cald pentru jumatate de ora. Atunci se ia aluatul, se taie si se presara cu putina faina. Se mai lasa inca jumatate de ora la dospit.
Sfaturi utile:
Orice ai prepara nu uita sa ungi tava cu putin ulei pentru a nu se lipi aluatul.
In aceasta tava intinde aluatul si pune peste orice fruct sau orice compozitie.
Daca vrei un aluat pentru pizza sau pentru paine nu mai pune zahar, coaja de lamaie si esente.
Aceste doua retete de aluat dospit e bine sa le ai mereu la indemana. Sunt foarte simplu de preparat si te scot din orice incurcatura, fie ca vrei un aluat dospit pentru prajituri sau unul pentru paine sau pizza.